15 λόγοι να αποκτήσεις ιδιωτική ασφάλιση υγείας το 2021

26 Φεβ
15 λογοι για ιδιωτική ασφάλιση υγείας το 2021

15 λόγοι να αποκτήσεις ιδιωτική ασφάλιση υγείας το 2021

“Γιατί να έχω ιδιωτική ασφάλιση υγείας”; Είναι ένα ερώτημα που λαμβάνουμε συχνά. Γιατί να πληρώνω για επιπλέον κάλυψη υγείας, όταν έχω δωρεάν κάλυψη από τον κρατικό φορέα ασφάλισης; Είναι αλήθεια ότι παρέχεται κάλυψη υγείας από το κράτος, αλλά αυτή είναι η πιο βασική κάλυψη που μπορείς να λάβεις. Σκέψου το ως “ένα μπλουζάκι ενός μεγέθους”. Όσον αφορά την υγεία σου, η λύση “ένα μεγέθος για όλους” μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή. Είναι σημαντικό να λάβεις την κάλυψη υγείας που ταιριάζει σε εσένα και τον τρόπο ζωής σου. Παρακάτω αναλύονται 15 λόγοι να αποκτήσεις ιδιωτική ασφάλιση υγείας το 2021:

 1. Ασφαλέστερες υποδομές και εξυπηρέτηση χωρίς αναμονές σε ιδιωτικά νοσοκομεία

  Λόγω του ότι τα κρούσματα Κορονοϊού COVID 19 νοσηλεύονται σε Δημόσια νοσοκομεία αναφοράς βάσει οδηγιών του ΕΟΔΥ, η νοσηλεία σε ιδιωτικό νοσοκομείο αποτελεί μια πιο ασφαλή επιλογή για τους ασθενείς. Οι ασφαλισμένοι με ιδιωτικά προγράμματα ασφάλισης υγείας έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν το ιδιωτικό νοσοκομείο και τον ιατρό της επιλογής τους σε περίπτωση νοσηλείας. Η νοσηλεία μπορεί να είναι λόγω ατυχήματος – ασθενείας ή ακόμη μια προγραμματισμένη επέμβαση. Λόγω COVID 19 η διαθεσιμότητα κλινών που διαθέτουν τα Δημόσια νοσοκομεία είναι πάρα πολύ μικρή. Συνεπώς, σε περιπτώσεις σοβαρών περιστατικών που χρειάζεται νοσηλεία του ασθενούς σε ΜΕΘ (Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (για άλλους λόγους), η ιδιωτική ασφάλιση δίνει τη δυνατότητα στους ασφαλισμένους να έχουν ταχύτερη και ασφαλέστερη εξυπηρέτηση όταν την χρειάζονται.

 2. Συνδυασμός κρατικού φορέα ασφάλισης – ιδιωτικής ασφάλισης

  Ο κρατικός φορέας ασφάλισης, έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει στα έξοδα νοσηλείας που θα προκύψουν και σε ιδιωτικά νοσοκομεία βάσει των ΚΕΝ (Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλια). Έτσι, κάποιος που έχει κρατικό φορέα ασφάλισης, συνδυάζοντάς τον με ένα ιδιωτικό πρόγραμμα ασφάλισης υγείας, αναβαθμίζει τόσο την πρωτοβάθμια περίθαλψη (διαγνωστικές εξετάσεις – επισκέψεις σε ιατρούς) όσο και τη δευτεροβάθμια περίθαλψη (νοσηλεία). Επίσης, ο κρατικός φορέας ασφάλισης θα καλύψει μέρος ή ολόκληρη την απαλλαγή – συμμετοχή που έχει επιλέξει να έχει ο ασφαλισμένος σε ένα ατομικό πρόγραμμα ασφάλισης υγείας. Έτσι, συνδυάζοντας κρατικό φορέα ασφάλισης και ιδιωτικό πρόγραμμα ασφάλισης υγείας, μπορεί να εξασφαλίσει κανείς ακόμη και 100% κάλυψη εξόδων νοσηλείας σε ένα ιδιωτικό νοσοκομείο.

 3. Καλύψεις σύμφωνα με τις ανάγκες σου και τις οικονομικές σου δυνατότητες

  Σε αντίθεση με τις κρατικές παροχές που δίνονται μέσω της δημόσιας ασφάλισης, οι καλύψεις που δίνονται σε ένα ιδιωτικό πρόγραμμα ασφάλισης υγείας είναι σύμφωνα με τις ανάγκες και τις οικονομικές δυνατότητες του κάθε ασφαλισμένου. Έτσι, ο κάθε ασφαλισμένος μπορεί να έχει ακριβώς τις καλύψεις που χρειάζεται και εκείνες που μπορεί να πληρώνει, ενώ υπάρχει η δυνατότητα να τις τροποποιήσει στο μέλλον ανάλογα με τις μελλοντικές του ανάγκες ή τις μελλοντικές του οικονομικές δυνατότητες.

 4. Ελεύθερη επιλογή ιατρού – νοσοκομείου

  Ο ασφαλισμένος, έχει την ελευθερία να επιλέξει τον ιατρό και το νοσοκομείο στο οποίο θα νοσηλευτεί. Ένα ιδιωτικό συμβόλαιο υγείας θα καλύψει απευθείας ή απολογιστικά, όλα τα έξοδα ή μέρος αυτών ανάλογα με το πρόγραμμα που έχει επιλέξει. Επίσης, με ένα ιδιωτικό πρόγραμμα ασφάλισης υγείας ο ασφαλισμένος μπορεί να επιλέξει να νοσηλευτεί και στο εξωτερικό. Σε περίπτωση νοσηλείας στο εξωτερικό, το συμβόλαιό του δύναται να καλύψει τα έξοδα νοσηλείας και έξοδα ιατρού εξ ολοκλήρου ή το μεγαλύτερο μέρος, ανάλογα με το πρόγραμμα που έχει επιλέξει ο ασφαλισμένος.

 5. Επιλογή θέσης νοσηλείας

  Ο ασφαλισμένος με ένα ιδιωτικό πρόγραμμα ασφάλισης υγείας, έχει τη δυνατότητα να επιλέξει από πριν τη θέση που θα νοσηλευτεί αν χρειαστεί, μεταξύ μονόκλινου και δίκλινου δωματίου νοσηλείας. Έτσι, σε μια περίπτωση νοσηλείας έχει εξασφαλίσει ότι η θέση που θα νοσηλευτεί είναι προκαθορισμένη.

 6. Έκτακτα – επείγοντα περιστατικά

  Τα περισσότερα ασφαλιστήρια υγείας, δίνουν τη δυνατότητα στους ασφαλισμένους σε περίπτωση έκτακτου και επείγοντος περιστατικού να μεταβούν σε ιδιωτικό νοσοκομείο για πρώτες βοήθειες. Έτσι, οι ασφαλισμένοι σε περίπτωση ασθένειας ή ατυχήματος έχουν τη δυνατότητα να πάνε στο κοντινότερο συμβεβλημένο ιδιωτικό νοσοκομείο και χωρίς συμμετοχή να εξεταστούν από γιατρούς που εφημερεύουν στα εξωτερικά ιατρεία. Επίσης, αν κρίνεται αναγκαίο μπορούν να πραγματοποιηθούν και διαγνωστικές εξετάσεις λόγω του επείγοντος περιστατικού χωρίς κόστος ή ακόμη και ιατρικές πράξεις (πχ συρραφή τραύματος).

 7. Ένα συμβόλαιο για όλη την οικογένεια

  Δίνεται η δυνατότητα σε οικογένειες που θέλουν να ασφαλίσουν όλα τα μέλη τους με ιδιωτική ασφάλιση υγείας, να εκδοθεί ένα συμβόλαιο υγείας και όλα τα μέλη να έχουν ίδιες ή παρόμοιες καλύψεις. Επίσης, με ένα οικογενειακό πρόγραμμα ασφάλισης υγείας, καλύπτεται όλη η οικογένεια και κάθε μέλος λαμβάνει έκπτωση ασφαλίστρων.

 8. Προστασία περιουσιακών στοιχείων

  Με πολύ χαμηλό κόστος εξασφαλίζει κάνεις πολύ μεγάλα κεφάλαια κάλυψης για τον ίδιο και τα αγαπημένα του πρόσωπα. Έχοντας ένα ιδιωτικό πρόγραμμα ασφάλισης υγείας εξασφαλίζει κανείς ανά πάσα στιγμή ότι θα έχει την οικονομική δυνατότητα να ανταπεξέλθει σε μια περίπτωση νοσηλείας, είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα χρειαστεί να δανειστεί ή να ρευστοποιήσει μέρος της περιουσίας του προκειμένου να ανταπεξέλθει οικονομικά σε μια περίπτωση που θα χρειαστεί νοσηλεία σε ιδιωτικό νοσοκομείο στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.

 9. Κόστος ασφάλισης

  Το κόστος ιδιωτικής ασφάλισης είναι κάτι που εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Η ηλικία του ενδιαφερόμενου – η θέση νοσηλείας – το ασφαλιζόμενο κεφάλαιο – η ασφαλιστική εταιρεία – η απαλλαγή – το επάγγελμα – οι επιθυμητές καλύψεις – το ιστορικό υγείας είναι μερικοί από τους παράγοντες που επηρεάζουν τα ασφάλιστρα που καταβάλει ο ασφαλισμένος. Ενδεικτικά, το κόστος ασφάλισης ξεκινά περίπου από 1€/ημέρα και διαφοροποιείται σύμφωνα με τους παραπάνω παράγοντες.

 10. Επιδόματα – καλύψεις COVID 19

  Βάσει οδηγιών του ΕΟΔΥ, τα κρούσματα της Πανδημίας Κορονοϊού (COVID 19) νοσηλεύονται σε Δημόσια νοσοκομεία αναφοράς. Παρ’ όλα αυτά οι ασφαλισμένοι με ιδιωτικά ασφαλιστήρια συμβόλαια σε περίπτωση διάγνωσης COVID 19 και νοσηλείας τους σε Δημόσιο νοσοκομείο λαμβάνουν ημερήσιο νοσοκομειακό επίδομα (εφόσον παρέχεται από το νοσοκομειακό τους πρόγραμμα) για το διάστημα που νοσηλεύονται. Επίσης, τα περισσότερα ιδιωτικά προγράμματα ασφάλισης υγείας, καλύπτουν το τεστ κορονοϊού το οποίο επιβάλλεται να κάνει κάποιος πριν νοσηλευτεί λόγω ασθένειας ή ατυχήματος σε ιδιωτικό νοσοκομείο. Επιπροσθέτως, τα περισσότερα προγράμματα διαγνωστικών εξετάσεων (πρωτοβάθμιας περίθαλψης) καλύπτουν το διαγνωστικό τεστ κορονοϊού σε περίπτωση που υπάρχουν ενδείξεις. Τέλος, σε περίπτωση απώλειας ζωής από την πανδημία, τα ατομικά προγράμματα υγείας που διαθέτουν κεφάλαια απώλειας ζωής αποζημιώνουν τους δικαιούχους το ασφαλισμένο ποσό.

 11. Επιπλέον καλύψεις πέραν της νοσηλείας

  Σε ένα ιδιωτικό πρόγραμμα υγείας, εκτός από την κάλυψη νοσηλείας από ατύχημα ή ασθένεια μπορεί κάποιος να συμπεριλάβει και άλλες καλύψεις ανάλογα με τις ανάγκες του όπως: ασφάλιση ζωής – ασφάλιση προσωπικού ατυχήματος – κεφάλαια μόνιμης/ μερικής ανικανότητας – απώλεια εισοδήματος – απαλλαγή πληρωμής ασφάλιστρων – ασφάλιση σοβαρών ασθενειών – ασφάλιση πρωτοβάθμιας περίθαλψης (διαγνωστικές εξετάσεις/ επισκέψεις σε ιατρούς) – νοσοκομειακό ή χειρουργικό επίδομα κ.α. Έτσι, ο ασφαλισμένος με ένα ασφάλιστρο που καταβάλει, μπορεί εκτός από τη νοσοκομειακή περίθαλψη να εξασφαλίσει και άλλες ανάγκες του.

 12. Συνδυασμός ατομικής ασφάλισης – ομαδικής ασφάλισης

  Για εκείνους που τους παρέχεται μέσω της εργασίας τους ομαδική ασφάλιση, υπάρχει η δυνατότητα με πολύ χαμηλό κόστος να αποκτήσουν ένα ατομικό συμβόλαιο ιδιωτικής ασφάλισης, το οποίο θα λειτουργεί συνδυαστικά και ως επέκταση του ομαδικού τους. Έτσι, η κάλυψη σε περίπτωση νοσηλείας τους μπορεί να φτάσει και να ξεπεράσει το 1.000.000€, σε αντίθεση με τα όρια νοσηλείας που δίνονται συνήθως μέσω των ομαδικών ασφαλιστηρίων συμβολαίων, τα οποία συνήθως δεν ξεπερνούν τις 15 – 20.000€ ετησίως. Επίσης, τα ατομικά προγράμματα που συμπληρώνουν ομαδικά, δίνουν ακόμη την επιλογή σε περίπτωση αλλαγής εργασίας ή κατάργησης ομαδικής ασφάλισης από τον εργοδότη ή και συνταξιοδότησης, να συνεχίζονται χωρίς επανέλεγχο της υγείας του ασφαλισμένου, με μείωση της απαλλαγής που είχαν πριν ώστε να μπορούν να λειτουργούν στο μέλλον χωρίς την ανάγκη ύπαρξης ομαδικής ασφάλισης.

 13. Κάλυψη στο εξωτερικό

  Τα περισσότερα ατομικά ασφαλιστήρια συμβόλαια δίνουν τη δυνατότητα στον ασφαλισμένο, αν το επιθυμεί, να νοσηλευθεί στο εξωτερικό, σε νοσοκομείο που θα επιλέξει ο ίδιος. Μάλιστα, αρκετές ασφαλιστικές εταιρείες έχουν είτε συμβεβλημένα νοσοκομεία και στο εξωτερικό, είτε έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν απευθείας το κόστος νοσηλείας των ασφαλισμένων σε νοσοκομείο του εξωτερικού.

 14. Επείγουσα μεταφορά με κάθε μέσο σε έκτακτο περιστατικό

  Για τους ασφαλισμένους που διαμένουν μόνιμα σε δυσπρόσιτες ή νησιωτικές περιοχές της Ελλάδας, αλλά ακόμη και για αυτούς που περιστασιακά βρίσκονται για επαγγελματικούς λόγους ή αναψυχή σε δυσπρόσιτες περιοχές όπου δεν υπάρχει η κατάλληλη ιατρική υποδομή, τους δίνεται η δυνατότητα σε περίπτωση έκτακτου περιστατικού να μεταβούν στο κοντινότερο ιδιωτικό νοσοκομείο με κάθε μέσο. Έτσι, οι ασφαλισμένοι εξασφαλίζουν τη δυνατότητα να μεταβούν με κάθε μέσο, το καταλληλότερο κάθε φορά ανάλογα με την περιοχή που βρίσκονται, σε περίπτωση έκτακτου και επείγοντος περιστατικού στο κοντινότερο νοσοκομείο για περίθαλψη. Η μεταφορά μπορεί να γίνει με όλα τα διαθέσιμα μέσα: πλωτό – αεροπλάνο – ελικόπτερο – ασθενοφόρο κλπ.

 15. Κάλυψη 3ο βάθμιας περίθαλψης (περίθαλψη μετά από νοσηλεία ή εκτός νοσοκομείου)

  Τα τελευταία χρόνια, οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν εξελίξει τα ασφαλιστήρια συμβόλαια που παρέχουν στους ασφαλισμένους τους, προκειμένου εκτός από κάλυψη νοσηλείας εντός νοσοκομείου να έχουν και κάλυψη εκτός νοσοκομείου, μετά από τη νοσηλεία τους. Έτσι, δεν είναι λίγες οι εταιρείες που παρέχουν νοσηλεία στο σπίτι μετά από νοσηλεία στο νοσοκομείο, κάλυψη εξοπλισμού για νοσηλεία κατ’ οίκον, αποκατάσταση και αποθεραπεία σε ειδικά κέντρα αποκατάστασης και αποθεραπείας, ψυχολογική υποστήριξη κ.α.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ιδιωτική ασφάλισης υγείας επικοινωνήστε μαζί μας εδώ