9+1 Λόγοι για να ασφαλίσετε το σπίτι σας σήμερα

26 Αυγ
9+1 λόγοι για να ασφαλίσετε το σπίτι σας σήμερα

9+1 Λόγοι για να ασφαλίσετε το σπίτι σας σήμερα

Μια κατοικία, χρειάζεται πολύ κόπο και αρκετό χρόνο για να κατασκευαστεί. Όμως, πολύ εύκολα και πολύ γρήγορα μπορεί να υποστεί καταστροφικές ζημιές από κάποιο φυσικό φαινόμενο ή μια πυρκαγιά. Τα τελευταία χρόνια έχουν ενταθεί τα περιστατικά πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Σε αυτό παίζει ρόλο τόσο η κλιματική αλλαγή όσο και ο ανθρώπινος παράγοντας. Οι συνέπειες, εκτός της καταστροφικής επιρροής στην χλωρίδα και πανίδα της χώρας, είναι αρκετοί πολίτες να χάνουν τις κατοικίες τους κάθε χρόνο. Κατοικίες που μπορεί να είναι κύριες ή εξοχικές. Είναι πολύ σημαντικό να προλαμβάνουμε έναν κίνδυνο, όσο αυτό είναι εφικτό, και να φροντίσουμε ώστε να αποκατασταθούμε για οποιαδήποτε ζημιά ή απώλεια. Η Ελλάδα, ενώ βρίσκεται στις υψηλότερες θέσεις ιδιόκτητων κατοικιών στην Ευρώπη βάσει πρόσφατης μελέτης, έχει καταγραφεί ότι περίπου 1 στα 10 σπίτια είναι ασφαλισμένα. Παρακάτω παρουσιάζονται 9+1 λόγοι για να ασφαλίσετε το σπίτι σας σήμερα:

  1. Κόστος Ασφάλισης:

Πολλοί πιστεύουν ότι το κόστος ασφάλισης μιας κατοικίας ανέρχεται σε υψηλά ασφάλιστρα, ενώ στην πραγματικότητα το ετήσιο κόστος είναι πολύ προσιτό. Ενδεικτικά, για μια κατοικία με κατασκευαστική αξία 80.000€ τα ασφάλιστρα ξεκινούν από 50€/ έτος για να προστατευτεί από τον κίνδυνο της πυρκαγιάς.

  1. Γρήγορη αποζημίωση:

Το κράτος ενισχύει οικονομικά όσους η περιουσία τους υποστεί ζημιές ή καταστροφές. Ωστόσο, τα χρήματα αυτά συνήθως καθυστερούν να δοθούν και δεν είναι βέβαιο ότι μπορούν να καλύψουν όλη τη ζημιά που έχει προκληθεί στην περιουσία κάποιου. Μέσω της ιδιωτικής ασφάλισης κατοικίας, εξασφαλίζετε άμεση αποζημίωση από πιθανές ζημιές που μπορεί να έχει υποστεί η κατοικία σας. Εσείς ορίζετε την ασφαλιζόμενη – κατασκευαστική – αξία της οικίας σας.

  1. Εξασφάλιση της οικίας έγκαιρα:

Είναι συχνό το φαινόμενο πολλοί να αναζητούν τη λύση της ασφάλισης της κατοικίας τους κατά τη διάρκεια ή κατόπιν εμφάνισης ενός φυσικού φαινομένου ή μιας πυρκαγιάς. Πολλές φορές όμως, οι ασφαλιστικές εταιρείες σταματούν να αναλαμβάνουν την ασφάλιση νέων κατοικιών σε περιοχές που έχουν πληγεί από κάποιο φαινόμενο ή είναι σε εξέλιξη κάποιο για αρκετό διάστημα. Καλό είναι στα μέτρα πρόληψης και προστασίας μιας κατοικίας από κινδύνους, να συγκαταλέγεται και αυτό της ιδιωτικής ασφάλισής της έγκαιρα.

  1. Αίσθηση ασφάλειας:

Είναι πολύ σημαντικό, ακόμη κι αν βρίσκεστε μακριά από την κατοικία σας, να αισθάνεστε ότι είναι εξασφαλισμένη. Θα γνωρίζετε ότι αν προκύψει οποιαδήποτε ζημιά στο κτίριο ή/και στο περιεχόμενο σας (ακόμα και κλοπή) θα καλυφθείτε άμεσα.

  1. Πυρκαγιάς:

Σημαντικός και πάντα επίκαιρος κίνδυνος, αφού σχεδόν κάθε καλοκαίρι παρουσιάζονται πυρκαγιές στην χώρα μας ολοένα και πιο συχνά και σε μεγαλύτερη έκταση.

Κάνοντας click εδώ μπορείτε να δείτε σε πραγματικό χρόνο σε ποιο σημείο της χώρας υπάρχει φωτιά

  1. Σεισμός:

Ένας από τις πιο καταστροφικούς κινδύνους για μια κατοικία είναι αυτός του σεισμού. Η Ελλάδα αποτελεί μία από τις πιο σεισμογενείς χώρες της Ευρώπης. Γι’ αυτό οι πιθανότητες ζημιάς μιας κατοικίας από σεισμό, είναι αρκετά υψηλές.

Κάνοντας click εδώ μπορείτε να δείτε σε πραγματικό χρόνο σε ποιο σημείο της χώρας υπάρχει σεισμός

  1. Φυσικά φαινόμενα:

Πολύ συχνά πλέον είναι και τα ακραία φυσικά φαινόμενα που έχουν προκαλέσει καταστροφές σε κατοικίες και περιουσίες. Ιανός – Μήδεια – Φοίβος – Λέανδρος – Ζηνοβία, είναι μερικά από τα ονόματα των φυσικών φαινομένων που έπληξαν τα τελευταία χρόνια τη χώρα. Με την ασφάλιση κατοικίας για φυσικά φαινόμενα εξασφαλίζετε γρήγορη αποκατάσταση ή αποζημίωση για ζημιές. Ζημιές από φυσικά φαινόμενα όπως πλημμύρα, θύελλα, χιονόπτωση, χαλάζι, παγετός, ανεμοστρόβιλος, καταιγίδα, κεραυνός κλπ.

  1. Αστική Ευθύνη:

Σε περίπτωση που προκαλέσετε μια ζημιά (πχ φωτιά – πλημμύρα) η οποία επεκταθεί σε γειτονικά διαμερίσματα ή σπίτια, μέσω της ασφάλισης κατοικίας σας μπορείτε να τις αποζημιώσετε εφόσον έχετε κάλυψη Αστικής Ευθύνης προς τρίτους.

  1. Ασφάλιση περιεχομένου:

Ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο κατοικίας καλύπτει όχι μόνο το κτίριο, αλλά μπορεί να καλύψει και το περιεχόμενο εφόσον το επιθυμείτε. Μέσα στους καλυπτόμενους κινδύνους του περιεχομένου, μπορεί να προστεθεί και αυτός της κλοπής ή ληστείας, ακόμη και με αντικλείδι. Επίσης, μπορούν να καλυφθούν και οι πιθανές ζημιές που θα κάνουν είτε στο κτίριο είτε στο περιεχόμενο του σπιτιού οι κλέφτες. Πρόσθετα, το περιεχόμενο μιας κατοικίας μπορεί να καλυφθεί τόσο από πυρκαγιά, όσο και από φυσικά φαινόμενα.

  1. Αξία αντικατάστασης με καινούριο:

Η ασφαλιζόμενη αξία μιας κατοικίας (κτίριο) είναι η κατασκευαστική αξία της. Δηλαδή, το κόστος που θα χρειαστεί ώστε να ξανά φτιαχτεί όπως ήταν, πριν επέλθει ο ασφαλιζόμενος κίνδυνος. Επίσης, στα περισσότερα ασφαλιστήρια συμβόλαια της αγοράς όσον αφορά την ασφάλιση περιεχομένου, η αξία αντικατάστασης σε περίπτωση κλοπής ή ζημιάς είναι αξία αντικατάστασης με καινούριο.

 

Στη Delta Insurance Consultants, συνεργαζόμαστε με τις περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες στην αγορά. Μπορούμε να σας παρέχουμε κάλυψη για τη δική σας κατοικία, σύμφωνα με τις ανάγκες σας.

9+1 λόγοι για να ασφαλίσετε το σπίτι σας σήμερα επικοινωνήστε μαζί μας

Ζητήστε μας σήμερα μια προσφορά ασφάλισης εδώ