Ιδιωτική ασφάλιση υγείας – Κάλυψη για Kορονοϊό/ Covid 19

05 Απρ
Ιδιωτική ασφάλιση υγείας - Κάλυψη για Kορονοϊό/ Covid 19

Ιδιωτική ασφάλιση υγείας – Κάλυψη για Kορονοϊό/ Covid 19

“Γιατί να αποκτήσετε ένα ακόμη έξοδο στον ήδη επιβαρυμένο και πιεσμένο ετήσιο προϋπολογισμό σας; Γιατί να δεχθείτε την πρόταση του Ασφαλιστή σας για ένα συμβόλαιο υγείας από τη στιγμή που μπορείτε να κάνετε χρήση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας; Με λίγα λόγια, γιατί αξίζει να έχετε Ιδιωτική Ασφάλιση Υγείας σήμερα;

Το τελευταίο διάστημα, με αφορμή την πανδημία του Covid-19, έχει ανοίξει μια μεγάλη κουβέντα σχετικά με τις ικανότητες του Δημόσιου Συστήματος Υγείας αλλά και τη χρησιμότητα και ανταπόκριση των Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων και διαγνωστικών. Πώς αυτά τα δύο συστήματα μπορούν να συνυπάρχουν και πώς το ένα μπορεί και πρέπει να συμπληρώνει το άλλο (προφανώς το ιδιωτικό σύστημα έρχεται δεύτερο πίσω από τις κρατικές δομές και υπηρεσίες υγείας).

Τέλος, ποιος είναι ο ρόλος των Ασφαλιστικών εταιρειών; Γιατί αξίζει να έχετε σύμβουλο έναν Ασφαλιστικό Πράκτορα και πώς μπορείτε να επωφεληθείτε και των δύο συστημάτων για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα;

Εμείς σας δίνουμε 10 λόγους. Εσείς αποφασίζετε αν σας κάνουν! 

1. Τέλος στις περιττές αναμονές

Πρώτα απ’ όλα τα ιδιωτικά συμβόλαια υγείας εξασφαλίζουν στους ασφαλισμένους τους απαλλαγμένη από γραφειοκρατία – αξιοπρεπή νοσηλευτική και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Αν βιάζεστε και η αναμονή του δημόσιου συστήματος υγείας δεν σας εξυπηρετεί τότε σας δίνεται αυτή η εναλλακτική.

2. Κάλυψη των εξόδων νοσηλείας

Η Ασφαλιστική εταιρεία σας εγγυάται ότι θα καλύψει κάθε έξοδο της νοσηλείας σας σε όλα τα ιδιωτικά και δημόσια νοσοκομεία της χώρας μέχρι το συμφωνηθέν ανώτατο όριο ευθύνης (οι εταιρείες συνήθως καλύπτουν από 10.000 ευρώ μέχρι και άνω του 1.000.000).

3. Κάλυψη Διαγνωστικών εξετάσεων

Ένα συμβόλαιο υγείας σας καλύπτει έξοδα εξωνοσοκομειακών διαγνωστικών εξετάσεων από ασθένεια ή ατύχημα σε διαγνωστικά κέντρα της χώρας. Γρήγορα, άμεσα και χωρίς περιττές καθυστερήσεις.

4. Επείγουσα αερομεταφορά

Επειδή ζούμε στην ποικιλόμορφη Ελλάδα, αν είσαι σε δυσπρόσιτη περιοχή – σε ένα νησί π.χ. διακοπές ή μόνιμος κάτοικος – ένα συμβόλαιο υγείας μπορεί να σας εξασφαλίσει επείγουσα αερομεταφορά σε περίπτωση που την χρειαστείτε.

5. Επιλογή δεύτερης γνωμάτευσης

Η δεύτερη γνωμάτευση ή η επιλογή να νοσηλευτούμε σε νοσοκομείο και ιατρό της επιλογής μας είναι δικαίωμα όλων. Για πολλές Ασφαλιστικές Εταιρείες σας καλύπτουν τα έξοδα να νοσηλευτείτε σε νοσοκομείο και του εξωτερικού (συνήθως Αμερική & Ευρώπη).

6. Χρήση Ασφαλιστικού Φορέα ή νοσηλεία σε Δημόσιο Νοσοκομείο

Σε επικοινωνία με τον Ασφαλιστικό σας Πράκτορα μπορείτε να προσαρμόσετε το συμβόλαιο σας στα μέτρα σας βάσει των αναγκών σας και των οικονομικών δυνατοτήτων σας. Αν θέλετε μπορείτε να συμπεριλάβετε στο συμβόλαιό σας και τη χρήση του Ασφαλιστικού σου φορέα σε ιδιωτικό νοσοκομείο ή να επιλέξετε να νοσηλευτείτε σε δημόσιο νοσοκομείο. Σε αυτή την περίπτωση η ασφαλιστική σας δίνει ένα extra επίδομα για την επιλογή σας αυτή.

7. Αμοιβές Γιατρών

Ένα συμβόλαιο υγείας καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος – αν όχι όλο – των αμοιβών των γιατρών, όπως και τις περισσότερες χειρουργικές επεμβάσεις (ο Ασφαλιστής σας πρέπει να είναι σε θέση να σας τις αριθμήσει).

8. Επιδόματα & Κεφάλαια αποκατάστασης

Επίδομα και κεφάλαια αποκατάστασης. Γνωρίζετε ότι μέσα στα συμβόλαια υγείας σας, μπορείτε να συμπεριλάβετε επιδόματα απαλλαγής ασφαλίστρων/απώλειας εισοδήματος λόγω ατυχήματος ή ασθένειας; Και αυτά είναι τα βασικά. Υπάρχουν πολλά περισσότερα τα οποία μπορεί να σας  εξηγήσει/ αναλύσει ο Ασφαλιστής σας.

9. Έχετε έναν Σύμβουλο για τις απορίες σας

Δεν θυμάστε απ’ έξω τις καλύψεις του συμβολαίου σας; Γι’ αυτό υπάρχει ο Ασφαλιστικός σας Σύμβουλος. Ρωτήστε τον. Η δουλειά του είναι να σας συμβουλεύει και να σας καθοδηγεί.

10. Τα περισσότερα συμβόλαια καλύπτουν Kορονοϊό/ Covid-19

Και τέλος οι περισσότερες Ασφαλιστικές Εταιρείες έχουν ήδη ανακοινώσει ότι καλύπτουν την περίπτωση να νοσήσετε από Covid-19. Όχι αναγκαστικά τα έξοδα νοσηλείας που ούτως ή άλλως προς το παρόν καλύπτει το δημόσιο αλλά και διαγνωστικές εξετάσεις ή απώλεια κερδών λόγω μη εργασίας.”

Πηγή: InsuranceDaily

Για περισσότερες πληροφορίες για θέματα ασφάλισης ζωής και υγείας πατήστε εδώ ή επικοινωνήστε μαζί μας εδώ