Ασφάλιση Σοβαρών Ασθενειών

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΣΟΒΑΡΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, η διατροφή, οι έντονοι ρυθμοί της καθημερινότητας, το στρες και το άγχος είναι πολλές φορές τα κύρια αίτια σοβαρών ασθενειών.

Ο σκοπός της ασφάλισης σοβαρών ασθενειών είναι, η οικονομική στήριξη του ασφαλισμένου και της οικογένειας του μετά από την διάγνωση μιας σοβαρής ασθένειας, ή ενός σοβαρού τραυματισμού, ή μιας σοβαρής κατάστασης της υγείας του.
Μετά την επέλευση μιας σοβαρής ασθένειας, ή σοβαρής κατάστασης της υγείας, εκτός από ψυχολογική υποστήριξη, ο ασφαλισμένος χρειάζεται άμεσα χρήματα για έξοδα επιβίωσης και έξοδα για αλλαγές της  καθημερινότητας του.
Το κεφάλαιο ασφάλισης που έχει συμφωνηθεί καταβάλλεται ανεξαρτήτως αν πραγματοποιηθεί νοσηλεία και συνήθως καταβάλλεται είτε εφάπαξ (μια δόση) ένα μήνα μετά την ημερομηνία της διάγνωσης, ή τμηματικά (σε δόσεις). Δεν είναι απαραίτητο δημόσιος φορέας να πιστοποιήσει την σοβαρότητα της κατάστασης της υγείας του ασφαλισμένου. Τα ποσά που μπορεί να καλύψει κανείς ξεκινάνε από τις  10.000€ και μπορεί να ξεπεράσουν και τις 300.000€.

Η Ασφάλιση σοβαρών ασθενειών, μπορεί να είναι είτε ενσωματωμένη κάλυψη σε ένα συμβόλαιο ασφάλισης υγείας/ ζωής ή μπορεί να είναι από μόνο του ένα συμβόλαιο κάλυψης. Έτσι, αν κάποιος έχει ασφάλιση υγείας (νοσοκομειακό συμβόλαιο) αλλά και την κάλυψη σοβαρών ασθενειών, εκτός απ τα έξοδα που θα του καλυφθούν εντός νοσοκομείου για τη βελτίωση της υγείας  του, θα λάβει και το συμφωνημένο κεφάλαιο από την κάλυψη σοβαρών ασθενειών.

Ποιες περιπτώσεις καλύπτονται:
Έμφραγμα μυοκαρδίου, Στεφανιαία νόσος που απαιτεί χειρουργική επέμβαση (τουλάχιστον διπλό by-pass), Εγκεφαλικό επεισόδιο, Καρκίνος, Τύφλωση, Μεταμόσχευση βασικού οργάνου, Χειρουργική επέμβαση καρδιακής βαλβίδας, Χειρουργική επέμβαση αορτής, Συστηματική σκληροδερμία, Κίρρωση ήπατος σε τελικό στάδιο, Βαριά εγκαύματα 3ου βαθμού, Σκλήρυνση κατά πλάκας, Νόσος του Parkinson, Νόσος του Alzheimer- Σοβαρή Άνοια, Παράλυση (απώλεια χρήσης των άκρων), Μείζον τραύμα κεφαλής, Απώλεια άκρων, HIV, κώφωση, νεφρική ανεπάρκεια, παραπληγία, τετραπληγία κα.

Πόσο μπορεί να κοστίζει ένα συμβόλαιο κάλυψης σοβαρών ασθενειών?
Συνήθως ο τρόπος υπολογισμού των ασφαλίστρων είναι παρόμοιος απ τις ασφαλιστικές εταιρίες, αναπροσαρμόζεται κάθε 5 έτη ανάλογα την ηλικία και είναι ανεξάρτητος του φύλλου. Παρακάτω υπάρχει ενδεικτικός πίνακας υπολογισμού ασφαλίστρων για 50.000€ κάλυψης (μη καπνιστές).

  • 20 – 24 Ετών 162€/ έτος
  • 25 – 29 Ετών 171€/ έτος
  • 30 – 34 Ετών 185€/ έτος
  • 35 – 39 Ετών 202€/ έτος
  • 40 – 44 Ετών 236€/ έτος
  • 45 – 49 Ετών 298€/ έτος
  • 50 – 54 Ετών 417€/ έτος