Αποταμίευση για το μέλλον των παιδιών

ΠΑΙΔΙΚΗ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗ

Όλοι οι γονείς, από τη στιγμή που έρθει το παιδί τους στη ζωή, προσπαθούν να δώσουν ότι καλύτερο μπορούν προκειμένου να του εξασφαλίσουν το μέλλον του. Στο παρελθόν οι γονείς, με τη γέννηση του παιδιού, άνοιγαν κάποιον τραπεζικό λογαριασμό και εκεί αποταμίευαν χρήματα από το υστέρημα τους προκειμένου όταν το παιδί φτάσει σε κάποια ηλικία να του δώσουν το τραπεζικό βιβλιάριο και να πάει να εισπράξει ότι χρήματα είχαν συσσωρευτεί μέχρι τότε. Η Παιδική Αποταμίευση βοηθάει τους γονείς όσον αφορά την συσσώρευση κεφαλαίου των παιδιών τους.

Οι γονείς έχουν ανάγκη για αποταμίευση χρημάτων, προκειμένου να τα δώσουν στα παιδιά τους όταν αυτά ενηλικιωθούν για οποιαδήποτε ανάγκη τους. Είτε για σπουδές είτε για το πρώτο τους επαγγελματικό ξεκίνημα είτε ακόμη για κάποια αγορά που θέλουν να πραγματοποιήσουν. Οι γονείς μπορούν να στραφούν προς κάποιο ιδιωτικό συμβόλαιο αποταμίευσης και δημιουργίας κεφαλαίου με ασφαλιστική εταιρία. Έτσι, μέσα από αυτού του είδους την αποταμίευση, οι γονείς εξασφαλίζουν τη συστηματική αποταμίευση, ακόμη και για μικρά ποσά, τα οποία στη λήξη τους θα αποδώσουν εγγυημένα κεφάλαιο στα παιδιά τους.

Ποιες καλύψεις δίνονται ενδεικτικά στα συμβόλαια αποταμίευσης & δημιουργίας κεφαλαίου για παιδιά:

 • Υπενθύμιση για αποταμίευση κάθε φορά που έχουμε επιλέξει να καταβάλλουμε ασφάλιστρα για το συμβόλαιο του παιδιού
 • Σταθερή δόση ασφαλίστρων ή ετησίως αναπροσαρμοζόμενη, για προστασία από τον πληθωρισμό & συσσώρευση μεγαλύτερου κεφαλαίου
 • Υψηλότερο επιτόκιο σε σχέση με αυτά των τραπεζών
 • Εξασφάλιση ότι τα ασφάλιστρα του συμβολαίου μπορούν να πληρώνονται μέχρι τη λήξη του από την Εταιρία, ακόμη και σε πρόωρο θάνατο του συμβαλλόμενου (γονέα – κηδεμόνα) μέσω ειδικής πρόσθετης κάλυψης
 • Δυνατότητα έκτακτης καταβολής χρημάτων, πέραν της προγραμματισμένης,  για συσσώρευση μεγαλύτερου κεφαλαίου
 • Δυνατότητα αύξησης ή/και μείωσης της δόσης ασφαλίστρων, ανάλογα τις οικονομικές δυνατότητες του γονιού
 • Ελεύθερη επιλογή πληρωμής δόσης κάθε μήνα – 3μηνο – 6μηνο – έτος
 • Δυνατότητα επιλογής εγγυημένου ή μη αποταμιευτικού προγράμματος
 • Ελάχιστη απόδοση, τα χρήματα που έχουν καταβληθεί συν κέρδος
 • Δυνατότητα επιλογής είσπραξης τμηματικών καταβολών στο δικαιούχο (τέκνο) ή εφάπαξ στη λήξη του
 • Αφορολόγητος τρόπος μεταβίβασης περιουσίας από γονιό σε παιδί
 • Προστασία από ‘κούρεμα’ καταθέσεων, μιας και τα χρήματα είναι ασφαλιστικό προϊόν και όχι τραπεζική κατάθεση

Ποιο είναι το ελάχιστο ποσό που μπορεί να αποταμιεύσει κάποιος?

Το ελάχιστο ποσό της αποταμίευσης ώστε να συσσωρευτεί κατά την ενηλικίωση του παιδιού ένα ποσό, είναι από 50€/μήνα ή 600€ το χρόνο. Αυτό μεταφράζεται ως 1,6 € την ημέρα.

Μπορεί άλλο συγγενικό πρόσωπο, εκτός των γονιών, να δημιουργήσει συμβόλαιο αποταμίευσης – δημιουργίας κεφαλαίου για τα παιδιά?

Πολλές φορές ο παππούς ή η γιαγιά επιλέγουν αυτό το είδος δώρου προς τα εγγόνια τους, προκειμένου να τα βοηθήσουν οικονομικά για το μέλλον τους.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την παιδική αποταμίευση επικοινωνήστε μαζί μας.