Σύνταξη – Αποταμίευση

ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗ

Το ζήτημα Σύνταξη – Αποταμίευση δημιουργεί ανησυχία για το μέλλον σε όλους όσους εργάζονται και βρίσκονται σε παραγωγική ηλικία. Με τις ραγδαίες εξελίξεις στον κλάδο της υγείας και της συνταξιοδότησης έχει αποδειχτεί η αδυναμία καταβολής των συντάξεων. Οι περικοπές των συντάξεων από το κράτος δημιουργούν ανασφάλεια στους πολίτες. Ως αποτέλεσμα οι πολίτες να μη μπορούν να υπολογίζουν στο παρόν, την οικονομική τους δυνατότητα στο μέλλον.

Το θέμα Σύνταξη – Αποταμίευση, είναι ένα δυναμικό και ρευστό ζήτημα το οποίο συνεχώς αλλάζει δεδομένα.

Στο θέμα της συνταξιοδότησης, ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να συμπληρώσει τον δημόσιο. Εξασφαλίζει για εσάς την οικονομική άνεση που επιθυμείτε να έχετε κατά τη στιγμή της συνταξιοδότηση σας. Μέσα από μελέτη και προγραμματισμό, μπορούμε να υπολογίσουμε τα ελάχιστα εγγυημένα κεφάλαια που σας  εγγυάται το ταμείο στο οποίο ανήκετε (Δημόσιος φορέας ασφάλισης). Στην συνέχεια μπορούμε να τα συμπληρώσουμε με ένα ιδιωτικό συμβόλαιο συνταξιοδότησης. Με τον τρόπο αυτό, επιτυγχάνουμε να εκμεταλλευτούμε πλήρως τις εισφορές μας προς το δημόσιο. Παράλληλα εξασφαλίζουμε και ένα εγγυημένο κεφάλαιο συνταξιοδότησης από μια ασφαλιστική εταιρία.

Ακόμα, στην ιδιωτική συνταξιοδότηση ο ενδιαφερόμενος έχει την δυνατότητα να επιλέξει εκείνος την ηλικία συνταξιοδότησης. Στην δημόσια συνταξιοδότηση η ηλικία μεταβάλλεται συνεχώς.

Επιπλέον, ένα ιδιωτικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες του εν δυνάμει ασφαλιζόμενου. Μπορεί κανείς να επιλέξει σε ποια ηλικία θα ξεκινήσει η συνταξιοδότηση και με ποιον τρόπο θα γίνεται (μηνιαίως, εφάπαξ). Επίσης καθορίζει μέχρι και το ποσό της σύνταξης που θα παίρνει, διαμορφώνοντας και τα ασφάλιστρα που θα πληρώνει αναλόγως. Τα χαρακτηριστικά αυτά αποτελούν βασικά πλεονεκτήματα μεταξύ άλλων των ιδιωτικών συνταξιοδοτικών προγραμμάτων. Τα πλεονεκτήματα αυτά τα καθιστούν απαραίτητα για όλους μας και τα ξεχωρίζουν σε σύγκριση με τα δημόσια συνταξιοδοτικά προγράμματα.

Ένα ακόμα βασικό πλεονέκτημα που προσφέρουν τα ιδιωτικά συνταξιοδοτικά προγράμματα είναι το δικαίωμα εξαγοράς του αποταμιευτικού σας συμβολαίου. Εννοούμε το δικαίωμα που έχει ο ασφαλιζόμενος να εισπράξει άμεσα χρήματα από το συνταξιοδοτικό του πρόγραμμα, νωρίτερα από την προκαθορισμένη ημερομηνία λήξης του συμβολαίου του. Το ποσό εξαγοράς διαμορφώνεται ανάλογα με τα έτη που το συμβόλαιο είναι σε ισχύ. Ο κάθε ασφαλιζόμενος γνωρίζει την αξία εξαγοράς του συμβολαίου του βάσει πίνακα αξίας εξαγοράς που συνοδεύει το συμβόλαιο του. Επίσης, ορισμένα συμβόλαια δίνουν τη δυνατότητα μερικής πρόωρης εξαγοράς.

Επιπροσθέτως, η διαδικασία συνταξιοδότησης ξεκινά τον επόμενο μήνα από τη λήξη του συμβολαίου, σε αντίθεση με το Δημόσιο, στο οποίο η διαδικασία έναρξης συνταξιοδότησής σας μπορεί να διαρκέσει έως και 3 έτη.

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά ιδιωτικά συνταξιοδοτικά προγράμματα στην αγορά τα οποία δίνουν την δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε εφάπαξ τρόπο καταβολής ασφαλίστρων, μηνιαία, ετήσια ή εφάπαξ με δυνατότητα επιπλέων καταβολών. Επιπλέον, ο ασφαλιζόμενος καλείται να επιλέξει για πόσα έτη θέλει να παίρνει σύνταξη, εάν δεν επιθυμεί να τα λάβει εφάπαξ. Ακόμα, οι ασφαλιστικές εταιρείες προσφέρουν την δυνατότητα να συνδυάσουν οι ασφαλιζόμενοι το συνταξιοδοτικό τους πρόγραμμα με καλύψεις ασφάλειας ζωής, ανικανότητας, κάλυψης σοβαρών ασθενειών κ.α.

Ορισμένα συνταξιοδοτικά προγράμματα δίνουν την δυνατότητα συνταξιοδότησης μέσω επενδυτικού προγράμματος. Επιλέγοντας ένα επενδυτικό πρόγραμμα έχει κανείς τα πλεονεκτήματα που ήδη αναφέραμε, καθώς και συνεχή ενημέρωση για την πορεία των επενδυόμενων κεφαλαίων του, ελεύθερη επιλογή επένδυσης κεφαλαίου στην τοπική και παγκόσμια αγορά, δυνατότητα παράτασης της επένδυσης μετά την λήξη του ασφαλιστηρίου.

Αλήθεια, εσείς, πως έχετε φανταστεί τη ζωή σας τη στιγμή που θα είστε σε ηλικία συνταξιοδότησης? Πως έχετε εξασφαλίσει τις σημερινές καθημερινές σας ανάγκες για διαβίωση και για το αύριο?

Σε όλους όσους βρίσκονται σε παραγωγική ηλικία και  επιθυμούν να εξασφαλίσουν την ποιότητα ζωής τους και στο μέλλον.

Τα πλεονεκτήματα είναι:

  • Οι ασφαλιστικές εταιρίες ακόμη διατηρούν εγγυημένη απόδοση στα ασφαλιστήρια συμβόλαια σύνταξης και αποταμίευσης
  • Υπάρχει η δυνατότητα, εκτός από το να διατηρεί κανείς σταθερή δόση ασφαλίστρων για όλα τα χρόνια αποταμίευσης, να αναπροσαρμόζεται αυτόματα ετησίως ώστε να προστατεύεται απ τον πληθωρισμό αλλά και να εξασφαλίζει μεγαλύτερο κεφάλαιο στη λήξη του συμβολαίου – για τα ίδια χρόνια αποταμίευσης.
  • Μπορεί να προστεθεί και ασφαλιστική κάλυψη απαλλαγής από περεταίρω καταβολές ασφαλίστρων, σαν προστασία, σε περίπτωση μόνιμης ολικής ανικανότητας του ασφαλισμένου
  • Δυνατότητα έκτακτων καταβολών καθ όλη τη διάρκεια, πέραν απ τις προγραμματισμένες καταβολές των ασφαλίστρων
  • Προστασία από ‘Hair – cut’ μιας και αποτελεί ασφαλιστικό προϊόν και όχι τραπεζική κατάθεση
  • Δυνατότητα συνδυασμού με άλλες ασφαλιστικές καλύψεις, όπως καλύψεις ανικανότητας – απώλειας εισοδήματος – ασφάλισης σοβαρών ασθενειών
  • Δυνατότητα μεταβίβασης στους δικαιούχους, σε περίπτωση πρόωρου θανάτου του ασφαλισμένου, είτε κατά τη διάρκεια της αποταμίευσης είτε της εκταμίευσης
  • Υπάρχει η δυνατότητα επιλογής του τρόπου εκταμίευσης του εγγυημένου ποσού συνταξιοδότησης, για 5 – 10 – 15 – 20 – 25 έτη, εφάπαξ ή ακόμη και ισόβια σύνταξη

Πάντοτε μέσα από μελέτη και σχεδιασμό, μπορούμε να βρούμε για εσάς  το ιδανικό ποσό αποταμίευσης προκειμένου στη λήξη του συμβολαίου σας να λάβετε το εγγυημένο ποσό συνταξιοδότησης σας.

Η αποταμίευση μπορεί να γίνεται μέσω περιοδικών καταβολών (δόσεις) ανά μήνα – τρίμηνο – εξάμηνο – έτος ή ακόμη και εφάπαξ.

Υπάρχουν εταιρίες οι οποίες μας δίνουν την δυνατότητα, σε περίπτωση αδυναμίας καταβολής του ποσού της δόσης των ασφαλίστρων, να μειώσουμε στο ελάχιστο τη δόση προκειμένου να μην χρειαστεί να σταματήσουμε και να εξαγοράσουμε πρόωρα το συμβόλαιο μας.

Συνήθως το ελάχιστο που μπορεί να αποταμιεύσει κάποιος το μήνα ξεκινά από τα 60€ δόση ασφαλίστρων (Η τιμολόγηση αφορά το πρόγραμμα S77 – Εθνική Ασφαλιστική).

Στην Delta Insurance Consultants μπορούμε να σας βοηθήσουμε να βρείτε το κατάλληλο ασφαλιστικό πρόγραμμα για την δικιά σας Σύνταξη – Αποταμίευση, με βάση τις ανάγκες σας, τις οικονομικές σας δυνατότητες και τους μελλοντικούς σας στόχους.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.