Στιγμιότυπα απο τη βράβευση του Ασφαλιστικού Συμβούλου Δαρζέντα Λουκά στο ετήσιο συνέδριο Mega Brokers

Η MEGA γιόρτασε τα 30 της χρόνια με μια μεγαλοπρεπή εκδήλωση

Με μια μεγαλοπρεπή και ταυτόχρονα συγκινητική εκδήλωση παρουσία των ιδρυτών, εκπρόσωπων  των ασφαλιστικών εταιρειών, συνεργατών και στελεχών η MEGA, νούμερο 1 εταιρεία ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στην Ελλάδα, γιόρτασε τα 30 χρόνια λειτουργίας της την Παρασκευή 5 Απριλίου στην Αθήνα.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 700 άτομα, οι προσκεκλημένοι παρακολούθησαν τον κ. Ιωάννη Χατζηθεοδοσίου ως Πρόεδρο και τον κ. Τάσο Χατζηθεοδοσίου ως Γενικό Διευθυντή, να αναδεικνύουν τις υψηλές αξίες, τον επαγγελματισμό, την προσήλωση στο στόχο, τη μέριμνα για γνώση, ως αναλλοίωτα στοιχεία συνδεδεμένα με την εταιρεία, από την εκκίνησή της έως σήμερα.

Οι συνεργάτες ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές, τιμήθηκαν δημοσίως με την αναγνώριση του ρόλου τους στην πορεία της εταιρείας, έλαβαν τη διαβεβαίωση του κ. Τάσου Χατζηθεοδοσίου ότι η εταιρεία «κρατά την προσωπική επαφή με τους ανθρώπους της με ανανεωμένο όραμα, αισιοδοξία, εμπιστοσύνη στους συνεργάτες και τη βεβαιότητα για ένα ακόμη πιο δημιουργικό μέλλον, με καινοτόμα σχέδια, νέες προοπτικές, σημαντικά «εργαλεία» και παροχές για την εξέλιξη τους»

Η  κορύφωση της βραδιάς ήρθε τη στιγμή που η Διοίκηση και τα στελέχη της MEGA βράβευσαν συνολικά 35 συνεργάτες για τα εξαιρετικά παραγωγικά αποτελέσματά τους το 2018, ενώ η ανακοίνωση του Νέου Διαγωνισμού Πωλήσεων στο μαγευτικό Μπαλί ενθουσίασε το κοινό.

Η εκδήλωση έκλεισε με κεντρικό μήνυμα από την παρουσιάστρια της βραδιάς δημοσιογράφο, Μπάγια Αντωνοπούλου «δε φαντάζεστε πόσα μακριά θα φτάσουμε μαζί» και την υπόσχεση τα 30 χρόνια MEGA να είναι μόνο η αρχή και το ταξίδι να είναι εξίσου συναρπαστικό στην συνέχεια που ακολουθεί.

Περισσότερα στο δελτίο τύπου εδώ

Ακολουθούν φωτογραφίες απο τη βράβευση του Ασφαλιστικού Συμβούλου Δαρζέντα Λουκά – «Νέα συνολική παραγωγική δραστηριότητα 2018»

GDPR

Ο GDPR αναγκάζει τις επιχειρήσεις να γίνουν πελατοκεντρικές

«Σήμερα ένα μικρό μέρος των ελληνικών εταιρειών έχει κάνει έργα συμμόρφωσης με τη βοήθεια εξωτερικών συμβούλων και περίπου 2.000 εταιρίες έχουν ορίσει Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων (Data Protection Officer). To σύνολο των Ελληνικών εταιριών με 50 εργαζόμενους και άνω ανθρώπινο δυναμικό είναι 4.500. Οι εταιρείες αυτές είναι και οι πρώτες που θα ενσωματώσουν το Γενικό Κανονισμό στις διαδικασίες λειτουργίας τους. Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει δεν είναι μόνο στην Ελλάδα τα ποσοστά συμμόρφωσης μικρά, τα ίδια ισχύουν και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις είναι η εσωτερική αντίσταση σε οτιδήποτε επιφέρει αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας τους, είναι η αλλαγή κουλτούρας η αλλαγη της οποίας είναι ένας συνεχής αγώνας οποίος ξεκίνησε την 25.05.2018. Γενικά, το 2018 μπορεί να θεωρηθεί έτος του πελάτη γιατί εκτός από το θέμα του Κανονισμού έχουμε και την IDD και την Directive NIS η οποία αφορά τις κρίσιμες υποδομές και επηρεάζει και την ασφαλιστική αγορά, συνεπώς ήταν ένα έτος κανονιστικής συμμόρφωσης των εταιρειών»

Τα οφέλη για τις εταιρείες από την εναρμόνισή τους

Ο Γενικός Κανονισμός είναι μια διαδικασία αποτύπωσης του τρόπου λειτουργίας μιας επιχείρησης, του τρόπου αντιμετώπισης των δικαιωμάτων του πελάτη, της προστασίας των υποδομών της και της εξασφάλισης της ομαλής συνέχισης λειτουργίας της. Πολλές εταιρείες μετά τη διαδικασία αποτύπωσης των διαδικασιών τους και των ροών των δεδομένων τους ανακάλυψαν ότι έκαναν πράγματα τα οποία έπρεπε να αλλάξουν ή να καταργήσουν για να διαχειριστούν καλύτερα τον κίνδυνο. Επίσης η διαχείριση των τριών βασικών στοιχείων της πληροφορίας τα οποία είναι η εμπιστευτικότητα, η ακεραιότητα και η διαθεσιμότητα, τις ανάγκασε να ελέγξουν τι κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα διέθεταν ανάλογα με τη φύση της πληροφορίας που διαχειρίζονταν και τι επιπλέον μέτρα έπρεπε να λάβουν.

Οι επιχειρήσεις σε δεύτερη φάση θα πρέπει να εκμεταλλευτούν τη δυνατότητα που τους δίνει ο Γενικός Κανονισμός να πιστοποιηθούν ως προς την τήρηση των διαδικασιών τους, η πιστοποίηση των διαδικασιών τους αυξάνει την εμπιστοσύνη των πελατών σε αυτές.

Παράλληλα η υιοθέτηση του Γενικού Κανονισμού αναγκάζει τις επιχειρήσεις να γίνουν πελατοκεντρικές και αυξάνει την πιστότητα (loyalty) των πελατών σε αυτές κάτι που μακροπρόθεσμα θα επηρεάσει και το δείκτη διατηρησιμότητας των πελατών τους. Ας μην ξεχνάμε ότι η διατηρησιμότητα των καλών πελατών εξασφαλίζει την κερδοφορία μιας επιχείρισης. Η εφαρμογή του Γενικού Κανονισμού προστατεύει και τα συμφέροντα των μετόχων μιας επιχείρησης και είναι ένας παράγοντας αξιολόγησης των μεγάλων εταιριών από τους Οίκους Αξιολόγησης.

Πώς μπορεί η ασφάλιση cyberinsurance να συμβάλλει στη θωράκιση των εταιρειών

Η διαδικασία ανάληψης κινδύνου (Underwriting) από μια ασφαλιστική εταιρεία αποτελεί στην ουσία έναν δωρεάν έλεγχο του επιπέδου ασφάλειας του συστήματος διαχείρισης της πληροφορίας που έχει μια επιχείρηση και είναι κάτι που οι επιχειρήσεις πρέπει να κάνουν σε συνεργασία με τον ασφαλιστή που θα επιλέξουν. Μετά τις 25.05.2018 αυτό που είδαμε στην Ευρωπαϊκή αγορά της ασφάλισης Cyber Insurance είναι μια μεγάλη αύξηση του αριθμού των προσφορών που ζητήθηκαν από επιχειρήσεις χωρίς να συνοδευτεί με αντίστοιχο αριθμό ασφαλιστηρίων συμβολαίων.

Οι εταιρείες μετά τη λήψη της προσφοράς συνέχισαν τις εργασίες συμμόρφωσης λαμβάνοντας υπόψη και τις παρατηρήσεις των ασφαλιστών. Παρατηρώντας τους λόγους για τους οποίους αγοράζει κάποια εταιρία cyber insurance σύμφωνα με την έρευνα “2018 Survey of Cyber Insurance Market Trends” της PartnerRe θα δει ότι ο τρίτος λόγος είναι η απαίτηση των πελατών τους.

Η ασφάλιση των επιχειρήσεων γίνεται πλέον απαίτηση της αγοράς και εμπορική πρακτική που θα επιβάλλεται από τις επιχειρήσεις στις μεταξύ τους εμπορικές σχέσεις.

Πιο απλά αν δεν έχει μια επιχείρηση ασφάλιση Cyber Insurance δεν θα μπορεί να συμμετάσχει σε κάποιες εμπορικές συμφωνίες. Επιπλέον η ασφάλιση Cyber Insurance κάνει λειτουργικό το Πλάνο Αντιμετώπισης Περιστατικών (Incident Response Plan) της επιχείρησης παρέχοντας πρόσβαση σε ειδικούς διαχείρισης περιστατικών παραβίασης ασφάλειας (δικηγόρους, πραγματογνώμονες ηλεκτρονικού εγκλήματος, επικοινωνιολόγους κ.λπ.) οι οποίοι έχουν αντιμετωπίσει πλήθος περιστατικών.

Δεν είναι εύκολο για μια επιχείρηση να βρει εξειδικευμένους στη διαχείριση περιστατικών παραβίασης ασφάλειας τη στιγμή που τους χρειάζεται χωρίς την ύπαρξη ασφάλισης cyber insurance. Η αγορά της ασφάλισης Cyber Insurance είναι μία δυναμική αγορά που συνεχώς προσφέρει νέες ασφαλιστικές καλύψεις, όπως την κάλυψη περιστατικών social engineering (κοινωνική μηχανική), στα περιστατικά αυτά οι διαβασμένοι κυβερνοεγκληματίες σπαταλούν χρόνο να μάθουν περισσότερα για την εταιρεία επιλέγουν έναν άνθρωπο-κλειδί, κατά κύριο λόγο από το οικονομικό τμήμα ή κάποιο βασικό προμηθευτή της εταιρείας. Στη συνέχεια, αποστέλλεται ένα email το οποίο υπογράφει ο CEO ή ο CFO της εταιρείας-στόχου ή ο προμηθευτής, στην προσπάθεια να πείσει εντέχνως τον υπάλληλο που διαχειρίζεται τις συναλλαγές, να προχωρήσει σε κατάθεση χρημάτων σε λογαριασμούς των κυβερνοεγκληματιών, εκτός από τις ασφαλιστικές καλύψεις προσφέρουν και υπηρεσίες διαχείρισης κινδύνου.

Στην ελληνική αγορά τα περισσότερα περιστατικά παραβίασης ασφάλειας αφορούν περιστατικά social engineering και ransomware (Λογισμικό κλειδώματος εταιρικών αρχείων και καταβολής λύτρων για την επανάκτησή τους). Περισσότερες πληροφορίες για την προετοιμασία της επιχείρησής σας στην αντιμετώπιση περιστατικών παραβίασης ασφάλειας μπορείτε να βρείτε στη βραβευμένη από την αγορά των Lloyd’s εκπαιδευτική μηχανή (https://www. cyberinsurancequote.gr/insurance/incident-plan/).»

Πηγή: Ασφαλιστικό Marketing Φεβρουαρίου 2019 – του Νίκου Γεωργόπουλου cyRM, MBA, CDPO, Cyber Risks Insurance Advisor, Cromar Coverholder at Lloyds

 

Περισσότερα σχετικά με την ασφάλιση Cyber Insurance μπορείτε να δείτε εδώ

CYBER SECURITY CYBER INSURANCE

Οι κυβερνοεγκληματίες κλέβουν πληροφορίες για … το «μεροκάματο»

«Στην 28η θέση στο σύνολο των 100 χωρών του Δείκτη Κυβερνοασφάλειας για το 2018, και στην 20η θέση στο σύνολο των 28 κρατών – μελών της ΕΕ λόγω των καθυστερήσεων που έχουν προκύψει σχετικά με την εναρμόνιση των ευρωπαϊκών νομοθετικών πράξεων στο εθνικό  δίκτυο βρίσκεται η Ελλάδα. Οι κυβερνοεγκληματίες, όμως δεν χάνουν χρόνο κλέβουν πληροφορίες για το μεροκάματο. 

Δυστυχώς οι κυβερνήσεις συνήθως δεν επενδύουν εγκαίρως σε νευραλγικούς τομείς, αλλά αντιθέτως αναλαμβάνουν δράση μόνο αφού έρθουν αντιμέτωπες με μια καταλυτική έξαρση ενός προβλήματος. Με αυτό το τρόπο δαπανούν πολύ περισσότερα χρήματα θα δαπανούσαν αρχικά.

Ποιο είναι το μέγεθος μίας κυβερνοαπειλής

Σήμερα διαρρέουν 30.000 αρχεία ανά λεπτό. Το ρήγμα στα data αντιστοιχεί σε μέσο κόστος 3,87 εκατ. ευρώ. Η πιθανότητα για ένα αντίστοιχο περιστατικό ανέρχεται σε 28,1% και ο μέσος χρόνος εντοπισμού είναι 197 μέρες, σύμφωνα με συνέδριο του Economist για του cyber κινδύνους που πραγματοποιήθηκε χτες στην Αθήνα.

Η αγορά για την ασφάλεια της τεχνολογίας αντιστοιχεί σε 143 δισ δολάρια και θα τρέξει με ετήσιους ρυθμούς ανάπτυξης 7,8% την περίοδο 2017-2022. Η ανάγκη υιοθέτησης νέων τεχνολογιών, η πολυπλοκότητα του περιβάλλοντος ΙΤ, το αυστηρό κανονιστικό πλαίσιο, οι νέες κυβερνοαπειλές και η έλλειψη δεξιοτήτων είναι οι κύριες προκλήσεις στις ημέρες μας.

Το 94% των μεγάλων επιχειρήσεων έχει προετοιμαστεί για μια κρίση παραδοσιακού τύπου, αλλά μόνο το 42% έχει προετοιμαστεί για ένα περιστατικό υποκλοπή. Το κόστος δε, μιας κυβερνοεπίθεσης σε μια μεγάλη εταιρεία είναι πολύ υψηλότερο απ’ ό,τι το κόστος μιας παραδοσιακής κρίσης.

Η αντίληψη πως η πρόκληση αφορά κυρίως την ομάδα ασφάλειας IT μιας εταιρείας είναι λανθασμένη, το πρόβλημα αφορά πρωτίστως την ομάδα ανώτατης ιεραρχίας και τον διευθύνοντα σύμβουλο, καθώς σχετίζεται με τη διαχείριση οικονομικών και νομικών επιπτώσεων, καθώς και με την εταιρική φήμη.

Η Ελλάδα σύμφωνα με την ΤτΕ είναι ουραγός στον τομέα της ψηφιακής οικονομίας και κοινωνίας, ένα βήμα μπροστά από τη Ρουμανία, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat για το 2018. Σύμφωνα με στοιχεία το 2017 σε σύγκριση με το 2014, οι συναλλαγές μέσω ebanking και mobile banking στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 95%.»

Πηγή: insuranceworld

Μάθετε πως μπορείτε να προστατέψετε την επιχείρησή σας, μέσα απο την ασφάλιση κυβερνοεπιθέσεων – cyber insurance πατώντας εδώ

ΑΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΙΑΤΡΟΥ

Τι καλύπτει η ασφάλιση επαγγελματικής αστικής ευθύνης ιατρού;

» Η Επιτροπή Αστικής Ευθύνης και Επαγγελματικών Ευθυνών της ΕΑΕΕ έχει, όπως ήδη γνωρίζετε, εντάξει στις δράσεις της τη δημιουργία «Ερμηνευτικού Λεξικού Ασφάλισης Αστικής Ευθύνης» (δείτε εδώ), που στόχο έχει την παρουσίαση και αποσαφήνιση με απλό και κατανοητό τρόπο των βασικών εννοιών και όρων που απαντώνται σε ασφαλιστήρια συμβόλαια του κλάδου αστικής ευθύνης.

Όπως τονίζει η ΕΑΕΕ, το «Ερμηνευτικό Λεξικό Ασφάλισης Αστικής Ευθύνης» έχει αποκλειστικά και μόνον ενημερωτικό και μη δεσμευτικό χαρακτήρα, ενώ στόχος του είναι η προαγωγή του επιστημονικού διαλόγου και η κατά το δυνατόν καλύτερη και συνεχής ενημέρωση ασφαλιστικών εταιριών και ασφαλισμένων.

Διαβάστε παρακάτω τι αναφέρει για την Επαγγελματική Αστική Ευθύνη Ιατρού:

Με την ασφάλιση της Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης Ιατρού, ο Ασφαλιστής αναλαμβάνει την υποχρέωση να αποζημιώσει τον Ασφαλισμένο για την επαγγελματική αστική του ευθύνη έναντι τρίτων, και δη για κάθε οικονομική αξίωση τρίτου και μέχρι των ορίων ευθύνης που συμφωνούνται με την ασφαλιστική σύμβαση, για την ενεργοποίηση της οποίας, αναλόγως και των επιλογών των συμβαλλομένων ως προς τα αναφερόμενα κατωτέρω σημεία iv και v, συμφωνείται συνήθως η σωρευτική συνδρομή των ακόλουθων προϋποθέσεων :

i. η αξίωση του τρίτου να αφορά Σωματική Βλάβη ή Απώλεια Ζωής οφειλόμενη σε εξ αμελείας πράξη ή παράλειψη του Ασφαλισμένου,

ii. η αξίωση του τρίτου κατά του Ασφαλισμένου να οφείλεται σε εξ αμελείας πράξη ή παράλειψη του Ασφαλισμένου (Ζημιογόνο Γεγονός ή Συμβάν), από πράξεις ή παραλείψεις που σχετίζονται αποκλειστικά και μόνο με την νόμιμη άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος σύμφωνα με τις αναγνωρισμένες ειδικότητες από τους Ιατρικούς Συλλόγους για νόμιμες ιατρικές πράξεις

iii. η αξίωση του τρίτου κατά του Ασφαλισμένου να οφείλεται σε εξ αμελείας πράξη ή παράλειψη του Ασφαλισμένου που να σχετίζεται αποκλειστικά και μόνο με ιατρικές πράξεις ή γνωματεύσεις στo πλαίσιo της ειδικότητας του ιατρού ή κατ΄ εξαίρεση και εκτός αυτής κατά την παροχή πρώτων βοηθειών.

iv. η αξίωση του τρίτου κατά του Ασφαλισμένου να έχει εγερθεί για πρώτη φορά εντός της ασφαλιστικής Περιόδου της ασφαλιστικής σύμβασης καθώς και να έχει αναγγελθεί εγγράφως από τον Ασφαλισμένο στον Ασφαλιστή εντός της ασφαλιστικής περιόδου ή και μέχρι την ημερομηνία λήξης της εκτεταμένης περιόδου αναγγελίας / δήλωσης απαιτήσεων (εφόσον έχει συμφωνηθεί τέτοια και σύμφωνα με τους ειδικότερους όρους και προϋποθέσεις που αναφέρονται στην ασφαλιστική σύμβαση και αφορούν τη συμφωνία αυτή)

v. το ζημιογόνο Γεγονός (εξ αμελείας πράξη ή παράλειψη του Ασφαλισμένου) το οποίο έχει ως αποτέλεσμα τη ζημία του Τρίτου να έχει λάβει χώρα εντός της Ασφαλιστικής Περιόδου της Ασφαλιστικής Σύμβασης ή, εφόσον έχει συμφωνηθεί αναδρομική ισχύς της κάλυψης, μετά την Ημερομηνία Αναδρομικής Ισχύος της Κάλυψης που έχει συμφωνηθεί και μέχρι τη λήξη της Ασφαλιστικής Περιόδου της Ασφαλιστικής Σύμβασης.

Επισημάνσεις

1. Με την ασφάλιση επαγγελματικής αστικής ευθύνης ιατρού καλύπτεται κατά κανόνα η ευθύνη του ιατρού για απαιτήσεις οι οποίες μπορούν να περιλαμβάνουν:

 • ηθική βλάβη προς τον ασθενή για πρόκληση σωματικής βλάβης
 • ψυχική οδύνη προς τους συγγενείς του ασθενούς για πρόκληση θανάτου
 • ιατρικά έξοδα αποκατάστασης της υγείας του παθόντος
 • δικαστικά έξοδα απόκρουσης υπεράσπισης ή διακανονισμού στα Αστικά Δικαστήρια

2. Βασικοί παράγοντες που υπολογίζονται κατά την εκτίμηση, τιμολόγηση και ανάληψη του κινδύνου είναι οι εξής:

 • ιατρική ειδικότητα
 • εμπειρία
 • ιστορικό απαιτήσεων / αποζημιώσεων
 • όριο αποζημίωσης
 • εφαρμοστέα απαλλαγή
 • επεκτάσεις κάλυψης (αναδρομική ισχύς, εκτεταμένη περίοδος αναγγελίας)

Ενδεικτικά παραδείγματα καλυπτόμενων ζημιών

Για την πληρέστερη κατανόηση των ανωτέρω, παρατίθενται ενδεικτικά παραδείγματα καλυπτόμενων ζημιών και αποζημιώσεων που έχουν καταβληθεί ανά περίπτωση είτε εξώδικα είτε μετά από έκδοση δικαστικών αποφάσεων:

Ειδικότερες Εξαιρέσεις για την Επαγγελματική Αστική Ευθύνη Ιατρού

Πέραν των εξαιρέσεων που αναφέρονται στο λήμμα «Εξαιρέσεις Ασφαλίσεων Αστικής Ευθύνης που συνάπτονται για λόγους επαγγελματικούς» του Ερμηνευτικού Λεξικού και αφορούν στην ασφάλιση επαγγελματικών ευθυνών, από την ασφαλιστική κάλυψη Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης Ιατρού εξαιρούνται συνήθως και τα ακόλουθα:

1. Απαιτήσεις από χρήση μη εγκεκριμένων μεθόδων ή φαρμάκων από τον ασφαλισμένο ιατρό.

2. Απαιτήσεις από Ιατρικές πράξεις που έχουν σχέση με κλινικές δοκιμές ή φαρμακευτικά τεστ.

3. Απαιτήσεις από πράξεις των ασφαλισμένων ιατρών εφόσον αυτοί ευρίσκονται υπό την επίδραση ναρκωτικών ουσιών ή οινοπνευματωδών ποτών.

4. Απαιτήσεις σχετιζόμενες με κληρονομικούς παράγοντες που θα προκαλέσουν ασθένειες οι οποίες δεν είναι ανιχνεύσιμες με επιστημονικό τρόπο σε πρώιμο γενετικό στάδιο.

5. Έκθεση σε ακτινοβολία είτε για θεραπευτικούς είτε για διαγνωστικούς λόγους η οποία θα έχει σαν αποτέλεσμα την δημιουργία γενετικών ανωμαλιών σε αγέννητη ζωή.

6. Απαιτήσεις από την εν γένει δραστηριότητα τράπεζας αίματος.

7. Απαιτήσεις από μετάδοση μολυσματικών νόσων. »

Πηγή: Nextdeal

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ασφάλιση ευθύνης ιατρών επικοινωνήστε μαζί μας εδώ

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΖΩΗΣ - ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΖΩΗΣ - ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΘΑΝΑΤΟΥ - ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ - ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

Τέσσερις λόγοι που η ασφάλιση ζωής θα πρέπει να είναι η προτεραιότητά σας φέτος

«Η ασφάλιση ζωής είναι μία από τις – ελάχιστα κατανοητές – οικονομικές ανάγκες στη ζωή μας. Στόχος είναι να παρέχει ασφάλεια στους ανθρώπους σε μια από τις πιο δύσκολες συναισθηματικές και οικονομικές καταστάσεις της ζωής: την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου.

Επί της ουσίας η ασφάλεια ζωής μπορεί να αποτελέσει ένα «σωσίβιο» σε δύσκολους καιρούς.

Διαβάστε παρακάτω τους τέσσερις λόγους που η ασφάλεια ζωής σύμφωνα με το Forbes πρέπει να αποτελέσει μία από τις οικονομικές σας προτεραιότητες:

Νοιάζεστε για την οικογένειά σας:

Η ασφάλιση ζωής είναι απαραίτητη για την προστασία της οικογένειάς σας. Ένα ασφαλιστικό συμβόλαιο ζωής μπορεί να παράσχει ένα έξτρα εισόδημα που θα υποστηρίξει οικονομικά τους αγαπημένους σας.

Έχετε δάνεια:

Ένα δάνειο είναι πιθανώς το πιο σημαντικό από τα προσωπικά σας έξοδα. Είναι μείζονος σημασίας να σκεφτείτε ποιος θα έπρεπε να το πληρώσει εάν εσείς δεν μπορείτε. Ένα συμβόλαιο ασφάλισης ζωής μπορεί να συνδράμει την οικογένειά για τα χρήματα που χρειάζονται προκειμένου να εξοφλήσει το χρέος των ενυπόθηκων δανείων. Υπάρχουν σχετικά συμβόλαια που καλύπτουν αυτές τις ανάγκες.

Είστε ιδιοκτήτες μικρής επιχείρησης:

Η ασφάλιση ζωής μπορεί να συμβάλει στη μείωση του αντίκτυπου σε συνεργάτες και υπαλλήλους σε περίπτωση που κάτι σας συμβεί.

Υπάρχει μάλιστα συγκεκριμένο είδος ασφαλιστηρίου συμβολαίου για το σκοπό αυτό. Οι άνθρωποι που καλύπτονται από αυτό, είναι εκείνοι η απώλεια των οποίων θα έθετε την εταιρεία εκτός λειτουργίας. Με την εν λόγω ασφάλεια, η εταιρεία είναι ο δικαιούχος της ασφαλιστικής αποζημίωσης.

Ξεκινήσατε νέα δουλειά:

Στην αρχή του έτους είναι πιο πιθανό να βρείτε μια νέα δουλειά. Πολύ συχνά μεγάλες εταιρείες προχωρούν σε ομαδικές ασφαλίσεις για τους εργαζόμενους, οι οποίες είναι αρκετά συμφέρουσες και παρέχονται σε χαμηλές τιμές.

Ωστόσο πρέπει να προσέχετε διότι αυτού του είδους η ασφάλιση μπορεί να μην είναι επαρκής. Η ομαδική ασφάλιση ζωής καλύπτει μόνο ένα μέρος από τις πραγματικές ανάγκες ενός ανθρώπου.

Πρέπει να διαβάσετε τους όρους και τις παροχές ενός συμβολαίου προκειμένου να είστε βέβαιοι ότι θα καλύπτει τις δικές σας ανάγκες.»

Πηγή: Insurance world Gr

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ασφάλιση ζωής πατήστε εδώ

Συνάντηση με Ασφαλιστικό Σύμβουλο μέσω Skype

Στην εποχή που ζούμε, πολλοί είναι εκείνοι που επιθυμούν να συναντούν πιο συχνά τον Ασφαλιστικό τους Σύμβουλο, να έχουν αμεσότητα στην πληροφόρηση που χρειάζονται και προσωπική εξυπηρέτηση. Πολλές φορές αυτό δεν είναι εφικτό λόγω απόστασης ή οι ρυθμοί της καθημερινότητας δεν το επιτρέπουν. Στη Delta Insurance Consultants, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία μπορούμε να πραγματοποιήσουμε ηλεκτρονική συνάντηση μέσω Skype, για όποιο Ασφαλιστικό ζήτημα σας απασχολεί, είτε αφορά ιδιωτική ασφάλιση είτε αφορά την επιχείρησή σας.

Για εσάς που επιθυμείτε να πραγματοποιήσετε ηλεκτρονική συνάντηση και να συνομιλήσετε με Ασφαλιστικό Σύμβουλο, πατήστε εδώ .

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΛΛΑΓΗ - ΑΠΑΛΛΑΓΗ - ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΕΞΟΔΑ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ - ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΣΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΥΓΕΙΑΣ - ΕΚΠΙΠΤΟΜΕΝΟ ΠΟΣΟ - ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΥΓΕΙΑΣ ΑΠΑΛΛΑΓΗ - ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΟ ΠΟΣΟ ΣΤΑ ΕΞΟΔΑ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ - ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΑΠΑΛΛΑΓΗ

Τι είναι η απαλλαγή στην ιδιωτική ασφάλιση υγείας?

Τι είναι η απαλλαγή στην ιδιωτική ασφάλιση υγείας?

Η απαλλαγή ή αλλιώς το απαλλασσόμενο ή εκπιπτόμενο ποσό στην ιδιωτική ασφάλιση υγείας, είναι το συμφωνημένο εκείνο ποσό το οποίο ο ασφαλισμένος θα κληθεί να καταβάλει σε μια περίπτωση νοσηλείας του, είτε λόγω ασθένειας είτε λόγω χειρουργικής επέμβασης που θα πραγματοποιήσει. Ουσιαστικά, είναι η συμμετοχή του ασφαλισμένου στα έξοδα νοσηλείας, είτε λόγω ασθένειας είτε λόγω επέμβασης που θα πραγματοποιηθεί σε κάποιο νοσηλευτικό ίδρυμα. Η απαλλαγή αυτή, ανάλογα το συμβόλαιο που θα επιλέξει ο ασφαλισμένος, μπορεί να είναι είτε ανά περιστατικό είτε κατ’ έτος (μια φορά το χρόνο).

Τι ποσό απαλλαγής μπορεί να έχει ένα συμβόλαιο υγείας?

Τα ποσά απαλλαγής (συμμετοχής του ασφαλισμένου στα έξοδα νοσηλείας) που συναντάμε συνήθως σε ιδιωτικά συμβόλαια υγείας, μπορεί να είναι είτε 0€ (τότε μιλάμε για 100% κάλυψη από το 1ο € χωρίς καμία συμμετοχή του ασφαλισμένου), είτε 500€ – 1.000€ – 1.500€ – 3.000€ – 6.000€ , ακόμη και 10.000€. Όσο μεγαλύτερη είναι η απαλλαγή ενός συμβολαίου υγείας, τόσο λιγότερα είναι τα ασφάλιστρα που θα καταβάλει ο ασφαλισμένος κάθε χρόνο προκειμένου να έχει ιδιωτική ασφάλιση υγείας. Επίσης, συχνά συναντάται το φαινόμενο, συμβόλαια με μεγαλύτερες απαλλαγές να έχουν μικρότερες ετήσιες αναπροσαρμογές ασφαλίστρων, σε σύγκριση με συμβόλαια που έχουν μικρότερες απαλλαγές.

Πως μειώνεται η συμμετοχή του ασφαλισμένου σε μια νοσηλεία?

Στην ιδιωτική ασφάλιση υγείας, δεν είναι απαραίτητο ο ασφαλισμένος να έχει και Κρατικό φορέα ασφάλισης (πχ ΙΚΑ – ΕΦΚΑ – ΝΑΤ – ΤΣΜΕΔΕ – ΤΣΑΥ κλπ ταμεία ασφάλισης). Αν παρ’ όλα αυτά υπάρχει και κρατικός φορέας ασφάλισης και συμβάλει σε μια νοσηλεία, τότε η απαλλαγή (συμμετοχή) του ασφαλισμένου από το ιδιωτικό του συμβόλαιο υγείας, είτε μειώνεται είτε μηδενίζεται, χωρίς να χρειάζεται να πληρώσει και ο ίδιος χρήματα για τη νοσηλεία του.Ένας άλλος τρόπος μείωσης της συμμετοχής (απαλλαγής στα έξοδα νοσηλείας) πέρα από τη χρήση Κρατικού φορέα ασφάλισης, είναι η ύπαρξη και συμμετοχή ομαδικού συμβολαίου ασφάλισης. Πολλές ιδιωτικές επιχειρήσεις παρέχουν ομαδική ασφάλιση υγείας στους εργαζομένους τους ως προνόμιο συνεργασίας με την επιχείρηση. Έτσι, κάποιος ο οποίος εργάζεται σε μια επιχείρηση που του παρέχει και ομαδική ασφάλιση, επιλέγει ατομικό συμβόλαιο υγείας με μεγάλη απαλλαγή, συνήθως 6.000€ – 10.000€, ούτως ώστε να λειτουργεί ως επέκταση κάλυψης του ομαδικού του, με πολύ χαμηλά ασφάλιστρα. Τέλος, ένας άλλος τρόπος μείωσης της απαλλαγής είναι η ύπαρξη άλλων ιδιωτικών συμβολαίων υγείας που καλύπτουν απαλλαγές.

Πώς υπολογίζεται στην πράξη η αποζημίωση μιας νοσηλείας για ένα συμβόλαιο που έχει απαλλαγή (συμμετοχή στα έξοδα νοσηλείας)?  

Ας πάρουμε για παράδειγμα ένα συμβόλαιο υγείας το οποίο έχει απαλλαγή 1.500€. Αν τα συνολικά έξοδα μιας νοσηλείας κοστίσουν 3.000€, τότε, το ιδιωτικό συμβόλαιο υγείας θα καλύψει 1.500€, ενώ τα πρώτα 1.500€ θα πρέπει να τα πληρώσει ο ίδιος ο ασφαλισμένος. Εναλλακτικά, αν ο ασφαλισμένος έχει και Κρατικό φορέα ασφάλισης και τον χρησιμοποιήσει σε μια νοσηλεία, τότε η απαλλαγή του θα μειωθεί ή θα μηδενιστεί, ανάλογα με το ποσό που θα καταβάλει ο Κρατικός φορέας ασφάλισης. Έτσι, αν υποθετικά, το κόστος μιας νοσηλείας κοστίσει 5.000€, ο ασφαλισμένος έχει επιλέξει ένα συμβόλαιο με 1.500€ απαλλαγή και ο Κρατικός φορέας καταβάλει 1.300€, ο ίδιος θα χρειαστεί να καταβάλει 200€, ενώ το ιδιωτικό του συμβόλαιο θα καταβάλει 3.500€ στο νοσοκομείο που έγινε η νοσηλεία. Φυσικά, υπάρχει και το ενδεχόμενο ο ασφαλισμένος να μη χρειαστεί να πληρώσει καθόλου για τη νοσηλεία του, αν ο Κρατικός του φορέας ασφάλισης καταβάλει ίδιο ή και μεγαλύτερο ποσό από το ποσό της απαλλαγής του ιδιωτικού του συμβολαίου.

Ποιο ποσό καλύπτει η ασφαλιστική εταιρεία σε περίπτωση νοσηλείας?

Η ασφαλιστική εταιρεία καλύπτει το ποσό που προκύπτει από τα συνολικά έξοδα μιας νοσηλείας και μέχρι το ανώτατο όριο κάλυψης που έχει συμφωνηθεί στους όρους του συμβολαίου, εφόσον πρώτα αφαιρεθεί το απαλλασσόμενο ποσό. Αν για παράδειγμα ο ασφαλισμένος έχει επιλέξει συμβόλαιο με απαλλαγή 1.500€ και με ανώτατο όριο 1.000.000€, αν μια νοσηλεία κοστίσει 50.000€, η ασφαλιστική εταιρεία θα καλύψει 48.500€ ενώ ο ίδιος θα χρειαστεί να καλύψει τα πρώτα 1.500€.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ιδιωτική ασφάλιση υγείας επικοινωνήστε μαζί μας ή ζητήστε μας να σας καλέσουμε.

 

Ιδιωτική ασφάλιση υγείας

 

Ιδιωτική ασφάλιση υγείας για παιδιά

 

Premium Ιδιωτική ασφάλιση υγείας

 

 

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ, ΜΟΝΙΜΗ ΟΛΙΚΗ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ, ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ

Τι κοινό μπορεί να έχει ένας ποδοσφαιριστής, ένας ιατρός και ένας τραγουδιστής?

Η απάντηση είναι πως και οι τρεις, έχουν ανάγκη να ασφαλίσουν αυτό το οποίο τους εξασφαλίζει την οικονομική τους διαβίωση μέσα από την επαγγελματική τους δραστηριότητα.

Μπορεί ένας ποδοσφαιριστής, να ασφαλίσει τα πόδια του? Ένας χειρουργός, να ασφαλίσει τα χέρια του? Ένας τραγουδιστής, να ασφαλίσει τη φωνή του? Ένας πιλότος, να ασφαλίσει την όρασή του? Ένα μανεκέν, να ασφαλίσει την εμφάνισή του? Η απάντηση είναι πως, ναι και μάλιστα στην Ελλάδα!

Ένα καινοτόμο ασφαλιστικό προϊόν έρχεται να δώσει κάλυψη σε επαγγελματίες στους οποίους μια πρόσκαιρη ή μόνιμη ασθένεια ή ένα ατύχημα, θα κόστιζε οικονομική καταστροφή για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, εφόσον θα τους καθιστούσε ανίκανους να ασκήσουν το επάγγελμά τους. Πρόκειται για το Profesco, ένα ασφαλιστικό προϊόν το οποίο δημιουργήθηκε από συνδικάτα των Lloyds στο Λονδίνο και έρχεται να δώσει κάλυψη σε περίπτωση μόνιμης ανικανότητας από ατύχημα ή από ασθένεια, ή πρόσκαιρη ανικανότητα από ατύχημα/ ασθένεια ώστε να ασκήσουν το επάγγελμά τους, μέχρι και 2 χρόνια. Το πρόγραμμα Profesco παρέχει εξασφάλιση του επιπέδου ζωής των επαγγελματιών, όταν ένα απρόβλεπτο γεγονός, όπως μία σοβαρή ασθένεια ή ένα ατύχημα, τους στερήσει τα εισοδήματά τους. Ο ασφαλισμένος αποζημιώνεται με βάση τις δεξιότητες που απαιτεί η επαγγελματική του δραστηριότητα και όχι με βάση τα ποσοστά ανικανότητας για εργασία των δημοσίων ασφαλιστικών ταμείων, εξασφαλίζοντας στον ίδιο κεφάλαια κάλυψης μέχρι και 1.000.000€.

Σε τι διαφέρει το Profesco από τα υπόλοιπα συμβόλαια κάλυψης μόνιμης ανικανότητας της ασφαλιστικής αγοράς?

Η πλειοψηφία των συμβολαίων που προσφέρουν κάλυψη μόνιμης ολικής ανικανότητας, περνούν από επιτροπή (Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας ΚΕΠΑ). Προκειμένου να αποζημιώσουν τον ασφαλισμένο χρειάζεται το ποσοστό της αναπηρίας να φτάνει το 67%, ενώ θα πρέπει κάθε χρόνο ο ασφαλισμένος να περνά την επιτροπή αναπηρίας ώστε να πιστοποιείται πάλι το ποσοστό αναπηρίας. Επίσης, θα πρέπει ο ασφαλισμένος να μην μπορεί να ασκήσει κανένα άλλο επάγγελμα. Τέλος, το κεφάλαιο ασφάλισης καταβάλλεται σε 2 ή και περισσότερες δόσεις. Σε αντίθεση, το Profesco έχει διαφορετική αντιμετώπιση στην αποζημίωση, εφόσον δεν απαιτείται επιτροπή πιστοποίησης ανικανότητας παρά δυο διαιτητές (ένας ιατρός και ένα επαγγελματίας του ίδιου επαγγέλματος). Επιπλέον, η καταβολή του ασφαλισμένου κεφαλαίου γίνεται άμεσα και σε μια δόση. Το Profesco, προσφέρεται ως ανεξάρτητο ασφαλιστήριο συμβόλαιο και δεν χρειάζεται βασική ασφάλιση (ασφάλιση ζωής) ή κάποιο νοσοκομειακό συμβόλαιο.

Σε ποιους απευθύνεται το Profesco?

Το Profesco απευθύνεται κυρίως σε ελεύθερους επαγγελματίες υψηλών εισοδημάτων, οι οποίοι προβλέπεται να χάσουν το μεγαλύτερο μέρος του ετησίου εισοδήματος τους σαν συνέπεια ενός ατυχήματος ή μιας ασθένειας, τα οποία θα τους καταστήσουν ανίκανους να ασκήσουν μόνιμα πλέον ή και προσωρινά το συγκεκριμένο επάγγελμα που ασκούσαν πριν το τυχαίο γεγονός. Πιο αναλυτικά απευθύνεται κυρίως σε: ιατρούς (χειρουργούς κυρίως), οδοντιάτρους, δικηγόρους, δικαστές, αρχιτέκτονες, μηχανικούς, πολιτικούς μηχανικούς, εργολάβους, προγραμματιστές, τεχνικούς, ηλεκτρολόγους – ηλεκτρονικούς, χειριστές αεροσκαφών – πλοίων – οχημάτων – μηχανημάτων, αθλητές (ποδοσφαιριστές – μπασκετμπολίστες – στίβου κλπ), καλλιτέχνες, ζωγράφους, γλύπτες, σχεδιαστές, συγγραφείς, ποιητές, ηθοποιούς, μουσικούς, μουσικούς παραγωγούς, συνθέτες, τραγουδιστές, χορευτές, παρουσιαστές, διασκεδαστές, μανεκέν, ασφαλιστικούς συμβούλους, συμβούλους επιχειρήσεων, δημοσιογράφους, διαφημιστές, σεφ, coaches, οδηγούς κ.α.

Τι καλύπτεται με το Profesco?

Με το Profesco μπορεί ο ασφαλισμένος να καλυφθεί για:

 • Κεφάλαιο σε περίπτωση μόνιμης ανικανότητας από ατύχημα ή ασθένεια από 100.000€ μέχρι και 1.000.000€ (δυνατότητα και για μεγαλύτερο ποσό από 1.000.000€ κατόπιν έγκρισης)
 • Πρόσκαιρη ανικανότητα (απώλεια εισοδήματος) από ατύχημα μέχρι και 5.000€/ την εβδομάδα με μέγιστο χρονικό διάστημα τα 2 έτη
 • Πρόσκαιρη ανικανότητα (απώλεια εισοδήματος) από ασθένεια μέχρι και 5.000€/ την εβδομάδα με μέγιστο χρονικό διάστημα τα 2 έτη
 • Κάλυψη θανάτου από ατύχημα από 100.000€ μέχρι και 1.000.000€ (δυνατότητα και για μεγαλύτερο ποσό από 1.000.000€ κατόπιν έγκρισης)
 • Ιατροφαρμακευτικές δαπάνες από ατύχημα μέχρι και 1.800€ (εφόσον καλυφθεί η πρόσκαιρη ανικανότητα)

Πόσο κοστίζει η ασφάλιση μόνιμης/ πρόσκαιρης ανικανότητας για εργασία Profesco?

Το κόστος ασφάλισης μόνιμης/ πρόσκαιρης ανικανότητας για εργασία Profesco, υπολογίζεται κυρίως βάσει του κεφαλαίου κάλυψης που επιθυμεί να λάβει ο ασφαλισμένος σε περίπτωση ανικανότητας, ανάλογα την ηλικία και βάσει του επαγγέλματος που ασκεί. Ενδεικτικά, τα ασφάλιστρα για κάλυψη μόνιμης ανικανότητας από ατύχημα για 100.000€ κεφάλαιο κάλυψης ξεκινούν από 200€/ έτος, ενώ  για κάλυψη από ατύχημα και ασθένεια ξεκινούν από 300€/ έτος.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας, ή ζητήστε μας να σας καλέσουμε.

 

ΙΣΟΒΙΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Ποια ισόβια συμβόλαια υγείας δίνουν τις περισσότερες καλύψεις στην αγορά?

Παρά την τάση της Ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς τα τελευταία χρόνια να στρέφεται σε ετησίως ανανεούμενα συμβόλαια υγείας λόγω περισσότερων δυνατοτήτων, μικρότερου κόστους και κατόπιν οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το Solvency ΙΙ, υπάρχουν ακόμη ασφαλιστικές εταιρείες που συνεχίζουν να διατηρούν ισόβια συμβόλαια υγείας για νέους πελάτες. Αρκετοί είναι εκείνοι που προτιμούν τα παραδοσιακά ισόβια συμβόλαια, έναντι των ετησίως ανανεούμενων συμβολαίων υγείας που υπάρχουν πλέον στην αγορά. Οι Ασφαλιστικές εταιρείες αυτές, που συνεχίζουν και διαθέτουν για νέους πελάτες ισόβια συμβόλαια, είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Γιατί κάποιος να επιλέξει ένα ισόβιο συμβόλαιο?

Ο βασικός λόγος για να επιλέξει κάποιος ένα ισόβιο συμβόλαιο είναι ότι κατόπιν υπογραφής – πληρωμής και έκδοσής του, η εταιρεία που το έχει εκδώσει δεν μπορεί να διακόψει, να καταργήσει ή να τροποποιήσει τους όρους του. Έτσι, ο κάτοχος ενός ισοβίου συμβολαίου γνωρίζει ότι οι όροι του δεν πρόκειται να αλλάξουν ή να σταματήσει η κάλυψή του, εκτός αν ο ίδιος σταματήσει την πληρωμή του συμβολαίου του ή θελήσει να το διακόψει ή να το τροποποιήσει (αν η εταιρεία το διατηρεί ακόμη για νέους πελάτες). Ένας άλλος λόγος, παρ’ ότι η κάλυψη αυτή τείνει να υπάρχει και στα ετησίως ανανεούμενα συμβόλαια, είναι για την πολύ σημαντική κάλυψη της απαλλαγής πληρωμής ασφαλίστρων ισοβίως σε περίπτωση ανικανότητας του ασφαλισμένου.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά δυο εκ των καλύτερων ισοβίων συμβολαίων της αγοράς:

Εθνική Ασφαλιστική – “Απόλυτη Προστασία”

• Κεφάλαιο νοσηλείας μέχρι: 2.129.168€
• Ασφάλιση ζωής: 5000€ κατ’ ελάχιστο
• Θέση νοσηλείας μέχρι και: Α’ (μονόκλινο δωμάτιο νοσηλείας)
• Συμμετοχή – απαλλαγή κατά νοσηλεία: 0€ – χωρίς την ανάγκη ύπαρξης άλλου φορέα ασφάλισης (πχ κρατικό ταμείο)
• Κάλυψη ημερήσιας νοσηλείας/ χειρουργείου (ODS/ODC)
• Κάλυψη αποκλειστικής νοσοκόμας για ενήλικες μέχρι 30 ημέρες ανά νοσηλεία/ έξοδα συνόδου για ανήλικους
• Κάλυψη εξόδων 45 ημέρες πριν & 45 ημέρες κατόπιν νοσηλείας
• Ημερήσιο επίδομα νοσηλείας/ χειρουργικού επιδόματος/ νοσηλείας σε ΜΕΘ – όταν δεν γίνει χρήση του συμβολαίου
• Επίδομα τοκετού: 2.000€
• Διαγνωστικές εξετάσεις: 1.597€ κατ’ έτος
• Δωρεάν check up
• Δυνατότητα Απαλλαγής Πληρωμής Ασφαλίστρου σε περίπτωση ανικανότητας
• Κάλυψη κεφαλαίου μόνιμης ολικής/ μερικής ανικανότητας
• Δυνατότητα κάλυψης απώλειας εισοδήματος
• Κάλυψη ιατροφαρμακευτικών δαπανών από ατύχημα που δεν χρήζουν νοσηλείας
• 100% κάλυψη παγκοσμίως
• Διπλασιασμός ανώτατων ιατρικών αμοιβών σε ΗΠΑ – Καναδά
• Δυνατότητα εξασφάλισης κεφαλαίου σε περιπτώσεις σοβαρών ασθενειών
• Μεταφορά με κάθε μέσο σε έκτακτα περιστατικά
• Κάλυψη έκτακτων επειγόντων περιστατικών

Groupama – “Sante Privilege”

• Κεφάλαιο νοσηλείας μέχρι: 1.096.750€
• Ασφάλιση ζωής: 25.000€ κατ’ ελάχιστο
• Θέση νοσηλείας μέχρι και : Suite
• Συμμετοχή – απαλλαγή κατά νοσηλεία: 0€ – χωρίς την ανάγκη ύπαρξης άλλου φορέα ασφάλισης (πχ κρατικό ταμείο)
• Κάλυψη ημερήσιας νοσηλείας/ χειρουργείου (ODS/ODC)
• Κάλυψη αποκλειστικής νοσοκόμας για ενήλικες μέχρι 45 ημέρες κατ’ έτος/ έξοδα συνόδου για ανήλικους
• Κάλυψη εξόδων 45 ημέρες πριν & 60 ημέρες κατόπιν νοσηλείας
• Ημερήσιο επίδομα νοσηλείας/ χειρουργικού επιδόματος – όταν δεν γίνει χρήση του συμβολαίου
• Δυνατότητα Απαλλαγής Πληρωμής Ασφαλίστρου σε περίπτωση ανικανότητας
• Κάλυψη κεφαλαίου μόνιμης ολικής/ μερικής ανικανότητας
• Κάλυψη ιατροφαρμακευτικών δαπανών από ατύχημα που δεν χρήζουν νοσηλείας
• Χωρίς πίνακα ιατρικών αμοιβών – κάλυψη 100% των ιατρικών αμοιβών σε Ελλάδα & εξωτερικό
• Κάλυψη 100% στην Ελλάδα
• Κάλυψη 100% στο εξωτερικό (σε συμβεβλημένα νοσοκομεία)
• Κάλυψη 80% στο εξωτερικό σε μη συμβεβλημένα νοσοκομεία
• Μεταφορά με κάθε μέσο σε έκτακτα περιστατικά
• Κάλυψη έκτακτων επειγόντων περιστατικών
• Δωρεάν check up

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΟΥ

Ασφάλιση μηχανημάτων έργου και ποιες είναι οι καλύψεις τους

«Η Επιτροπή Αστικής Ευθύνης και Επαγγελματικών Ευθυνών της ΕΑΕΕ έχει, όπως ήδη γνωρίζετε, εντάξει στις δράσεις της τη δημιουργία «Ερμηνευτικού Λεξικού Ασφάλισης Αστικής Ευθύνης» (δείτε εδώ), που στόχο έχει την παρουσίαση και αποσαφήνιση με απλό και κατανοητό τρόπο των βασικών εννοιών και όρων που απαντώνται σε ασφαλιστήρια συμβόλαια του κλάδου αστικής ευθύνης.

Στο πλαίσιο αυτό, η Επιτροπή έκρινε αναγκαία τη σύνταξη ερμηνευτικού σημειώματος για την Ασφάλιση Μηχανημάτων Έργου. Υπενθυμίζεται ότι το «Ερμηνευτικό Λεξικό Ασφάλισης Αστικής Ευθύνης» έχει αποκλειστικά και μόνον ενημερωτικό και μη δεσμευτικό χαρακτήρα, ενώ στόχος του είναι η προαγωγή του επιστημονικού διαλόγου και η κατά το δυνατόν καλύτερη και συνεχής ενημέρωση ασφαλιστικών εταιριών και ασφαλισμένων.

Διαβάστε αναλυτικά τι αναφέρει για την Ασφάλιση Μηχανημάτων Έργου:

Ασφάλιση Μηχανήματων Έργου

Με τον όρο «μηχανήματα έργου» νοούνται όλα τα σταθερά ή / και μηχανοκίνητα / ηλεκτροκίνητα οχήματα, όπως εκσκαφείς, ανυψωτικά περονοφόρα μηχανήματα παντός τύπου (όπως τύπου ΚΛΑΡΚ), βαριά μηχανήματα, γερανοί και άλλα συναφή. Οι κυριότεροι κίνδυνοι που συνδέονται με τη χρήση των μηχανημάτων έργου αφορούν σε κακό χειρισμό, δύσκολη ή απαιτητική εργασία, χρήση μη κατάλληλου εξοπλισμού, κακή συντήρηση ή πλημμελής /ελλιπής επίβλεψη. Η ασφαλιστική εταιρία καλείται να ασφαλίσει και να αποκαταστήσει βλάβες στα ίδια τα μηχανήματα έργου (εξοπλισμός), καθώς επίσης και σωματική βλάβη ή/ και υλική ζημιά που τυχόν προκληθεί σε τρίτο πρόσωπο από τη χρήση ως εργαλείων των μηχανημάτων έργου ή και από την κυκλοφορία ως οχημάτων των μηχανοκίνητων / ηλεκτροκίνητων μηχανημάτων έργου.

Καλύψεις Αστικής Ευθύνης Μηχανημάτων Έργου

1. Για τα αυτοκινούμενα μηχανήματα έργου, που διαθέτουν πινακίδα κυκλοφορίας, οι ιδιοκτήτες αυτών έχουν υποχρέωση εκ του νόμου να διαθέτουν ασφαλιστήριο συμβόλαιο για την κάλυψη της αστικής ευθύνης που απορρέει από την κυκλοφορία των μηχανημάτων έργου ως οχημάτων, σύμφωνα με το Ν. 489/1976 όπως κωδικοποιήθηκε από το Π.Δ. 237/1986 και όπως ισχύει τροποποιημένος. Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 2 παρ. 1 εδ. β του Ν. 489/1976, όπου ορίζεται ότι «η κυκλοφορία επί γηπέδου προσιτού στο κοινό ή σε κάποιο αριθμό προσώπων που δικαιούνται να συχνάζουν σ΄αυτό, εξομοιώνεται με την κυκλοφορία επί οδού», οι εργοταξιακοί χώροι εξομοιώνονται με τις οδούς δημόσιας κυκλοφορίας. Επιπλέον, σημειώνεται ότι άδεια κυκλοφορίας στο εθνικό ή επαρχιακό οδικό δίκτυο δεν έχουν όλα τα μηχανήματα έργου. Μόνο τα ελαστιχοφόρα (τροχοφόρα ή ερπυστριοφόρα) μηχανήματα έργου επιτρέπεται να κυκλοφορούν σε ασφαλτοστρωμένους δρόμους (ή ότι βάσει νόμου εξομοιώνεται με αυτούς).

2. Η υποχρεωτική ασφάλιση της αστικής ευθύνης από την κυκλοφορία του οχήματος μπορεί να επεκταθεί και με ειδικό όρο να καλύψει ζημιές που θα προκληθούν σε Τρίτους από τη λειτουργία του μηχανήματος έργου ως εργαλείου. Η κάλυψη στις περιπτώσεις αυτές παρέχεται πάντα υπό τους ειδικούς όρους και προϋποθέσεις που συμφωνούνται μεταξύ του ασφαλιστή και του ασφαλισμένου (όπως π.χ. προβλέπονται ειδικά όρια κάλυψης, ειδική απαλλαγή, κάλυψη με επασφαλίστρο κ.λ.π.).

3. Επιπλέον των ανωτέρω, ο ασφαλισμένος έχει τη δυνατότητα να λάβει κάλυψη αστικής ευθύνης για τη λειτουργία του μηχανήματος έργου ως εργαλείου είτε από τον κλάδο αστικής ευθύνης, είτε από το Τμήμα ΙΙ Αστική Ευθύνη του ασφαλιστηρίου συμβολαίου των τεχνικών έργων (CAR, EAR). Η εν λόγω ασφαλιστική κάλυψη παρέχεται πάντα υπό τους ειδικούς όρους και προϋποθέσεις που συμφωνούνται μεταξύ του ασφαλιστή και του ασφαλισμένου και συνήθως καθ’ υπέρβαση – ήτοι μετά την εξάντληση – του ορίου ευθύνης που ο ασφαλισμένος διαθέτει για την κάλυψη του ίδιου κινδύνου βάσει του ειδικού όρου που έχει συμφωνηθεί στο ασφαλιστήριο αστικής ευθύνης από την κυκλοφορία οχημάτων, εφόσον υφίσταται τέτοια κάλυψη. Έτσι, σε περίπτωση ζημίας που απορρέει από τη λειτουργία του μηχανήματος έργου ως εργαλείου και εφόσον συντρέχουν περισσότερες καλύψεις, θα ενεργοποιηθεί πρώτα ο ειδικός όρος (επέκταση) για την κάλυψη αστικής ευθύνης από τη λειτουργία εργαλείου που έχει συμφωνηθεί και προσαρτηθεί στην υποχρεωτική ασφάλιση αστικής ευθύνης από την κυκλοφορία του μηχανήματος έργου ως οχήματος και στη συνέχεια, εάν τα όρια κάλυψης που προβλέπει ο ειδικός αυτός όρος δεν καλύπτουν το συνολικό ποσό της ζημίας που έχει προκύψει, τότε θα πρέπει να ενεργοποιηθεί το ασφαλιστήριο συμβόλαιο αστικής ευθύνης ή το Τμήμα ΙΙ Αστική Ευθύνη του ασφαλιστηρίου συμβολαίου τεχνικών έργων (CAR, EAR). Εννοείται ότι σε περίπτωση μη αυτοκινούμενου μηχανήματος έργου ή μηχανοκίνητου /ηλεκτροκίνητου που δεν έχει επέκταση κάλυψης ως εργαλείου (από την υποχρεωτική ασφάλιση αστικής ευθύνης για την κυκλοφορία του ως οχήματος), ο ιδιοκτήτης του μηχανήματος έργου έχει τη δυνατότητα να λάβει κάλυψη αστικής ευθύνης για τη λειτουργία του μηχανήματος έργου ως εργαλείου απευθείας από τον κλάδο αστικής ευθύνης ή από το Τμήμα ΙΙ Αστική Ευθύνη του ασφαλιστηρίου συμβολαίου των τεχνικών έργων (CAR, EAR).

Ειδικά για τα Μηχανήματα Έργου χρήσης εντός του χώρου εγκατάστασης της Εφοδιαστικής.

Με τη διάταξη του άρθρου 16 παρ. 2 του Ν. 4302/2014 (ΦΕΚ Α΄225/8.10.2014) προβλέφθηκε για ορισμένα μηχανήματα έργων (ήτοι τα ηλεκτροκίνητα ή μηχανοκίνητα ανυψωτικά περονοφόρα μηχανήματα παντός τύπου, όπως τύπου ΚΛΑΡΚ που εμπίπτουν στην ειδικότητα 2 – εργασίες ανύψωσης και μεταφοράς φορτίων – σύμφωνα με την 1032/166/5.3.2013 (Β΄ 519) Υπουργική Απόφαση) ότι δεν υφίσταται υποχρέωση έκδοσης άδειας κυκλοφορίας και κυκλοφορίας με πινακίδα αριθμού κυκλοφορίας, εφόσον δεν προορίζονται για κυκλοφορία, αλλά αποκλειστικά για χρήση εντός του χώρου εγκατάστασης της Εφοδιαστικής (Logistics). Η ως άνω διάταξη ρυθμίζει μόνον θέματα που αφορούν στην έκδοση άδειας κυκλοφορίας και πινακίδων κυκλοφορίας για τα συγκεκριμένα μηχανήματα έργων, ενώ δεν εξετάζει ούτε θίγει ρητά ζητήματα που άπτονται της ασφάλισης των εν λόγω μηχανημάτων έργων. Παρ’ όλα αυτά και λόγω της πρόβλεψης για μη χορήγηση άδειας και πινακίδας κυκλοφορίας, η εν λόγω ρύθμιση έχει ερμηνευθεί από το σύνολο των ιδιοκτητών των μηχανημάτων έργων ότι συνεπάγεται παράλληλα και απαλλαγή από την υποχρέωσή τους να συνάπτουν την υποχρεωτική ασφάλιση για την κάλυψη της αστικής ευθύνης τους που απορρέει από την κυκλοφορία των εν λόγω μηχανημάτων έργου ως οχημάτων κατ’ εφαρμογή του Ν.489/1976 περί υποχρεωτικής ασφάλισης οχημάτων. Η εν λόγω ωστόσο ερμηνεία εκτιμάται ότι βρίσκεται σε δυσαρμονία και αντίθεση με την ισχύουσα σε εθνικό αλλά και ενωσιακό επίπεδο νομοθεσία και νομολογία περί υποχρεωτικής ασφάλισης οχημάτων. Ταυτόχρονα η ερμηνεία αυτή εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για τα ίδια τα θύματα τροχαίων ατυχημάτων που λαμβάνουν χώρα εντός των εγκαταστάσεων της επιχείρησης, καθ’ όσον θα εμπλέκονται σε ατύχημα που θα έχει προκαλέσει ανασφάλιστο όχημα. Πιο συγκεκριμένα, ο Άρειος Πάγος ερμηνεύοντας τις διατάξεις του Ν.489/1976 περί υποχρεωτικής ασφάλισης οχημάτων (Αποφάσεις 426/2015 ΑΠ, 504/2012 ΑΠ, 492/2012 ΑΠ), έχει επανειλημμένως αξιολογήσει ως κριτήριο τον τρόπο χρήσης του οχήματος τη στιγμή του ατυχήματος προκειμένου να αποφανθεί εάν το ατύχημα που προκαλείται από ένα μηχάνημα έργου, ακόμα και εντός της εγκατάστασης της επιχείρησης, οφείλεται στην κυκλοφορία του ως οχήματος (και επομένως δέον να καλύπτεται με υποχρεωτική ασφάλιση αστικής ευθύνης οχημάτων του ν.489/1976 ) ή στη λειτουργία του ως εργαλείου (οπότε δεν καλύπτεται από την υποχρεωτική ασφάλιση οχήματος). Έτσι, με την Απόφαση 426/2015 του Αρείου Πάγου κρίθηκε ότι ατύχημα που προκλήθηκε εντός του αύλειου χώρου φορτοεκφορτώσεων επιχείρησης, κατά την κίνηση ανυψωτικού μηχανήματος που μετέφερε εμπορευματοκιβώτιο στο χώρο αποθήκευσης της επιχείρησης, θα πρέπει να καλυφθεί από την υποχρεωτική ασφάλιση οχήματος, καθώς το ατύχημα έλαβε χώρα σε ιδιωτικό μεν χώρο (αύλειος χώρος – εγκατάσταση επιχείρησης) που είναι όμως προσιτός σε κάποιο αριθμό προσώπων που δικαιούνται να συχνάζουν σε αυτό (οδηγοί φορτηγών κ.λ.π.), ενώ κρίθηκε ότι το μηχάνημα έργου στην συγκεκριμένη περίσταση δεν λειτουργούσε ως εργαλείο (παρ’ ότι μετέφερε container), αλλά λόγω της κίνησής του προείχε η λειτουργία του ως oχήματος. Η παραπάνω Απόφαση 426/2015 του Αρείου Πάγου καταδεικνύει συνεπώς με σαφήνεια ότι η χρήση μηχανημάτων έργου εντός της εγκατάστασης (ιδιωτικού χώρου) μίας επιχείρησης δεν απαλλάσσει τον ιδιοκτήτη του μηχανήματος έργου από την υποχρέωση ασφάλισής του για την ευθύνη που απορρέει από την κυκλοφορία του ως οχήματος σύμφωνα με το Ν.489/1976 περί υποχρεωτικής ασφάλισης οχημάτων. Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί και η με αριθμ. 1007/2011 Απόφαση του Αρείου Πάγου, η οποία έκρινε ότι κινούμενο με μηχανική δύναμη έλκηθρο (snowmobile) που χρησιμοποιείται σε χιονοδρομικά κέντρα είναι αυτοκίνητο κατά τις ειδικές διατάξεις του Ν.489/1976, παρ’ ότι τούτο δεν φέρει αριθμό κυκλοφορίας, και επομένως είναι υποχρεωτική η ασφάλισή του. Στην ένδικη δε περίπτωση το έλκηθρο (snowmobile) ήταν ανασφάλιστο και τις αποζημιώσεις για το ατύχημα που προκάλεσε υποχρεώθηκε να τις καταβάλλει το Επικουρικό Κεφάλαιο Αυτοκινήτων. Με δεδομένα τα ανωτέρω κρίνεται σκόπιμο οι ιδιοκτήτες μηχανημάτων έργου που προορίζονται για χρήση εντός του χώρου εγκατάστασης της Εφοδιαστικής (Logistics) να ενημερώνονται λεπτομερώς για τις ευθύνες που φέρουν τόσο για την κυκλοφορία των μηχανημάτων τους ως οχημάτων (ακόμα και εντός του χώρου της Εφοδιαστικής), όσο και για τη λειτουργία τους ως εργαλείων, καθώς και για τις καλύψεις που προσφέρει η ασφαλιστική αγορά για την πληρέστερη κατά το δυνατόν εξασφάλισή τους (βλ. προηγούμενο κεφάλαιο «Καλύψεις Αστικής Ευθύνης Μηχανημάτων Έργου»).»

Πηγή: NextDeal

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ασφάλιση τεχνικών έργων πατήστε εδώ

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ασφάλιση μηχανημάτων έργου πατήστε εδώ ή επικοινωνήστε μαζί μας