ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΖΩΗΣ - ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΖΩΗΣ - ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΘΑΝΑΤΟΥ - ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ - ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

Τέσσερις λόγοι που η ασφάλιση ζωής θα πρέπει να είναι η προτεραιότητά σας φέτος

«Η ασφάλιση ζωής είναι μία από τις – ελάχιστα κατανοητές – οικονομικές ανάγκες στη ζωή μας. Στόχος είναι να παρέχει ασφάλεια στους ανθρώπους σε μια από τις πιο δύσκολες συναισθηματικές και οικονομικές καταστάσεις της ζωής: την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου.

Επί της ουσίας η ασφάλεια ζωής μπορεί να αποτελέσει ένα «σωσίβιο» σε δύσκολους καιρούς.

Διαβάστε παρακάτω τους τέσσερις λόγους που η ασφάλεια ζωής σύμφωνα με το Forbes πρέπει να αποτελέσει μία από τις οικονομικές σας προτεραιότητες:

Νοιάζεστε για την οικογένειά σας:

Η ασφάλιση ζωής είναι απαραίτητη για την προστασία της οικογένειάς σας. Ένα ασφαλιστικό συμβόλαιο ζωής μπορεί να παράσχει ένα έξτρα εισόδημα που θα υποστηρίξει οικονομικά τους αγαπημένους σας.

Έχετε δάνεια:

Ένα δάνειο είναι πιθανώς το πιο σημαντικό από τα προσωπικά σας έξοδα. Είναι μείζονος σημασίας να σκεφτείτε ποιος θα έπρεπε να το πληρώσει εάν εσείς δεν μπορείτε. Ένα συμβόλαιο ασφάλισης ζωής μπορεί να συνδράμει την οικογένειά για τα χρήματα που χρειάζονται προκειμένου να εξοφλήσει το χρέος των ενυπόθηκων δανείων. Υπάρχουν σχετικά συμβόλαια που καλύπτουν αυτές τις ανάγκες.

Είστε ιδιοκτήτες μικρής επιχείρησης:

Η ασφάλιση ζωής μπορεί να συμβάλει στη μείωση του αντίκτυπου σε συνεργάτες και υπαλλήλους σε περίπτωση που κάτι σας συμβεί.

Υπάρχει μάλιστα συγκεκριμένο είδος ασφαλιστηρίου συμβολαίου για το σκοπό αυτό. Οι άνθρωποι που καλύπτονται από αυτό, είναι εκείνοι η απώλεια των οποίων θα έθετε την εταιρεία εκτός λειτουργίας. Με την εν λόγω ασφάλεια, η εταιρεία είναι ο δικαιούχος της ασφαλιστικής αποζημίωσης.

Ξεκινήσατε νέα δουλειά:

Στην αρχή του έτους είναι πιο πιθανό να βρείτε μια νέα δουλειά. Πολύ συχνά μεγάλες εταιρείες προχωρούν σε ομαδικές ασφαλίσεις για τους εργαζόμενους, οι οποίες είναι αρκετά συμφέρουσες και παρέχονται σε χαμηλές τιμές.

Ωστόσο πρέπει να προσέχετε διότι αυτού του είδους η ασφάλιση μπορεί να μην είναι επαρκής. Η ομαδική ασφάλιση ζωής καλύπτει μόνο ένα μέρος από τις πραγματικές ανάγκες ενός ανθρώπου.

Πρέπει να διαβάσετε τους όρους και τις παροχές ενός συμβολαίου προκειμένου να είστε βέβαιοι ότι θα καλύπτει τις δικές σας ανάγκες.»

Πηγή: Insurance world Gr

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ασφάλιση ζωής πατήστε εδώ

Συνάντηση με Ασφαλιστικό Σύμβουλο μέσω Skype

Στην εποχή που ζούμε, πολλοί είναι εκείνοι που επιθυμούν να συναντούν πιο συχνά τον Ασφαλιστικό τους Σύμβουλο, να έχουν αμεσότητα στην πληροφόρηση που χρειάζονται και προσωπική εξυπηρέτηση. Πολλές φορές αυτό δεν είναι εφικτό λόγω απόστασης ή οι ρυθμοί της καθημερινότητας δεν το επιτρέπουν. Στη Delta Insurance Consultants, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία μπορούμε να πραγματοποιήσουμε ηλεκτρονική συνάντηση μέσω Skype, για όποιο Ασφαλιστικό ζήτημα σας απασχολεί, είτε αφορά ιδιωτική ασφάλιση είτε αφορά την επιχείρησή σας.

Για εσάς που επιθυμείτε να πραγματοποιήσετε ηλεκτρονική συνάντηση και να συνομιλήσετε με Ασφαλιστικό Σύμβουλο, πατήστε εδώ .

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΛΛΑΓΗ - ΑΠΑΛΛΑΓΗ - ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΕΞΟΔΑ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ - ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΣΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΥΓΕΙΑΣ - ΕΚΠΙΠΤΟΜΕΝΟ ΠΟΣΟ - ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΥΓΕΙΑΣ ΑΠΑΛΛΑΓΗ - ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΟ ΠΟΣΟ ΣΤΑ ΕΞΟΔΑ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ - ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΑΠΑΛΛΑΓΗ

Τι είναι η απαλλαγή στην ιδιωτική ασφάλιση υγείας?

Τι είναι η απαλλαγή στην ιδιωτική ασφάλιση υγείας?

Η απαλλαγή ή αλλιώς το απαλλασσόμενο ή εκπιπτόμενο ποσό στην ιδιωτική ασφάλιση υγείας, είναι το συμφωνημένο εκείνο ποσό το οποίο ο ασφαλισμένος θα κληθεί να καταβάλει σε μια περίπτωση νοσηλείας του, είτε λόγω ασθένειας είτε λόγω χειρουργικής επέμβασης που θα πραγματοποιήσει. Ουσιαστικά, είναι η συμμετοχή του ασφαλισμένου στα έξοδα νοσηλείας, είτε λόγω ασθένειας είτε λόγω επέμβασης που θα πραγματοποιηθεί σε κάποιο νοσηλευτικό ίδρυμα. Η απαλλαγή αυτή, ανάλογα το συμβόλαιο που θα επιλέξει ο ασφαλισμένος, μπορεί να είναι είτε ανά περιστατικό είτε κατ’ έτος (μια φορά το χρόνο).

Τι ποσό απαλλαγής μπορεί να έχει ένα συμβόλαιο υγείας?

Τα ποσά απαλλαγής (συμμετοχής του ασφαλισμένου στα έξοδα νοσηλείας) που συναντάμε συνήθως σε ιδιωτικά συμβόλαια υγείας, μπορεί να είναι είτε 0€ (τότε μιλάμε για 100% κάλυψη από το 1ο € χωρίς καμία συμμετοχή του ασφαλισμένου), είτε 500€ – 1.000€ – 1.500€ – 3.000€ – 6.000€ , ακόμη και 10.000€. Όσο μεγαλύτερη είναι η απαλλαγή ενός συμβολαίου υγείας, τόσο λιγότερα είναι τα ασφάλιστρα που θα καταβάλει ο ασφαλισμένος κάθε χρόνο προκειμένου να έχει ιδιωτική ασφάλιση υγείας. Επίσης, συχνά συναντάται το φαινόμενο, συμβόλαια με μεγαλύτερες απαλλαγές να έχουν μικρότερες ετήσιες αναπροσαρμογές ασφαλίστρων, σε σύγκριση με συμβόλαια που έχουν μικρότερες απαλλαγές.

Πως μειώνεται η συμμετοχή του ασφαλισμένου σε μια νοσηλεία?

Στην ιδιωτική ασφάλιση υγείας, δεν είναι απαραίτητο ο ασφαλισμένος να έχει και Κρατικό φορέα ασφάλισης (πχ ΙΚΑ – ΕΦΚΑ – ΝΑΤ – ΤΣΜΕΔΕ – ΤΣΑΥ κλπ ταμεία ασφάλισης). Αν παρ’ όλα αυτά υπάρχει και κρατικός φορέας ασφάλισης και συμβάλει σε μια νοσηλεία, τότε η απαλλαγή (συμμετοχή) του ασφαλισμένου από το ιδιωτικό του συμβόλαιο υγείας, είτε μειώνεται είτε μηδενίζεται, χωρίς να χρειάζεται να πληρώσει και ο ίδιος χρήματα για τη νοσηλεία του.Ένας άλλος τρόπος μείωσης της συμμετοχής (απαλλαγής στα έξοδα νοσηλείας) πέρα από τη χρήση Κρατικού φορέα ασφάλισης, είναι η ύπαρξη και συμμετοχή ομαδικού συμβολαίου ασφάλισης. Πολλές ιδιωτικές επιχειρήσεις παρέχουν ομαδική ασφάλιση υγείας στους εργαζομένους τους ως προνόμιο συνεργασίας με την επιχείρηση. Έτσι, κάποιος ο οποίος εργάζεται σε μια επιχείρηση που του παρέχει και ομαδική ασφάλιση, επιλέγει ατομικό συμβόλαιο υγείας με μεγάλη απαλλαγή, συνήθως 6.000€ – 10.000€, ούτως ώστε να λειτουργεί ως επέκταση κάλυψης του ομαδικού του, με πολύ χαμηλά ασφάλιστρα. Τέλος, ένας άλλος τρόπος μείωσης της απαλλαγής είναι η ύπαρξη άλλων ιδιωτικών συμβολαίων υγείας που καλύπτουν απαλλαγές.

Πώς υπολογίζεται στην πράξη η αποζημίωση μιας νοσηλείας για ένα συμβόλαιο που έχει απαλλαγή (συμμετοχή στα έξοδα νοσηλείας)?  

Ας πάρουμε για παράδειγμα ένα συμβόλαιο υγείας το οποίο έχει απαλλαγή 1.500€. Αν τα συνολικά έξοδα μιας νοσηλείας κοστίσουν 3.000€, τότε, το ιδιωτικό συμβόλαιο υγείας θα καλύψει 1.500€, ενώ τα πρώτα 1.500€ θα πρέπει να τα πληρώσει ο ίδιος ο ασφαλισμένος. Εναλλακτικά, αν ο ασφαλισμένος έχει και Κρατικό φορέα ασφάλισης και τον χρησιμοποιήσει σε μια νοσηλεία, τότε η απαλλαγή του θα μειωθεί ή θα μηδενιστεί, ανάλογα με το ποσό που θα καταβάλει ο Κρατικός φορέας ασφάλισης. Έτσι, αν υποθετικά, το κόστος μιας νοσηλείας κοστίσει 5.000€, ο ασφαλισμένος έχει επιλέξει ένα συμβόλαιο με 1.500€ απαλλαγή και ο Κρατικός φορέας καταβάλει 1.300€, ο ίδιος θα χρειαστεί να καταβάλει 200€, ενώ το ιδιωτικό του συμβόλαιο θα καταβάλει 3.500€ στο νοσοκομείο που έγινε η νοσηλεία. Φυσικά, υπάρχει και το ενδεχόμενο ο ασφαλισμένος να μη χρειαστεί να πληρώσει καθόλου για τη νοσηλεία του, αν ο Κρατικός του φορέας ασφάλισης καταβάλει ίδιο ή και μεγαλύτερο ποσό από το ποσό της απαλλαγής του ιδιωτικού του συμβολαίου.

Ποιο ποσό καλύπτει η ασφαλιστική εταιρεία σε περίπτωση νοσηλείας?

Η ασφαλιστική εταιρεία καλύπτει το ποσό που προκύπτει από τα συνολικά έξοδα μιας νοσηλείας και μέχρι το ανώτατο όριο κάλυψης που έχει συμφωνηθεί στους όρους του συμβολαίου, εφόσον πρώτα αφαιρεθεί το απαλλασσόμενο ποσό. Αν για παράδειγμα ο ασφαλισμένος έχει επιλέξει συμβόλαιο με απαλλαγή 1.500€ και με ανώτατο όριο 1.000.000€, αν μια νοσηλεία κοστίσει 50.000€, η ασφαλιστική εταιρεία θα καλύψει 48.500€ ενώ ο ίδιος θα χρειαστεί να καλύψει τα πρώτα 1.500€.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ιδιωτική ασφάλιση υγείας επικοινωνήστε μαζί μας ή ζητήστε μας να σας καλέσουμε.

 

Ιδιωτική ασφάλιση υγείας

 

Ιδιωτική ασφάλιση υγείας για παιδιά

 

Premium Ιδιωτική ασφάλιση υγείας

 

 

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ, ΜΟΝΙΜΗ ΟΛΙΚΗ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ, ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ

Τι κοινό μπορεί να έχει ένας ποδοσφαιριστής, ένας ιατρός και ένας τραγουδιστής?

Η απάντηση είναι πως και οι τρεις, έχουν ανάγκη να ασφαλίσουν αυτό το οποίο τους εξασφαλίζει την οικονομική τους διαβίωση μέσα από την επαγγελματική τους δραστηριότητα.

Μπορεί ένας ποδοσφαιριστής, να ασφαλίσει τα πόδια του? Ένας χειρουργός, να ασφαλίσει τα χέρια του? Ένας τραγουδιστής, να ασφαλίσει τη φωνή του? Ένας πιλότος, να ασφαλίσει την όρασή του? Ένα μανεκέν, να ασφαλίσει την εμφάνισή του? Η απάντηση είναι πως, ναι και μάλιστα στην Ελλάδα!

Ένα καινοτόμο ασφαλιστικό προϊόν έρχεται να δώσει κάλυψη σε επαγγελματίες στους οποίους μια πρόσκαιρη ή μόνιμη ασθένεια ή ένα ατύχημα, θα κόστιζε οικονομική καταστροφή για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, εφόσον θα τους καθιστούσε ανίκανους να ασκήσουν το επάγγελμά τους. Πρόκειται για το Profesco, ένα ασφαλιστικό προϊόν το οποίο δημιουργήθηκε από συνδικάτα των Lloyds στο Λονδίνο και έρχεται να δώσει κάλυψη σε περίπτωση μόνιμης ανικανότητας από ατύχημα ή από ασθένεια, ή πρόσκαιρη ανικανότητα από ατύχημα/ ασθένεια ώστε να ασκήσουν το επάγγελμά τους, μέχρι και 2 χρόνια. Το πρόγραμμα Profesco παρέχει εξασφάλιση του επιπέδου ζωής των επαγγελματιών, όταν ένα απρόβλεπτο γεγονός, όπως μία σοβαρή ασθένεια ή ένα ατύχημα, τους στερήσει τα εισοδήματά τους. Ο ασφαλισμένος αποζημιώνεται με βάση τις δεξιότητες που απαιτεί η επαγγελματική του δραστηριότητα και όχι με βάση τα ποσοστά ανικανότητας για εργασία των δημοσίων ασφαλιστικών ταμείων, εξασφαλίζοντας στον ίδιο κεφάλαια κάλυψης μέχρι και 1.000.000€.

Σε τι διαφέρει το Profesco από τα υπόλοιπα συμβόλαια κάλυψης μόνιμης ανικανότητας της ασφαλιστικής αγοράς?

Η πλειοψηφία των συμβολαίων που προσφέρουν κάλυψη μόνιμης ολικής ανικανότητας, περνούν από επιτροπή (Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας ΚΕΠΑ). Προκειμένου να αποζημιώσουν τον ασφαλισμένο χρειάζεται το ποσοστό της αναπηρίας να φτάνει το 67%, ενώ θα πρέπει κάθε χρόνο ο ασφαλισμένος να περνά την επιτροπή αναπηρίας ώστε να πιστοποιείται πάλι το ποσοστό αναπηρίας. Επίσης, θα πρέπει ο ασφαλισμένος να μην μπορεί να ασκήσει κανένα άλλο επάγγελμα. Τέλος, το κεφάλαιο ασφάλισης καταβάλλεται σε 2 ή και περισσότερες δόσεις. Σε αντίθεση, το Profesco έχει διαφορετική αντιμετώπιση στην αποζημίωση, εφόσον δεν απαιτείται επιτροπή πιστοποίησης ανικανότητας παρά δυο διαιτητές (ένας ιατρός και ένα επαγγελματίας του ίδιου επαγγέλματος). Επιπλέον, η καταβολή του ασφαλισμένου κεφαλαίου γίνεται άμεσα και σε μια δόση. Το Profesco, προσφέρεται ως ανεξάρτητο ασφαλιστήριο συμβόλαιο και δεν χρειάζεται βασική ασφάλιση (ασφάλιση ζωής) ή κάποιο νοσοκομειακό συμβόλαιο.

Σε ποιους απευθύνεται το Profesco?

Το Profesco απευθύνεται κυρίως σε ελεύθερους επαγγελματίες υψηλών εισοδημάτων, οι οποίοι προβλέπεται να χάσουν το μεγαλύτερο μέρος του ετησίου εισοδήματος τους σαν συνέπεια ενός ατυχήματος ή μιας ασθένειας, τα οποία θα τους καταστήσουν ανίκανους να ασκήσουν μόνιμα πλέον ή και προσωρινά το συγκεκριμένο επάγγελμα που ασκούσαν πριν το τυχαίο γεγονός. Πιο αναλυτικά απευθύνεται κυρίως σε: ιατρούς (χειρουργούς κυρίως), οδοντιάτρους, δικηγόρους, δικαστές, αρχιτέκτονες, μηχανικούς, πολιτικούς μηχανικούς, εργολάβους, προγραμματιστές, τεχνικούς, ηλεκτρολόγους – ηλεκτρονικούς, χειριστές αεροσκαφών – πλοίων – οχημάτων – μηχανημάτων, αθλητές (ποδοσφαιριστές – μπασκετμπολίστες – στίβου κλπ), καλλιτέχνες, ζωγράφους, γλύπτες, σχεδιαστές, συγγραφείς, ποιητές, ηθοποιούς, μουσικούς, μουσικούς παραγωγούς, συνθέτες, τραγουδιστές, χορευτές, παρουσιαστές, διασκεδαστές, μανεκέν, ασφαλιστικούς συμβούλους, συμβούλους επιχειρήσεων, δημοσιογράφους, διαφημιστές, σεφ, coaches, οδηγούς κ.α.

Τι καλύπτεται με το Profesco?

Με το Profesco μπορεί ο ασφαλισμένος να καλυφθεί για:

 • Κεφάλαιο σε περίπτωση μόνιμης ανικανότητας από ατύχημα ή ασθένεια από 100.000€ μέχρι και 1.000.000€ (δυνατότητα και για μεγαλύτερο ποσό από 1.000.000€ κατόπιν έγκρισης)
 • Πρόσκαιρη ανικανότητα (απώλεια εισοδήματος) από ατύχημα μέχρι και 5.000€/ την εβδομάδα με μέγιστο χρονικό διάστημα τα 2 έτη
 • Πρόσκαιρη ανικανότητα (απώλεια εισοδήματος) από ασθένεια μέχρι και 5.000€/ την εβδομάδα με μέγιστο χρονικό διάστημα τα 2 έτη
 • Κάλυψη θανάτου από ατύχημα από 100.000€ μέχρι και 1.000.000€ (δυνατότητα και για μεγαλύτερο ποσό από 1.000.000€ κατόπιν έγκρισης)
 • Ιατροφαρμακευτικές δαπάνες από ατύχημα μέχρι και 1.800€ (εφόσον καλυφθεί η πρόσκαιρη ανικανότητα)

Πόσο κοστίζει η ασφάλιση μόνιμης/ πρόσκαιρης ανικανότητας για εργασία Profesco?

Το κόστος ασφάλισης μόνιμης/ πρόσκαιρης ανικανότητας για εργασία Profesco, υπολογίζεται κυρίως βάσει του κεφαλαίου κάλυψης που επιθυμεί να λάβει ο ασφαλισμένος σε περίπτωση ανικανότητας, ανάλογα την ηλικία και βάσει του επαγγέλματος που ασκεί. Ενδεικτικά, τα ασφάλιστρα για κάλυψη μόνιμης ανικανότητας από ατύχημα για 100.000€ κεφάλαιο κάλυψης ξεκινούν από 200€/ έτος, ενώ  για κάλυψη από ατύχημα και ασθένεια ξεκινούν από 300€/ έτος.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας, ή ζητήστε μας να σας καλέσουμε.

 

ΙΣΟΒΙΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Ποια ισόβια συμβόλαια υγείας δίνουν τις περισσότερες καλύψεις στην αγορά?

Παρά την τάση της Ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς τα τελευταία χρόνια να στρέφεται σε ετησίως ανανεούμενα συμβόλαια υγείας λόγω περισσότερων δυνατοτήτων, μικρότερου κόστους και κατόπιν οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το Solvency ΙΙ, υπάρχουν ακόμη ασφαλιστικές εταιρείες που συνεχίζουν να διατηρούν ισόβια συμβόλαια υγείας για νέους πελάτες. Αρκετοί είναι εκείνοι που προτιμούν τα παραδοσιακά ισόβια συμβόλαια, έναντι των ετησίως ανανεούμενων συμβολαίων υγείας που υπάρχουν πλέον στην αγορά. Οι Ασφαλιστικές εταιρείες αυτές, που συνεχίζουν και διαθέτουν για νέους πελάτες ισόβια συμβόλαια, είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Γιατί κάποιος να επιλέξει ένα ισόβιο συμβόλαιο?

Ο βασικός λόγος για να επιλέξει κάποιος ένα ισόβιο συμβόλαιο είναι ότι κατόπιν υπογραφής – πληρωμής και έκδοσής του, η εταιρεία που το έχει εκδώσει δεν μπορεί να διακόψει, να καταργήσει ή να τροποποιήσει τους όρους του. Έτσι, ο κάτοχος ενός ισοβίου συμβολαίου γνωρίζει ότι οι όροι του δεν πρόκειται να αλλάξουν ή να σταματήσει η κάλυψή του, εκτός αν ο ίδιος σταματήσει την πληρωμή του συμβολαίου του ή θελήσει να το διακόψει ή να το τροποποιήσει (αν η εταιρεία το διατηρεί ακόμη για νέους πελάτες). Ένας άλλος λόγος, παρ’ ότι η κάλυψη αυτή τείνει να υπάρχει και στα ετησίως ανανεούμενα συμβόλαια, είναι για την πολύ σημαντική κάλυψη της απαλλαγής πληρωμής ασφαλίστρων ισοβίως σε περίπτωση ανικανότητας του ασφαλισμένου.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά δυο εκ των καλύτερων ισοβίων συμβολαίων της αγοράς:

Εθνική Ασφαλιστική – “Απόλυτη Προστασία”

• Κεφάλαιο νοσηλείας μέχρι: 2.129.168€
• Ασφάλιση ζωής: 5000€ κατ’ ελάχιστο
• Θέση νοσηλείας μέχρι και: Α’ (μονόκλινο δωμάτιο νοσηλείας)
• Συμμετοχή – απαλλαγή κατά νοσηλεία: 0€ – χωρίς την ανάγκη ύπαρξης άλλου φορέα ασφάλισης (πχ κρατικό ταμείο)
• Κάλυψη ημερήσιας νοσηλείας/ χειρουργείου (ODS/ODC)
• Κάλυψη αποκλειστικής νοσοκόμας για ενήλικες μέχρι 30 ημέρες ανά νοσηλεία/ έξοδα συνόδου για ανήλικους
• Κάλυψη εξόδων 45 ημέρες πριν & 45 ημέρες κατόπιν νοσηλείας
• Ημερήσιο επίδομα νοσηλείας/ χειρουργικού επιδόματος/ νοσηλείας σε ΜΕΘ – όταν δεν γίνει χρήση του συμβολαίου
• Επίδομα τοκετού: 2.000€
• Διαγνωστικές εξετάσεις: 1.597€ κατ’ έτος
• Δωρεάν check up
• Δυνατότητα Απαλλαγής Πληρωμής Ασφαλίστρου σε περίπτωση ανικανότητας
• Κάλυψη κεφαλαίου μόνιμης ολικής/ μερικής ανικανότητας
• Δυνατότητα κάλυψης απώλειας εισοδήματος
• Κάλυψη ιατροφαρμακευτικών δαπανών από ατύχημα που δεν χρήζουν νοσηλείας
• 100% κάλυψη παγκοσμίως
• Διπλασιασμός ανώτατων ιατρικών αμοιβών σε ΗΠΑ – Καναδά
• Δυνατότητα εξασφάλισης κεφαλαίου σε περιπτώσεις σοβαρών ασθενειών
• Μεταφορά με κάθε μέσο σε έκτακτα περιστατικά
• Κάλυψη έκτακτων επειγόντων περιστατικών

Groupama – “Sante Privilege”

• Κεφάλαιο νοσηλείας μέχρι: 1.096.750€
• Ασφάλιση ζωής: 25.000€ κατ’ ελάχιστο
• Θέση νοσηλείας μέχρι και : Suite
• Συμμετοχή – απαλλαγή κατά νοσηλεία: 0€ – χωρίς την ανάγκη ύπαρξης άλλου φορέα ασφάλισης (πχ κρατικό ταμείο)
• Κάλυψη ημερήσιας νοσηλείας/ χειρουργείου (ODS/ODC)
• Κάλυψη αποκλειστικής νοσοκόμας για ενήλικες μέχρι 45 ημέρες κατ’ έτος/ έξοδα συνόδου για ανήλικους
• Κάλυψη εξόδων 45 ημέρες πριν & 60 ημέρες κατόπιν νοσηλείας
• Ημερήσιο επίδομα νοσηλείας/ χειρουργικού επιδόματος – όταν δεν γίνει χρήση του συμβολαίου
• Δυνατότητα Απαλλαγής Πληρωμής Ασφαλίστρου σε περίπτωση ανικανότητας
• Κάλυψη κεφαλαίου μόνιμης ολικής/ μερικής ανικανότητας
• Κάλυψη ιατροφαρμακευτικών δαπανών από ατύχημα που δεν χρήζουν νοσηλείας
• Χωρίς πίνακα ιατρικών αμοιβών – κάλυψη 100% των ιατρικών αμοιβών σε Ελλάδα & εξωτερικό
• Κάλυψη 100% στην Ελλάδα
• Κάλυψη 100% στο εξωτερικό (σε συμβεβλημένα νοσοκομεία)
• Κάλυψη 80% στο εξωτερικό σε μη συμβεβλημένα νοσοκομεία
• Μεταφορά με κάθε μέσο σε έκτακτα περιστατικά
• Κάλυψη έκτακτων επειγόντων περιστατικών
• Δωρεάν check up

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΟΥ

Ασφάλιση μηχανημάτων έργου και ποιες είναι οι καλύψεις τους

«Η Επιτροπή Αστικής Ευθύνης και Επαγγελματικών Ευθυνών της ΕΑΕΕ έχει, όπως ήδη γνωρίζετε, εντάξει στις δράσεις της τη δημιουργία «Ερμηνευτικού Λεξικού Ασφάλισης Αστικής Ευθύνης» (δείτε εδώ), που στόχο έχει την παρουσίαση και αποσαφήνιση με απλό και κατανοητό τρόπο των βασικών εννοιών και όρων που απαντώνται σε ασφαλιστήρια συμβόλαια του κλάδου αστικής ευθύνης.

Στο πλαίσιο αυτό, η Επιτροπή έκρινε αναγκαία τη σύνταξη ερμηνευτικού σημειώματος για την Ασφάλιση Μηχανημάτων Έργου. Υπενθυμίζεται ότι το «Ερμηνευτικό Λεξικό Ασφάλισης Αστικής Ευθύνης» έχει αποκλειστικά και μόνον ενημερωτικό και μη δεσμευτικό χαρακτήρα, ενώ στόχος του είναι η προαγωγή του επιστημονικού διαλόγου και η κατά το δυνατόν καλύτερη και συνεχής ενημέρωση ασφαλιστικών εταιριών και ασφαλισμένων.

Διαβάστε αναλυτικά τι αναφέρει για την Ασφάλιση Μηχανημάτων Έργου:

Ασφάλιση Μηχανήματων Έργου

Με τον όρο «μηχανήματα έργου» νοούνται όλα τα σταθερά ή / και μηχανοκίνητα / ηλεκτροκίνητα οχήματα, όπως εκσκαφείς, ανυψωτικά περονοφόρα μηχανήματα παντός τύπου (όπως τύπου ΚΛΑΡΚ), βαριά μηχανήματα, γερανοί και άλλα συναφή. Οι κυριότεροι κίνδυνοι που συνδέονται με τη χρήση των μηχανημάτων έργου αφορούν σε κακό χειρισμό, δύσκολη ή απαιτητική εργασία, χρήση μη κατάλληλου εξοπλισμού, κακή συντήρηση ή πλημμελής /ελλιπής επίβλεψη. Η ασφαλιστική εταιρία καλείται να ασφαλίσει και να αποκαταστήσει βλάβες στα ίδια τα μηχανήματα έργου (εξοπλισμός), καθώς επίσης και σωματική βλάβη ή/ και υλική ζημιά που τυχόν προκληθεί σε τρίτο πρόσωπο από τη χρήση ως εργαλείων των μηχανημάτων έργου ή και από την κυκλοφορία ως οχημάτων των μηχανοκίνητων / ηλεκτροκίνητων μηχανημάτων έργου.

Καλύψεις Αστικής Ευθύνης Μηχανημάτων Έργου

1. Για τα αυτοκινούμενα μηχανήματα έργου, που διαθέτουν πινακίδα κυκλοφορίας, οι ιδιοκτήτες αυτών έχουν υποχρέωση εκ του νόμου να διαθέτουν ασφαλιστήριο συμβόλαιο για την κάλυψη της αστικής ευθύνης που απορρέει από την κυκλοφορία των μηχανημάτων έργου ως οχημάτων, σύμφωνα με το Ν. 489/1976 όπως κωδικοποιήθηκε από το Π.Δ. 237/1986 και όπως ισχύει τροποποιημένος. Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 2 παρ. 1 εδ. β του Ν. 489/1976, όπου ορίζεται ότι «η κυκλοφορία επί γηπέδου προσιτού στο κοινό ή σε κάποιο αριθμό προσώπων που δικαιούνται να συχνάζουν σ΄αυτό, εξομοιώνεται με την κυκλοφορία επί οδού», οι εργοταξιακοί χώροι εξομοιώνονται με τις οδούς δημόσιας κυκλοφορίας. Επιπλέον, σημειώνεται ότι άδεια κυκλοφορίας στο εθνικό ή επαρχιακό οδικό δίκτυο δεν έχουν όλα τα μηχανήματα έργου. Μόνο τα ελαστιχοφόρα (τροχοφόρα ή ερπυστριοφόρα) μηχανήματα έργου επιτρέπεται να κυκλοφορούν σε ασφαλτοστρωμένους δρόμους (ή ότι βάσει νόμου εξομοιώνεται με αυτούς).

2. Η υποχρεωτική ασφάλιση της αστικής ευθύνης από την κυκλοφορία του οχήματος μπορεί να επεκταθεί και με ειδικό όρο να καλύψει ζημιές που θα προκληθούν σε Τρίτους από τη λειτουργία του μηχανήματος έργου ως εργαλείου. Η κάλυψη στις περιπτώσεις αυτές παρέχεται πάντα υπό τους ειδικούς όρους και προϋποθέσεις που συμφωνούνται μεταξύ του ασφαλιστή και του ασφαλισμένου (όπως π.χ. προβλέπονται ειδικά όρια κάλυψης, ειδική απαλλαγή, κάλυψη με επασφαλίστρο κ.λ.π.).

3. Επιπλέον των ανωτέρω, ο ασφαλισμένος έχει τη δυνατότητα να λάβει κάλυψη αστικής ευθύνης για τη λειτουργία του μηχανήματος έργου ως εργαλείου είτε από τον κλάδο αστικής ευθύνης, είτε από το Τμήμα ΙΙ Αστική Ευθύνη του ασφαλιστηρίου συμβολαίου των τεχνικών έργων (CAR, EAR). Η εν λόγω ασφαλιστική κάλυψη παρέχεται πάντα υπό τους ειδικούς όρους και προϋποθέσεις που συμφωνούνται μεταξύ του ασφαλιστή και του ασφαλισμένου και συνήθως καθ’ υπέρβαση – ήτοι μετά την εξάντληση – του ορίου ευθύνης που ο ασφαλισμένος διαθέτει για την κάλυψη του ίδιου κινδύνου βάσει του ειδικού όρου που έχει συμφωνηθεί στο ασφαλιστήριο αστικής ευθύνης από την κυκλοφορία οχημάτων, εφόσον υφίσταται τέτοια κάλυψη. Έτσι, σε περίπτωση ζημίας που απορρέει από τη λειτουργία του μηχανήματος έργου ως εργαλείου και εφόσον συντρέχουν περισσότερες καλύψεις, θα ενεργοποιηθεί πρώτα ο ειδικός όρος (επέκταση) για την κάλυψη αστικής ευθύνης από τη λειτουργία εργαλείου που έχει συμφωνηθεί και προσαρτηθεί στην υποχρεωτική ασφάλιση αστικής ευθύνης από την κυκλοφορία του μηχανήματος έργου ως οχήματος και στη συνέχεια, εάν τα όρια κάλυψης που προβλέπει ο ειδικός αυτός όρος δεν καλύπτουν το συνολικό ποσό της ζημίας που έχει προκύψει, τότε θα πρέπει να ενεργοποιηθεί το ασφαλιστήριο συμβόλαιο αστικής ευθύνης ή το Τμήμα ΙΙ Αστική Ευθύνη του ασφαλιστηρίου συμβολαίου τεχνικών έργων (CAR, EAR). Εννοείται ότι σε περίπτωση μη αυτοκινούμενου μηχανήματος έργου ή μηχανοκίνητου /ηλεκτροκίνητου που δεν έχει επέκταση κάλυψης ως εργαλείου (από την υποχρεωτική ασφάλιση αστικής ευθύνης για την κυκλοφορία του ως οχήματος), ο ιδιοκτήτης του μηχανήματος έργου έχει τη δυνατότητα να λάβει κάλυψη αστικής ευθύνης για τη λειτουργία του μηχανήματος έργου ως εργαλείου απευθείας από τον κλάδο αστικής ευθύνης ή από το Τμήμα ΙΙ Αστική Ευθύνη του ασφαλιστηρίου συμβολαίου των τεχνικών έργων (CAR, EAR).

Ειδικά για τα Μηχανήματα Έργου χρήσης εντός του χώρου εγκατάστασης της Εφοδιαστικής.

Με τη διάταξη του άρθρου 16 παρ. 2 του Ν. 4302/2014 (ΦΕΚ Α΄225/8.10.2014) προβλέφθηκε για ορισμένα μηχανήματα έργων (ήτοι τα ηλεκτροκίνητα ή μηχανοκίνητα ανυψωτικά περονοφόρα μηχανήματα παντός τύπου, όπως τύπου ΚΛΑΡΚ που εμπίπτουν στην ειδικότητα 2 – εργασίες ανύψωσης και μεταφοράς φορτίων – σύμφωνα με την 1032/166/5.3.2013 (Β΄ 519) Υπουργική Απόφαση) ότι δεν υφίσταται υποχρέωση έκδοσης άδειας κυκλοφορίας και κυκλοφορίας με πινακίδα αριθμού κυκλοφορίας, εφόσον δεν προορίζονται για κυκλοφορία, αλλά αποκλειστικά για χρήση εντός του χώρου εγκατάστασης της Εφοδιαστικής (Logistics). Η ως άνω διάταξη ρυθμίζει μόνον θέματα που αφορούν στην έκδοση άδειας κυκλοφορίας και πινακίδων κυκλοφορίας για τα συγκεκριμένα μηχανήματα έργων, ενώ δεν εξετάζει ούτε θίγει ρητά ζητήματα που άπτονται της ασφάλισης των εν λόγω μηχανημάτων έργων. Παρ’ όλα αυτά και λόγω της πρόβλεψης για μη χορήγηση άδειας και πινακίδας κυκλοφορίας, η εν λόγω ρύθμιση έχει ερμηνευθεί από το σύνολο των ιδιοκτητών των μηχανημάτων έργων ότι συνεπάγεται παράλληλα και απαλλαγή από την υποχρέωσή τους να συνάπτουν την υποχρεωτική ασφάλιση για την κάλυψη της αστικής ευθύνης τους που απορρέει από την κυκλοφορία των εν λόγω μηχανημάτων έργου ως οχημάτων κατ’ εφαρμογή του Ν.489/1976 περί υποχρεωτικής ασφάλισης οχημάτων. Η εν λόγω ωστόσο ερμηνεία εκτιμάται ότι βρίσκεται σε δυσαρμονία και αντίθεση με την ισχύουσα σε εθνικό αλλά και ενωσιακό επίπεδο νομοθεσία και νομολογία περί υποχρεωτικής ασφάλισης οχημάτων. Ταυτόχρονα η ερμηνεία αυτή εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για τα ίδια τα θύματα τροχαίων ατυχημάτων που λαμβάνουν χώρα εντός των εγκαταστάσεων της επιχείρησης, καθ’ όσον θα εμπλέκονται σε ατύχημα που θα έχει προκαλέσει ανασφάλιστο όχημα. Πιο συγκεκριμένα, ο Άρειος Πάγος ερμηνεύοντας τις διατάξεις του Ν.489/1976 περί υποχρεωτικής ασφάλισης οχημάτων (Αποφάσεις 426/2015 ΑΠ, 504/2012 ΑΠ, 492/2012 ΑΠ), έχει επανειλημμένως αξιολογήσει ως κριτήριο τον τρόπο χρήσης του οχήματος τη στιγμή του ατυχήματος προκειμένου να αποφανθεί εάν το ατύχημα που προκαλείται από ένα μηχάνημα έργου, ακόμα και εντός της εγκατάστασης της επιχείρησης, οφείλεται στην κυκλοφορία του ως οχήματος (και επομένως δέον να καλύπτεται με υποχρεωτική ασφάλιση αστικής ευθύνης οχημάτων του ν.489/1976 ) ή στη λειτουργία του ως εργαλείου (οπότε δεν καλύπτεται από την υποχρεωτική ασφάλιση οχήματος). Έτσι, με την Απόφαση 426/2015 του Αρείου Πάγου κρίθηκε ότι ατύχημα που προκλήθηκε εντός του αύλειου χώρου φορτοεκφορτώσεων επιχείρησης, κατά την κίνηση ανυψωτικού μηχανήματος που μετέφερε εμπορευματοκιβώτιο στο χώρο αποθήκευσης της επιχείρησης, θα πρέπει να καλυφθεί από την υποχρεωτική ασφάλιση οχήματος, καθώς το ατύχημα έλαβε χώρα σε ιδιωτικό μεν χώρο (αύλειος χώρος – εγκατάσταση επιχείρησης) που είναι όμως προσιτός σε κάποιο αριθμό προσώπων που δικαιούνται να συχνάζουν σε αυτό (οδηγοί φορτηγών κ.λ.π.), ενώ κρίθηκε ότι το μηχάνημα έργου στην συγκεκριμένη περίσταση δεν λειτουργούσε ως εργαλείο (παρ’ ότι μετέφερε container), αλλά λόγω της κίνησής του προείχε η λειτουργία του ως oχήματος. Η παραπάνω Απόφαση 426/2015 του Αρείου Πάγου καταδεικνύει συνεπώς με σαφήνεια ότι η χρήση μηχανημάτων έργου εντός της εγκατάστασης (ιδιωτικού χώρου) μίας επιχείρησης δεν απαλλάσσει τον ιδιοκτήτη του μηχανήματος έργου από την υποχρέωση ασφάλισής του για την ευθύνη που απορρέει από την κυκλοφορία του ως οχήματος σύμφωνα με το Ν.489/1976 περί υποχρεωτικής ασφάλισης οχημάτων. Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί και η με αριθμ. 1007/2011 Απόφαση του Αρείου Πάγου, η οποία έκρινε ότι κινούμενο με μηχανική δύναμη έλκηθρο (snowmobile) που χρησιμοποιείται σε χιονοδρομικά κέντρα είναι αυτοκίνητο κατά τις ειδικές διατάξεις του Ν.489/1976, παρ’ ότι τούτο δεν φέρει αριθμό κυκλοφορίας, και επομένως είναι υποχρεωτική η ασφάλισή του. Στην ένδικη δε περίπτωση το έλκηθρο (snowmobile) ήταν ανασφάλιστο και τις αποζημιώσεις για το ατύχημα που προκάλεσε υποχρεώθηκε να τις καταβάλλει το Επικουρικό Κεφάλαιο Αυτοκινήτων. Με δεδομένα τα ανωτέρω κρίνεται σκόπιμο οι ιδιοκτήτες μηχανημάτων έργου που προορίζονται για χρήση εντός του χώρου εγκατάστασης της Εφοδιαστικής (Logistics) να ενημερώνονται λεπτομερώς για τις ευθύνες που φέρουν τόσο για την κυκλοφορία των μηχανημάτων τους ως οχημάτων (ακόμα και εντός του χώρου της Εφοδιαστικής), όσο και για τη λειτουργία τους ως εργαλείων, καθώς και για τις καλύψεις που προσφέρει η ασφαλιστική αγορά για την πληρέστερη κατά το δυνατόν εξασφάλισή τους (βλ. προηγούμενο κεφάλαιο «Καλύψεις Αστικής Ευθύνης Μηχανημάτων Έργου»).»

Πηγή: NextDeal

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ασφάλιση τεχνικών έργων πατήστε εδώ

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ασφάλιση μηχανημάτων έργου πατήστε εδώ ή επικοινωνήστε μαζί μας 

CYBER INSURANCE ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΥΒΕΡΝΟΕΠΙΘΕΣΕΩΝ

Cyber Insurance – Ασφάλιση κυβερνοεπιθέσεων

Τί είναι το Cyber Insurance (Ασφάλιση Kυβερνοεπιθέσεων)?

 Η Ασφάλιση κυβερνοεπιθέσεων (Cyber insurance) είναι ένα επιπρόσθετο μέτρο κάλυψης που μπορεί να λάβει κάθε επιχειρηματίας, ανεξαρτήτως όγκου και κατηγορίας της επιχείρησής του, προκειμένου να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητά της και τα περιουσιακά της στοιχεία, πέρα απ τα παραδοσιακά ασφαλιστήρια που μπορεί ήδη να έχει για την ασφάλιση της επιχείρησής του. Βάσει έρευνας, ένας απ τους μεγαλύτερους κινδύνους που ανησυχεί τους επιχειρηματίες οι οποίοι έχουν ήδη ασφαλίσει τις επιχειρήσεις τους από παραδοσιακούς κινδύνους (Περιουσίας/ Αστική Ευθύνη/ Απώλεια κερδών/ D&O/ Νομικής προστασίας/ Ασφάλιση πιστώσεων κλπ) είναι αυτός της επίθεσης σε ηλεκτρονικά δεδομένα της εταιρείας και σε υπολογιστικά συστήματα. Σκοπός μιας επίθεσης είναι συνήθως η εκβίαση χρηματικού ποσού, προσβολή της φήμης της επιχείρησης και διακοπή των εργασιών της μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημα των κακοποιών. Επίσης, η ασφάλιση Cyber Insurance, είναι ένα επιπρόσθετο μέτρο που μπορεί να πάρει ο επιχειρηματίας, μετά την 25η Μαΐου 2018 ημέρα κατά την οποία ο διεθνής κανονισμός προσωπικών δεδομένων GDPR τέθηκε σε εφαρμογή, πέραν των εξόδων που μπορεί να έχουν γίνει ώστε η επιχείρησή του να είναι εναρμονισμένη με τον κανονισμό προσωπικών δεδομένων. Η κάλυψη Cyber insurance, εξασφαλίζει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα στον επιχειρηματία, έναντι του ανταγωνισμού του, σε περίπτωση που δεχτεί μια απειλή/ επίθεση από το διαδίκτυο.

Σε ποιους απευθύνεται η Ασφάλιση Κυβερνοεπιθέσεων (Cyber Insurance):

 Η ασφάλιση κυβερνοεπιθέσεων (Cyber Insurance) απευθύνεται σε όλες τις επιχειρήσεις που έχουν φυσική παρουσία ή όχι (e –shops), διατηρούν και επεξεργάζονται προσωπικά δεδομένα, αριθμούς λογαριασμών – τραπεζικών δεδομένων (πιστωτικές/ χρεωστικές κάρτες), παρέχουν υπηρεσίες υγείας, εταιρείες ενέργειας – καυσίμων κλπ και στηρίζουν μεγάλο ποσοστό των εργασιών τους στης τηλεπικοινωνίες και το διαδίκτυο.
Ειδικότερα, εταιρείες που είναι πιο ευάλωτες σε επιθέσεις του διαδικτύου μπορεί να είναι: τουριστικές μονάδες, ναυτιλιακές εταιρείες, αεροπορικές εταιρείες, εταιρείες επεξεργασίας δεδομένων, εμπορικά καταστήματα, e-shops, εταιρείες πληροφορικής – λογισμικού, κλινικές – νοσοκομεία – διαγνωστικά κέντρα, εταιρείες παροχής υπηρεσιών, εταιρείες τηλεπικοινωνιών, μεταφορικές εταιρείες, εταιρείες logistics, εκπαιδευτικά ιδρύματα και σχολεία, εταιρείες στοιχημάτων, λιμάνια – αεροδρόμια, φαρμακευτικές εταιρείες και φαρμακοβιομηχανίες, δικηγορικές εταιρείες, εταιρείες ανεύρεσης προσωπικού (HR), κατασκευαστικές εταιρείες, βιομηχανίες και εργοστάσια, call centers, εταιρείες καυσίμων, χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί – τράπεζες – επενδυτικές εταιρείες κλπ.

Τι καλύπτει ένα συμβόλαιο Cyber Insurance:

 Τις καλύψεις που συναντάμε σε ένα συμβόλαιο ασφάλισης κυβερνοεπιθέσεων (Cyber Insurace) δεν τις συναντάμε σε ένα παραδοσιακό ασφαλιστήριο συμβόλαιο περιουσίας επιχειρήσεων ή ένα συμβόλαιο κατά παντός κινδύνου. Ενδεικτικά, οι καλύψεις που παρέχονται με ένα συμβόλαιο Cyber Insurance είναι:

 • Έξοδα άμεσης αντιμετώπισης περιστατικών επίθεσης από hacker 24/7/365
 • Τεχνικές – συμβουλευτικές υπηρεσίες από εξειδικευμένο team
 • Έξοδα νομικών και ειδικών στη διαπραγμάτευση σε περίπτωση απειλής & εκβιασμού
 • Κάλυψη «λύτρων» εκβιασμού (είτε σε νόμισμα είτε σε κρυπτονόμισμα)
 • Κάλυψη αστικής ευθύνης της εταιρείας έναντι τρίτων των οποίων τα στοιχεία διέρρευσαν στο διαδίκτυο
 • Έξοδα διακοπής εργασιών της εταιρείας
 • Έξοδα ηλεκτρονικού εγκλήματος (Cyber crime)
 • Κάλυψη ψηφιακών μέσων
 • Κάλυψη εξόδων ανάκτησης δεδομένων
 • Έξοδα γνωστοποίησης περιστατικού βάσει κανονισμού GDPR
 • Έξοδα αποκατάστασης της φήμης – brand name μετά την επέλευση περιστατικού

 Πόσο κοστίζει ένα συμβόλαιο Cyber Insurance:

 Το κόστος ενός συμβολαίου Cyber Insurance καθορίζεται από το ύψος ετήσιου κύκλου εργασιών της προς ασφάλιση επιχείρησης, τη φύση και το είδος της επιχείρησης και το ύψος κεφαλαίου που επιθυμεί να ασφαλιστεί ο επιχειρηματίας. Επίσης, για τον υπολογισμό των ασφαλίστρων λαμβάνεται υπόψη αν η επιχείρηση διατηρεί και επεξεργάζεται δεδομένα τραπεζικών λογαριασμών – καρτών, αν είναι ηλεκτρονικό κατάστημα (e-shop), τα μέτρα ασφαλείας που έχει λάβει η επιχείρηση για κάλυψη από κινδύνους του διαδικτύου (antivirus – firewalls) κα.Ενδεικτικά, μια επιχείρηση με ετήσιο κύκλο εργασιών (τζίρο) μέχρι 1.000.000€ και ύψος κάλυψης μέχρι 100.000€, τα ασφάλιστρα ξεκινούν απ τα 600€ κατ έτος.

 Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.  

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ - ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΑΞΙΔΙΟΥ - ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ - ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΝΑΥΤΙΚΩΝ - ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΝΑΥΤΙΚΩΝ - ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑΥΤΙΚΟΥΣ

Τα πιο τρελά αιτήματα για αποζημίωση στην ταξιδιωτική ασφάλιση

«Από ειδύλλιο που δε στέριωσε και τουρίστα που πέφτει πάνω σε στάση λεωφορείου επειδή χάζεψε αιθέριες υπάρξεις με μπικίνι μέχρι πιθήκους που κλέβουν ρούχα και άντρα που παθαίνει καρδιακή προσβολή ενώ βρισκόταν σε οίκο ανοχής, δεν είναι λίγες οι φορές που ασφαλιστικές εταιρείες έζησαν το θέατρο του παραλόγου, αφού κλήθηκαν να αποζημιώσουν πελάτες τους επειδή στις διακοπές τους, αυτό που τους συνέβη, μάλλον συμβαίνει μία φορά στις χίλιες.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η ασφαλιστική αποζημίωσε τον ταλαιπωρημένο από τα βάσανα της ζωής πελάτη της, ενώ σε άλλες δεν το έκανε καθώς δεν πληρούνταν οι απαραίτητες προϋποθέσεις.

Αιτήματα για αποζημίωση με… happy end

Δύο παιδιά από το Κόρνγουολ έθαψαν την βιντεοκάμερα των γονιών τους στην άμμο για να έχουν σίγουρο το κεφάλι τους ότι όσο κολυμπάνε δε θα τους την κλέψει κάποιος επιτήδειος, όμως, μετά δε θυμούνταν που ακριβώς την είχαν θάψει με αποτέλεσμα οι γονείς να στραφούν στην ασφαλιστική τους και να αποζημιωθούν για τα άτακτα παιδιά τους.

Βρετανός τουρίστας χάζεψε με Βρετανίδες τουρίστριες με μπικίνι με αποτέλεσμα να πέσει πάνω σε στάση λεωφορείου και να σπάσει τη μύτη του. Τα νοσοκομειακά έξοδα που προέκυψαν ευτυχώς καλύφτηκαν.

Κατά τη διάρκεια των διακοπών του στη Μαλαισία ένα ζευγάρι γυρνώντας στο καταφύγιο όπου έμενε, ανακάλυψε ότι πίθηκοι είχαν «κλέψει» τα ρούχα τους και τα είχαν σκορπίσει στο δάσος. Το αίτημά τους για αποζημίωση βρήκε ανταπόκριση.

Ο γάμος των ονείρων της στην Καραϊβική παραλίγο να καταλήξει σε τραγωδία για μία νεαρή γυναίκα όταν το νυφικό της άρπαξε φωτιά από το μπάρμπεκιου. Ευτυχώς ο λίγων λεπτών σύζυγός της επέδειξε γρήγορα αντανακλαστικά, την πέταξε μέσα στη θάλασσα και την έσωσε. Τα ρούχα και των δύο καταστράφηκαν, αλλά με την αποζημίωση που πήραν μάλλον δε θα προβληματίστηκαν ιδιαίτερα.

Μία γυναίκα έκανε διακοπές στη Σρι Λάνκα όταν έπεσε μια καρύδα στο κεφάλι της, ενώ ήταν ξαπλωμένη στη σκιά και διάβαζε το βιβλίο της. Ευτυχώς, βρήκε το δίκιο της.

Όταν το πορτοφόλι ενός απρόσεκτου Βρετανού έπεσε σε αποχέτευση στο Ισραήλ, εκείνος ζήτησε αποζημίωση όχι επειδή έχασε τις πιστωτικές κάρτες και τα μετρητά που κουβαλούσε πάνω του, αλλά για τα ιατρικά έξοδα που αναγκάστηκε να κάνει μετά από δάγκωμα σκορπιού.

Ανεκπλήρωτα… αιτήματα για αποζημίωση

Μία κοπέλα από την Αυστραλία αξίωσε αποζημίωση επειδή ένα αποτυχημένο ειδύλλιο στη Γαλλία της κατέστρεψε το ταξίδι, αλλά η ασφαλιστική της δε συγκινήθηκε από το ερωτικό της δράμα, οπότε δεν πήρε φράγκο.

Οικογένεια έκανε κάμπινγκ στην Ουαλία όταν ένας αλεξιπτωτιστής από κοντινή αεροπορική βάση έπεσε πάνω στη σκηνή τους με αποτέλεσμα να τους διαλύσει τον εξοπλισμό. Ατυχία διπλή αφού το αίτημά τους δε βρήκε ανταπόκριση από την ασφαλιστική τους.

Αφού ταλαιπωρήθηκε από ψύλλους για δύο ολόκληρες μέρες στο Παρίσι, ένα νεαρό ζευγάρι Βρετανών γύρισε στο Λονδίνο, έκαψε όλα τα ρούχα του και ζήτησε αποζημίωση για να τα αντικαταστήσει, αλλά τελικά τα πλήρωσαν μόνοι τους.

Όταν μία σκιέρ έφτασε σε θέρετρο στις Άλπεις με σκοπό να ευχαριστηθεί το σκι, ανακάλυψε ότι το χιόνι μάλλον δεν έφτανε. Γυρνώντας στην πατρίδα της τη Βρετανία, αξίωσε αποζημίωση για τον εξοπλισμό που είχε αγοράσει εν όψει του ταξιδιού της χωρίς, όμως, επιτυχία.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στη Δυτική Αφρική, ένας άντρας έπαθε καρδιακή προσβολή. Η ασφαλιστική του εταιρεία συμφώνησε να του καλύψει τα ιατρικά έξοδά του, όμως, αρνήθηκε να τον αποζημιώσει για τα λεφτά που πλήρωσε στον οίκο ανοχής όπου βρισκόταν την ώρα που υπέστη την καρδιακή προσβολή. Το επιχείρημά του ότι δεν έλαβε τελικά τις υπηρεσίες για τις οποίες πλήρωσε πέρασε και δεν ακούμπησε.

Όταν η πραγματικότητα ξεπερνά τη φαντασία…

Για τις περιπτώσεις που ακολουθούν μπορεί να μη γνωρίζουμε αν αποζημιώθηκαν ή όχι οι παθόντες, όμως, μπροστά στο τι τους συνέβη, αυτό μάλλον αποτελεί μια ασήμαντη λεπτομέρεια. Αναλυτικότερα:

Ένας πατέρας ζήτησε αποζημίωση επειδή η κόρη του έκανε ένα αποτυχημένο κούρεμα κατά τη διάρκεια των οικογενειακών διακοπών τους στην Ισπανία με αποτέλεσμα να χαλάσει η διάθεσή της και να καταστρέψει τις διακοπές όλων.

Δύο παραθεριστές στο Ντέβον ζήτησαν αποζημίωση επειδή μια αγέλη αγελάδων το έγλυψε και κατέστρεψε το χρώμα.

Συνταξιούχιος έκανε εμετό ενώ επέβαινε σε κρουαζιερόπλοιο με αποτέλεσμα να του πέσει η μασέλα στη θάλασσα και ζήτησε αποζημίωση για «χαμένη αποσκευή».

Όταν ένα γκρουπ παγιδεύτηκε ανάμεσα σε δύο καμηλοπαρδάλεις που τσακώνονταν και όταν η μία εκ των δύο έκανε πίσω, δημιουργήθηκε ένα μεγάλο βαθούλωμα στο βαν που μετέφερε το γκρουπ.

Και το καλύτερο για το τέλος, «Ελάφι χτύπησε μετωπικά με το παρμπρίζ του αυτοκινήτου μου αφού σάστισε από χρωματιστό πανί που είδε κολλημένο πάνω του».»

Πηγή: underwriter

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ταξιδιωτική ασφάλιση πατήστε εδώ ή επικοινωνίστε μαζί μας.

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ERASMUS

Συμβουλές και Ασφάλιση για προγράμματα Erasmus

«Η εμπειρία του Erasmus είναι μοναδική! Αξίζει να τη ζήσει κανείς παρά τις διάφορες θυσίες που ίσως χρειαστεί να κάνει. Με το Erasmus μπορεί κανείς να σπουδάσει ή να κάνει την πρακτική του άσκηση σε Επιχειρήσεις, Ερευνητικά Κέντρα και Πανεπιστήμια της Ευρώπης, να εξοικειωθεί με μία ξένη γλώσσα και έναν διαφορετικό πολιτισμό, να κάνει νέους φίλους, να αποκτήσει εμπειρίες, να νοιώσει πολίτης της ενωμένης Ευρώπης. Οι σπουδές και η πρακτική άσκηση στο εξωτερικό αναγνωρίζονται πλήρως ενώ τα μαθήματα που δε θα δώσει κατά τη διάρκεια της περιόδου Erasmus, θα έχει τη δυνατότητα να τα δώσει στην εξεταστική Σεπτεμβρίου ή ακόμη και σε κάποια άλλη εξεταστική. Υπάρχουν δηλαδή λύσεις!

Ταυτόχρονα με την εμπειρία, πρόσφατες έρευνες έχουν αποδείξει ότι οι προοπτικές εύρεσης εργασίας αυξάνονται αισθητά για κάποιον που έχει περάσει κάποιο χρονικό διάστημα στο εξωτερικό. Πρώην φοιτητές του Erasmus και κυρίως όσοι έμειναν για μεγάλο διάστημα έξω (6-12 μήνες), συχνά επιτυγχάνουν βρίσκοντας εργασία που σχετίζεται με ικανότητες που αποκτώνται ή ενισχύονται κατά τη διάρκεια των σπουδών τους στο εξωτερικό, όπως για παράδειγμα γλωσσικές δεξιότητες, γνώσεις για το σύστημα της χώρας που τους φιλοξενούσε, πολύ καλή εξοικείωση με την κουλτούρα και τον πολιτισμό της χώρας υποδοχής.

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να πάει κανείς Erasmus;

 • Επιτυχής περάτωση των σπουδών του πρώτου έτους
 • Καλή ακαδημαϊκή επίδοση
 • Πολύ καλή γνώση της γλώσσας διδασκαλίας του ιδρύματος υποδοχής (υποβάλλεται σχετικό πιστοποιητικό ή/και γίνονται εξετάσεις)
 • Υψηλά κίνητρα για συμμετοχή στο Πρόγραμμα
 • Αν υπάρχουν περισσότεροι υποψήφιοι από τις προσφερόμενες θέσεις σε κάποιο από τα πανεπιστήμια υποδοχής, τότε επιλέγεται ο υποψήφιος με την καλύτερη ακαδημαϊκή επίδοση. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι μπορούν να γίνουν δεκτοί στο πανεπιστήμιο της επόμενης επιλογής τους.

Τί ενέργειες μπορώ να κάνω όσο είμαι στην Ελλάδα πριν φύγω για Erasmus ώστε να με διευκολύνουν στην παραμονή μου στο εξωτερικό;

 • Να έχετε φροντίσει για τα απαραίτητα έγγραφα (π.χ. learning agreement, ταυτότητα, διαβατήριο, φωτογραφίες)
 • Να έχετε βγάλει Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθένειας από τον ασφαλιστικό σας φορέα για να έχετε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στο εξωτερικό.
 • Μερικές εβδομάδες πριν φύγετε να έχετε ενημερωθεί για τις κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα επιλογής σας για να επιλέξετε σωστά τα ρούχα που θα πάρετε μαζί σας. Βέβαια, αρκετές φορές μπορείτε να προμηθευτείτε κατάλληλα ρούχα από τη χώρα που θα πάτε, γλιτώνοντας έτσι πρόσθετα κιλά από τις βαλίτσες σας.
 • Η κατοχή χρεωστικής και πιστωτικής κάρτας καθώς και κωδικοί για χρήση e-banking θα διευκολύνουν τις χρηματοοικονομικές σας συναλλαγές στο εξωτερικό.
 • Να αναζητήσετε νωρίς διαμονή γιατί σε πολλές περιπτώσεις το σύστημα λειτουργεί με σειρά προτεραιότητας.
 • Φωτογραφική μηχανή και lap top θα είναι χρήσιμα (όχι όμως απαραίτητα)
 • Επιπλέον, χρήσιμο θα ήταν να προμηθευτείτε ένα headset σε συνδυασμό με ένα λογαριασμό skype ώστε να επικοινωνείτε με φίλους και συγγενείς δωρεάν.
 • Τέλος, μαθήματα μαγειρικής και συνταγές από το σπίτι θα σας φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα! Ειδικά τις πρώτες μέρες…»

Πηγή: http://erasmus.duth.gr/node/270

Μπορώ να ασφαλιστώ και ιδιωτικά για το διάστημα που θα βρίσκομαι στο εξωτερικό με το πρόγραμμα Erasmus?

Είναι πολύ πιθανό να σας ζητηθεί να έχετε και ιδιωτική ασφάλιση για το πρόγραμμα Erasmus, πέραν των δωρεάν καλύψεων που σας παρέχει η Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθενείας. Μια ιδιωτική ασφάλιση θα σας παρέχει τόσο καλύψεις υγείας όσο και Αστική Ευθύνη. Πιο αναλυτικά, η ιδιωτική ασφάλιση για προγράμματα Erasmus στο εξωτερικό μπορεί να σας παρέχει μεταξύ άλλων:

 • Ιατροφαρμακευτικά έξοδα σε περίπτωση ατυχήματος ή ασθενείας
 • Nοσοκομειακή περίθαλψη λόγω ατυχήματος ή ασθενείας
 • Επαναπατρισμό
 • Ασφάλεια ζωής και Μόνιμης ολικής/ μερικής ανικανότητας από ατύχημα
 • Αστική Ευθύνη για υλικές ζημιές ή/και σωματικές βλάβες σε τρίτους

Πόσο κοστίζει η ιδιωτική ασφάλιση για Erasmus?

Το κόστος για την ασφάλιση Erasmus καθορίζεται κυρίως από τη διάρκεια παραμονής στο εξωτερικό (3 – 6 – 9 – 12 μήνες κλπ.) αλλά και τον προορισμό που θα διαμείνετε (πχ Ευρώπη – Εκτός Ε.Ε – Αμερική κλπ.). Ενδεικτικά, τα συνολικά ασφάλιστρα κατ’ άτομο για χρονικό διάστημα έως και 3 μήνες ξεκινούν από 75 Ευρώ εντός Ε.Ε.

Ποια είναι η διαδικασία έκδοσης ενός συμβολαίου ιδιωτικής ασφάλισης για Erasmus και πόσο καιρό παίρνει για να εκδοθεί?

Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Απ τη στιγμή που μας ενημερώσετε για το διάστημα και τον προορισμό που ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε κάποιο πρόγραμμα Erasmus, σας αποστέλλουμε ηλεκτρονικά (με email) την αίτηση ασφάλισης, τη συμπληρώνετε και μας την αποστέλλετε πίσω. Έπειτα καταβάλετε τα ασφάλιστρα που αναλογούν στο διάστημα και στον προορισμό που επιθυμείτε να πάτε και εντός 2 ημερών έχετε το συμβόλαιο σας. Υπάρχει η δυνατότητα να σας δοθεί και πιστοποιητικό ιδιωτικής ασφάλισης, ώστε να προσκομιστεί όπου σας ζητηθεί.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.

Σύνταξη

Όλη η αλήθεια για τις μειώσεις στις κρατικές συντάξεις

Εξαπλό είναι το σοκ που φέρνουν σε 2 εκατομμύρια συνταξιούχους, με κύρια ή και επικουρική σύνταξη, οι πληρωμές του Δεκεμβρίου του 2018. Το θέμα των συντάξεων αναδεικνύεται πλέον στο υπ’ αριθμόν ένα πολιτικό πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ και αναμένεται να τα «δώσει όλα» κατά το κοινώς λεγόμενο στους επόμενους μήνες, όχι για να ακυρώσει αυτά που ψήφισε, αλλά για να μετριάσει τις επιπτώσεις τους έστω και με κάλπικες υποσχέσεις γιατί έτσι έχει αποδείξει ότι συμπεριφέρεται στο μέχρι τώρα κυβερνητικό του βίο.

Η αλήθεια για τις συντάξεις όμως δεν κρύβεται πλέον. Και οι μειώσεις δεν θα είναι έως 18%, αλλά και πάνω από 18%, ακόμη και έως 30%. Και δεν θα πιάσουν μόνον όσους έχουν πάνω από 1.000 ευρώ (κατά την αντίληψη της κ. Φωτίου), αλλά ακόμη και συντάξεις των 400 ευρώ που θα πάνε στα 340 ευρώ.

Τα έξι σοκ στις συντάξεις που έρχονται στις πληρωμές του Δεκεμβρίου και δεν έχουν πλήρως αναλυθεί στους πολίτες αποκαλύπτει σήμερα με στοιχεία και ενδεικτικούς πίνακες ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής.

Τα νέα ποσά πληρωμών έχουν ήδη βγει, παρότι απομένουν επτά μήνες για την εφαρμογή στην πράξη του επανυπολογισμού των συντάξεων και της κατάργησης των προσωπικών διαφορών, από την πρώτη σύνταξη του 2019 που πληρώνεται Δεκέμβριο του 2018.

Την υπογραφή για αυτές τις άγριες μειώσεις την έβαλαν οι βουλευτές και υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ. στο νόμο 4472 τον Μάιο του 2017. Ενα χρόνο πριν από τον Μάιο του 2016, ψήφιζαν το νόμο Κατρούγκαλου (ν. 4387) και τότε έλεγαν ότι «μπορεί να είναι χαμηλότερες οι νέες συντάξεις για όσους αποχωρούν από 13/5/2016 και μετά, αλλά, όσον αφορά στις παλιές, όσων βγήκαν μέχρι 12/5/2016, το μόνο που θα πάθουν είναι ότι θα τις ξαναϋπολογίσουμε χωρίς να τις μειώσουμε»!

Πράγματι, αυτά έλεγε ο νόμος Κατρούγκαλου στο άρθρο 14 με τη διαφορά ότι εν γνώσει τους έλεγαν όλοι ψέματα! Αποδείχτηκε τον Μάιο του 2017 με το νόμο 4472 όπου η παράγραφος 2β του άρθρου 1 που τροποποίησε το άρθρο 14 του ν. 4387, προβλέπει κατάργηση των προσωπικών διαφορών από 1/1/2019 και πλαφόν μείωσης συντάξεων το 18%.

Στον ίδιο νόμο μπήκε όμως και άλλη μία διάταξη- βόμβα (άρθρο 1 παράγραφος 1 ν. 4472) που λέει ότι καταργούνται και τα οικογενειακά επιδόματα, συζύγου ή και τέκνων, στις συντάξεις τα οποία θα καταβάλλονται έως 31/12/2018. Από 1/1/2019 και μετά θα μπορεί να επαναχορηγηθεί μόνον το επίδομα τέκνου και μόνο με τους όρους και τα χαμηλά εισοδηματικά κριτήρια που ισχύουν για τα επιδόματα τέκνων του ΟΓΑ.

Πόσα κόβονται από συντάξεις γήρατος, αναπηρίας, θανάτου και τι προβλέπεται για τους διπλοσυνταξιούχους

Ολες οι συντάξεις επανυπολογίστηκαν. Για έξι κατηγορίες τα αποτελέσματα δείχνουν μεγάλες μειώσεις, ακόμη και στα ποσά των 480 ευρώ που γίνονται 393 ευρώ τον Δεκέμβριο. Ο επανυπολογισμός αφορά:

1 Κύριες συντάξεις γήρατος (ένα Ταμείο). Σε ΙΚΑ, Δημόσιο, ΟΑΕΕ, ΔΕΚΟ και άλλα Ταμεία, ο επανυπολογισμός βγάζει τη νέα σύνταξη έως και 40% χαμηλότερη από την καταβαλλόμενη σήμερα. Ομως, η διαφορά αυτή θα περιοριστεί στο -18% με την πληρωμή του Δεκεμβρίου.

Για παράδειγμα και σύμφωνα με επίσημα (πραγματικά) στοιχεία επανυπολογισμού που δημοσιεύει ο «Ε.Τ.» της Κυριακής:

• Κύρια σύνταξη ΙΚΑ σήμερα από τα 480,12 € (προ φόρου) πέφτει στα 335,99 ευρώ με τον επανυπολογισμό (μείωση 30%). Λόγω του πλαφόν 18% μειώνεται στα 393,69 € (προ φόρου) τον Δεκέμβριο του 2018. Η τελική μείωση είναι 86,43 ευρώ.

• Κύρια σύνταξη ΙΚΑ σήμερα από τα 927,52 € (προ φόρου) πέφτει στα 795,85 € με τον επανυπολογισμό (μείωση 131,67 ευρώ ή -14,19%). Η τελική σύνταξη από Δεκέμβριο 2018 θα έχει μείωση 14,19% γιατί είναι κάτω από το πλαφόν 18% και το ποσό σύνταξης θα είναι 795,85 €.

• Κύρια σύνταξη ΙΚΑ σήμερα από τα 692,88 € (προ φόρου) πέφτει στα 584,08 € με τον επανυπολογισμό (μείωση 108,8 ευρώ ή -15,70%). Η τελική σύνταξη από Δεκέμβριο 2018 θα έχει μείωση 15,70% γιατί είναι κάτω από το πλαφόν 18% και το ποσό σύνταξης θα είναι 584,08 €.

• Συνταξιούχος Δημοσίου που ανήκει σε ειδικό μισθολόγιο (κατηγορία ΠΕ καθηγητής) βγήκε με 35 έτη και παίρνει σήμερα 1.539 ευρώ προ φόρου. Με τον επανυπολογισμό η σύνταξή του αναπροσαρμόζεται στα 1.156 ευρώ, δηλαδή έχει προσωπική διαφορά-μείωση κατά 383 ευρώ ή κατά 25%. Με το πλαφόν, όμως, που ισχύει για τις μειώσεις στις παλιές, έως 12/5/2016 καταβαλλόμενες συντάξεις, η περικοπή θα σταματήσει στο 18% και τον Δεκέμβριο του 2018 θα πάρει 1.262 ευρώ αντί 1.539 ευρώ σήμερα (1.539-18%=1.262). Η μείωση θα είναι κατά 277 ευρώ. Η μείωση ισοδυναμεί με απώλεια εισοδήματος 3.324 ευρώ για το 2019, δηλαδή είναι απώλεια δύο και πλέον σημερινών συντάξεων!

• Συνταξιούχος ΤΕΒΕ με 30 χρόνια ασφάλισης παίρνει σήμερα 1.122 ευρώ προ φόρου. Με τον επανυπολογισμό που έγινε και έχει το υπουργείο Εργασίας, η νέα σύνταξη για τα 30 έτη είναι 663 ευρώ. Εχει προσωπική διαφορά (μείωση) 458 ευρώ ή -40,8%. Με το πλαφόν 18%, η μείωση περιορίζεται στα 202 ευρώ και το πληρωτέο ποσό τον Δεκέμβριο του 2018 είναι 920 ευρώ. Τα 202 ευρώ μείωσης είναι απώλεια 2.424 ευρώ σε ετήσια βάση, δηλαδή φεύγουν 2 συντάξεις των 1.122 ευρώ μέσα στο 2019!

2 Διπλοσυνταξιούχοι (Δημόσιο-ΤΣΑΥ-ΤΣΜΕΔΕ, Νομικών). Θα έχουν επανυπολογισμό και στα δύο ποσά (Δημοσίου και του Ταμείου τους). Κατά κανόνα θα έχουν μικρότερη σύνταξη. Θα πάρουν μια εθνική σύνταξη, αλλά κρύβεται παγίδα γιατί δεν είναι καθαρό ποια εθνική σύναξη θα χρεώσει το υπουργείο ανάλογα με τα έτη που έχουν. Για παράδειγμα, ένας συνταξιούχος ΤΣΑΥ που παίρνει σήμερα 900 ευρώ και είχε και ασφάλιση στο Δημόσιο απ’ όπου παίρνει άλλα 400 ευρώ (1.200 ευρώ σύνολο) με τον επανυπολογσμό θα έχει ανταποδοτική σύνταξη ΤΣΑΥ στα 600 ευρώ και δεύτερη ανταποδοτική σύνταξη για την ασφάλιση στο Δημόσιο στα 200 ευρώ. Αν όμως στο Δημόσιο είχε 15 χρόνια και στο ΤΣΑΥ 30, τότε ως εθνική σύνταξη που δικαιούται μπορεί να του δώσουν τα 345 ευρώ, που αντιστοιχούν στα 15 έτη του Δημοσίου και όχι τα 384 ευρώ που αναλογούν στα 30 έτη του ΤΣΑΥ.

3 Συντάξεις αναπηρίας. Ο επανυπολογισμός γίνεται βάσει των νέων ποσοστών αναπηρίας για τη χορήγηση της εθνικής σύνταξης. Για αναπηρία 50% έως 66,9% η εθνική σύνταξη είναι 192 ευρώ, για αναπηρία από 67% έως 79,9% είναι 288 ευρώ και για αναπηρία από 80% και άνω είναι 384 ευρώ. Η εγκύκλιος λέει ότι όσοι είχαν πάρει αναπηρική σύνταξη έως 12/5/2016 θα έχουν επανυπολογισμό, αλλά θα κρατήσουν το ποσό της εθνικής σύνταξης με βάση το αν η σύνταξη που είχαν ήταν πλήρης ή μειωμένη αναλόγως Ταμείου. Το ΙΚΑ δίνει μειωμένη σύνταξη με αναπηρία 67%, ενώ ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ δίνουν πλήρες ποσό ανεξαρτήτως ποσοστού αναπηρίας. Με τον επανυπολογισμό λοιπόν ένας συνταξιούχος αναπηρίας από το ΙΚΑ με 67% θα πάρει 288 ευρώ από την εθνική σύνταξη, ενώ με το ίδιο ποσοστό (67%) ένας συνταξιούχος αναπηρίας ΟΑΕΕ-ΕΤΑΑ θα πάρει 384 ευρώ. Από εκεί και μετά, το υπόλοιπο κομμάτι σύνταξης θα συμπληρωθεί από τα ένσημα που έχουν. Στις αναπηρικές συντάξεις με λίγα χρόνια εργασίας (10-15) το συμπλήρωμα σύνταξης δεν θα υπερβαίνει τα 120 ευρώ. Τα επιδόματα, ωστόσο, παραμένουν.

4 Συντάξεις χηρείας. Οι παλαιοί δικαιούχοι (με σύνταξη έως 12/5/2016) διατηρούν το 70% της σύνταξης του θανόντος. Με τον επανυπολογισμό, αυτό που θα αλλάξει και θα μειωθεί είναι η σύνταξη του θανόντος. Οπότε το 70% της σύνταξης που θα παίρνει πλέον η χήρα ή ο χήρος θα είναι μικρότερο. Για παράδειγμα:

• Σύνταξη χηρείας ΙΚΑ (καταβαλλόμενη έως 12/5/2016) στα 400 ευρώ. Η σύνταξη θανόντος ήταν 571 ευρώ. Με τον επανυπολογισμό τα 571 ευρώ μειώνονται κατά 15% στα 486 ευρώ και η νέα σύνταξη χηρείας με το 70% πέφτει στα 340 ευρώ.

• Σύνταξη χηρείας Δημοσίου (καταβαλλόμενη έως 12/5/2016) στα 700 ευρώ. Η σύνταξη θανόντος ήταν 1.000 ευρώ. Με τον επανυπολογισμό τα 1.000 ευρώ που είχε ο θανών μειώνονται κατά 20% στα 800 ευρώ και η νέα σύνταξη χηρείας με το 70% πέφτει στα 560 ευρώ, με μείωση 20%. Επειδή είναι πάνω από το πλαφόν, η περικοπή θα σταματήσει στο -18% και η νέα σύνταξη χηρείας θα είναι 18% κάτω από τα σημερινά 700 ευρώ, δηλαδή στα 574 ευρώ, από την πληρωμή του Δεκεμβρίου του 2018.

ΚΑΚΑ ΜΑΝΤΑΤΑ ΓΙΑ 800.000 ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ

Τέλος οι προσωπικές διαφορές για 100.000 νέους απόμαχους της εργασίας

5 Επικουρικές. Μειώσεις έως και 18% θα έχουν περίπου 800.000 συνταξιούχοι που έχουν άθροισμα κάτω των 1.300 ευρώ με την κύρια και δεν μπήκαν στον «κόφτη» Κατρούγκαλου το 2016. Η απόφαση της 7ης Ιουνίου 2016 προβλέπει επανυπολογισμό σε όλες τις επικουρικές με ψαλίδι σε δύο φάσεις. Η πρώτη μείωση έγινε από Ιούνιο 2016 σε 350.000 δικαιούχους επικουρικής με άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης πάνω από 1.300 ευρώ και η δεύτερη φάση των περικοπών είναι την 1η/1/2019 και αφορά 800.000 δικαιούχους με άθροισμα κάτω των 1.300 ευρώ. Σε όλες έχει γίνει επανυπολογισμός και βγάζει προσωπικές διαφορές ίσες και με τη μισή σημερινή σύνταξη.

Για παράδειγμα:

• Συνταξιούχος παίρνει επικουρική 202 ευρώ σήμερα από το ΙΚΑ, αλλά με τον επανυπολογισμό η νέα επικουρική είναι 99 ευρώ και η προσωπική διαφορά είναι 102 ευρώ. Στην πράξη η νέα επικουρική είναι σχεδόν 50% μικρότερη. Τον Ιανουάριο του 2019 θα έχει μείωση 18% και όχι 50%, δηλαδή θα παίρνει 165 ευρώ, αντί 202 ευρώ.

• Επικουρική αναπηρίας ΙΚΑ στα 92 ευρώ σήμερα. Με επανυπολογισμό, η νέα επικουρική πάει στα 17 ευρώ!!! Το αναπηρικό επίδομα κατεβαίνει στα 28 ευρώ και μένει προσωπική διαφορά στα 45 ευρώ. Η μείωση θα είναι 18% και τα 92 ευρώ γίνονται 75 ευρώ από 1/1/2019.

6 Νέοι συνταξιούχοι. Περίπου 100.000 έχουν αποχωρήσει με το νόμο Κατρούγκαλου (από 13/5/2016). Ο νόμος λέει ότι αν έχουν μείωση άνω του 20% τότε έως το τέλος του 2018 θα έχουν ένα δίχτυ προστασίας και θα χρεώνονται με μικρότερη μείωση, ενώ θα λαμβάνουν την υπόλοιπη περικοπή ως προσωπική διαφορά. Η προστασία αυτή καταργείται και τον Δεκέμβριο του 2018 καταργούνται οι προσωπικές διαφορές. Αυτό σημαίνει μειώσεις από 20% έως και 35%.

Για παράδειγμα:

• Συνταξιούχος μετά το νόμο Κατρούγκαλου βγήκε το 2016 με αρχική σύνταξη 800 ευρώ, ενώ με το παλιό καθεστώς θα είχε 1.200 ευρώ. Η μείωση είναι 400 ευρώ, δηλαδή 33,3%. Λόγω της ρήτρας προστασίας θα χρεωθεί με τη μισή περικοπή και, αντί 33,3%, θα έχει μείωση 16,6%. Μέχρι και τον Νοέμβριο 2018 θα παίρνει 1.000 ευρώ. Ομως στην πληρωμή Δεκεμβρίου 2018 η ρήτρα προστασίας καταργείται και η σύνταξη θα έχει όλη τη μείωση του 33,3% και θα είναι 800 ευρώ, χωρίς προσωπική διαφορά. Η κατάργηση προσωπικών διαφορών για νέους συνταξιούχους μπήκε ως προσθήκη και την ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ στο άρθρο 2 του ν. 4472, όπου λέει ότι: «Οι ανωτέρω προσωπικές διαφορές (των άρθρων 6 και 94 του ν. 4387) καταβάλλονται έως 31.12.2018».

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος – 13/5/2018

 

Στη Delta Insurance Consultants, μπορούμε να σας περέχουμε εγγυημένη σύνταξη, μέσα απο τις συνεργασίες μας με τις περισσότερες ασφαλιστικές εταιρίες. Για περισσότερες πληροφορίες για το πως μπορείτε να εξασφαλίσετε ιδιωτικά τη σύνταξη σας πατήστε εδώ