Blog

LadyCare Metlife

LadyCare – Ένα πρόγραμμα καλύψεων ειδικά για γυναίκες

“Σεπτέμβριος… επιστροφή στο σπίτι, στην εργασία στο σχολείο. Για τις περισσότερες γυναίκες και ειδικά για τις εργαζόμενες μητέρες, το τέλος των διακοπών σηματοδοτεί την επιστροφή σε μια γεμάτη, απαιτητική καθημερινότητα.

Έχοντας – ιδανικά – γεμίσει τις μπαταρίες μας το καλοκαίρι, είμαστε έτοιμες να ξεκινήσουμε ξανά τον αγώνα δρόμου, να βρούμε μέσα στο 24ωρο χρόνο και ενέργεια για όλα: για να ανταποκριθούμε στις επαγγελματικές μας υποχρεώσεις, να ετοιμάσουμε τα παιδιά, να φροντίσουμε για τα γεύματά τους, για τη μελέτη τους, για τις δραστηριότητές τους, να προγραμματίσουμε τις αγορές για το σπίτι.

Ανάμεσα στις τόσες έννοιες της καθημερινότητάς μας, η πιο σημαντική είναι πάντα αυτή για την υγεία των δικών μας ανθρώπων.

Είμαστε εμείς που θα πάρουμε τις απαραίτητες προφυλάξεις, θα φροντίσουμε όποιον αρρωστήσει, θα προγραμματίσουμε τους προληπτικούς ελέγχους υγείας και τα ιατρικά ραντεβού για όλη την οικογένεια. Ενώ, όμως, νοιαζόμαστε για την υγεία όλων, συχνά παραμελούμε τη δική μας. Κι αυτό σε μια εποχή όπου, σύμφωνα με την ιατρική κοινότητα, ο τακτικός προληπτικός έλεγχος είναι βασικό μέσο για την αποτροπή ή την αποτελεσματική αντιμετώπιση νοσημάτων, ή απλώς για να διασφαλίσουμε καλύτερη υγεία και ποιότητα ζωής καθώς μεγαλώνουμε.

Ειδικά ο προληπτικός γυναικολογικός έλεγχος αναγνωρίζεται ως ζωτικής σημασίας για την υγεία της γυναίκας, σε όλες τις φάσεις της ζωής της. Η συστηματική παρακολούθηση επιτρέπει την ανίχνευση και την έγκαιρη διάγνωση προβλημάτων, όπως ο γυναικολογικός καρκίνος, τα οποία εφόσον βρίσκονται σε αρχικό στάδιο μπορούν, ανάλογα με την περίπτωση, να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικότερα ή και να είναι πλήρως αναστρέψιμα

Είναι λοιπόν απαραίτητο να μην αμελούμε τον προληπτικό γυναικολογικό έλεγχο, ο οποίος σύμφωνα με τους ιατρούς πρέπει να γίνεται τουλάχιστον μια φορά το χρόνο και να περιλαμβάνει τις απαραίτητες εξετάσεις, με βάση την ηλικία και το ιστορικό μας.

Παράλληλα, όμως, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι ακόμη κι αν νοσήσουμε, θα έχουμε άμεση πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου φροντίδα, χωρίς να ανησυχούμε για το κόστος και χωρίς να ανατραπεί ο οικονομικός προγραμματισμός της οικογένειας

Το Lady Care της MetLife έχει σχεδιαστεί ειδικά για τις γυναίκες που θέλουν να προστατέψουν τον εαυτό τους απέναντι στο ενδεχόμενο εμφάνισης σοβαρής γυναικολογικής νόσου. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα συνδυασμένων παροχών, που αντιμετωπίζει το γυναικολογικό καρκίνο σφαιρικά, από την πρόληψη μέχρι την αντιμετώπιση σε περίπτωση διάγνωσης της ασθένειας.

Σε επίπεδο πρόληψης, το Lady Care παρέχει δωρεάν ετήσιο διαγνωστικό και προληπτικό έλεγχο με τεστ Pap και ψηφιακή μαστογραφία, σε συνεργαζόμενα διαγνωστικά κέντρα

Όσον αφορά την αντιμετώπιση του γυναικολογικού καρκίνου, το πρόγραμμα προσφέρει δύο επίπεδα παροχών, Gold και Platinum, από τα οποία μπορεί να επιλέξει η ασφαλισμένη εκείνο που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες της.

Ανάλογα με την επιλογή επιπέδου, οι παροχές περιλαμβάνουν εφάπαξ αποζημίωση σε περίπτωση διάγνωσης, η οποία φθάνει τα €40.000, μηνιαίο επίδομα υποστήριξης ύψους €500 για ένα χρόνο, καθώς και επίδομα χειρουργικής αισθητικής αποκατάστασης.

Επίσης, η ασφαλισμένη του προγράμματος Lady Care αποκτά πρόσβαση, χωρίς κανένα επιπλέον κόστος, στα προνόμια και τις υπηρεσίες του δικτύου Advanced Benefit Club της MetLife: ενός δυναμικού δικτύου το οποίο περιλαμβάνει νοσοκομεία στην Αττική και την περιφέρεια, διαγνωστικά κέντρα στην Αττική και την υπόλοιπη Ελλάδα, καθώς και πάνω από 2.000 ιατρούς σε όλη την επικράτεια.

Τα προνόμια περιλαμβάνουν δωρεάν ιατρικές επισκέψεις σε συνεργαζόμενα νοσοκομεία, δωρεάν ιατρικές επισκέψεις και διαγνωστικές εξετάσεις σε περίπτωση επείγοντος περιστατικού, απευθείας πληρωμή σε επιλεγμένα νοσοκομεία, σε περίπτωση νοσηλείας, έκπτωση στη συμμετοχή στο κόστος νοσηλείας, ειδικές προσυμφωνημένες τιμές για πακέτα check-up και διαγνωστικές εξετάσεις σε συνεργαζόμενα νοσοκομεία και διαγνωστικά κέντρα, καθώς και για ιατρικές επισκέψεις στο συνεργαζόμενο δίκτυο ιατρών.

Για να είναι όλα καλά στην οικογένεια και στη δουλειά μας, πρέπει πρώτα να είμαστε καλά εμείς!

Ο προληπτικός γυναικολογικός έλεγχος με τακτικές εξετάσεις, αλλά και η οικονομική θωράκιση σε περίπτωση διάγνωσης σοβαρής γυναικολογικής νόσου, είναι ένα δώρο στον εαυτό μας, αλλά και σε όσους αγαπάμε και μας αγαπούν

Είναι το λιγότερο που μας αξίζει, για να συνεχίσουμε την απαιτητική, αλλά γεμάτη ζωή μας, με περισσότερη σιγουριά και αυτοπεποίθηση.

Θάλεια Αγγελίδη, Head of Marketing & Communications, MetLife Greece”

Πηγή: am Ασφαλιστικό Marketing

Ποιο είναι το κόστος ασφάλισης για το πρόγραμμα Lady Care?

Ενδεικτικά, τα ασφάλιστρα για το πρόγραμμα Lady Care Gold ξεκινούν από 80€/ έτος, ενώ για το Lady Care Platinum ξεκινούν από 87€/ έτος (ο υπολογισμός αφορά γυναίκα 25 ετών).

 

Για περισσότερες πληροφοριες για το πρόγραμμα Lady Care επικοινωνήστε μαζί μας.

 

9+1 λόγοι για να ασφαλίσετε το σπίτι σας σήμερα

9+1 Λόγοι για να ασφαλίσετε το σπίτι σας σήμερα

Μια κατοικία, χρειάζεται πολύ κόπο και αρκετό χρόνο για να κατασκευαστεί. Όμως, πολύ εύκολα και πολύ γρήγορα μπορεί να υποστεί καταστροφικές ζημιές από κάποιο φυσικό φαινόμενο ή μια πυρκαγιά. Τα τελευταία χρόνια έχουν ενταθεί τα περιστατικά πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Σε αυτό παίζει ρόλο τόσο η κλιματική αλλαγή όσο και ο ανθρώπινος παράγοντας. Οι συνέπειες, εκτός της καταστροφικής επιρροής στην χλωρίδα και πανίδα της χώρας, είναι αρκετοί πολίτες να χάνουν τις κατοικίες τους κάθε χρόνο. Κατοικίες που μπορεί να είναι κύριες ή εξοχικές. Είναι πολύ σημαντικό να προλαμβάνουμε έναν κίνδυνο, όσο αυτό είναι εφικτό, και να φροντίσουμε ώστε να αποκατασταθούμε για οποιαδήποτε ζημιά ή απώλεια. Η Ελλάδα, ενώ βρίσκεται στις υψηλότερες θέσεις ιδιόκτητων κατοικιών στην Ευρώπη βάσει πρόσφατης μελέτης, έχει καταγραφεί ότι περίπου 1 στα 10 σπίτια είναι ασφαλισμένα. Παρακάτω παρουσιάζονται 9+1 λόγοι για να ασφαλίσετε το σπίτι σας σήμερα:

 1. Κόστος Ασφάλισης:

Πολλοί πιστεύουν ότι το κόστος ασφάλισης μιας κατοικίας ανέρχεται σε υψηλά ασφάλιστρα, ενώ στην πραγματικότητα το ετήσιο κόστος είναι πολύ προσιτό. Ενδεικτικά, για μια κατοικία με κατασκευαστική αξία 80.000€ τα ασφάλιστρα ξεκινούν από 50€/ έτος για να προστατευτεί από τον κίνδυνο της πυρκαγιάς.

 1. Γρήγορη αποζημίωση:

Το κράτος ενισχύει οικονομικά όσους η περιουσία τους υποστεί ζημιές ή καταστροφές. Ωστόσο, τα χρήματα αυτά συνήθως καθυστερούν να δοθούν και δεν είναι βέβαιο ότι μπορούν να καλύψουν όλη τη ζημιά που έχει προκληθεί στην περιουσία κάποιου. Μέσω της ιδιωτικής ασφάλισης κατοικίας, εξασφαλίζετε άμεση αποζημίωση από πιθανές ζημιές που μπορεί να έχει υποστεί η κατοικία σας. Εσείς ορίζετε την ασφαλιζόμενη – κατασκευαστική – αξία της οικίας σας.

 1. Εξασφάλιση της οικίας έγκαιρα:

Είναι συχνό το φαινόμενο πολλοί να αναζητούν τη λύση της ασφάλισης της κατοικίας τους κατά τη διάρκεια ή κατόπιν εμφάνισης ενός φυσικού φαινομένου ή μιας πυρκαγιάς. Πολλές φορές όμως, οι ασφαλιστικές εταιρείες σταματούν να αναλαμβάνουν την ασφάλιση νέων κατοικιών σε περιοχές που έχουν πληγεί από κάποιο φαινόμενο ή είναι σε εξέλιξη κάποιο για αρκετό διάστημα. Καλό είναι στα μέτρα πρόληψης και προστασίας μιας κατοικίας από κινδύνους, να συγκαταλέγεται και αυτό της ιδιωτικής ασφάλισής της έγκαιρα.

 1. Αίσθηση ασφάλειας:

Είναι πολύ σημαντικό, ακόμη κι αν βρίσκεστε μακριά από την κατοικία σας, να αισθάνεστε ότι είναι εξασφαλισμένη. Θα γνωρίζετε ότι αν προκύψει οποιαδήποτε ζημιά στο κτίριο ή/και στο περιεχόμενο σας (ακόμα και κλοπή) θα καλυφθείτε άμεσα.

 1. Πυρκαγιάς:

Σημαντικός και πάντα επίκαιρος κίνδυνος, αφού σχεδόν κάθε καλοκαίρι παρουσιάζονται πυρκαγιές στην χώρα μας ολοένα και πιο συχνά και σε μεγαλύτερη έκταση.

Κάνοντας click εδώ μπορείτε να δείτε σε πραγματικό χρόνο σε ποιο σημείο της χώρας υπάρχει φωτιά

 1. Σεισμός:

Ένας από τις πιο καταστροφικούς κινδύνους για μια κατοικία είναι αυτός του σεισμού. Η Ελλάδα αποτελεί μία από τις πιο σεισμογενείς χώρες της Ευρώπης. Γι’ αυτό οι πιθανότητες ζημιάς μιας κατοικίας από σεισμό, είναι αρκετά υψηλές.

Κάνοντας click εδώ μπορείτε να δείτε σε πραγματικό χρόνο σε ποιο σημείο της χώρας υπάρχει σεισμός

 1. Φυσικά φαινόμενα:

Πολύ συχνά πλέον είναι και τα ακραία φυσικά φαινόμενα που έχουν προκαλέσει καταστροφές σε κατοικίες και περιουσίες. Ιανός – Μήδεια – Φοίβος – Λέανδρος – Ζηνοβία, είναι μερικά από τα ονόματα των φυσικών φαινομένων που έπληξαν τα τελευταία χρόνια τη χώρα. Με την ασφάλιση κατοικίας για φυσικά φαινόμενα εξασφαλίζετε γρήγορη αποκατάσταση ή αποζημίωση για ζημιές. Ζημιές από φυσικά φαινόμενα όπως πλημμύρα, θύελλα, χιονόπτωση, χαλάζι, παγετός, ανεμοστρόβιλος, καταιγίδα, κεραυνός κλπ.

 1. Αστική Ευθύνη:

Σε περίπτωση που προκαλέσετε μια ζημιά (πχ φωτιά – πλημμύρα) η οποία επεκταθεί σε γειτονικά διαμερίσματα ή σπίτια, μέσω της ασφάλισης κατοικίας σας μπορείτε να τις αποζημιώσετε εφόσον έχετε κάλυψη Αστικής Ευθύνης προς τρίτους.

 1. Ασφάλιση περιεχομένου:

Ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο κατοικίας καλύπτει όχι μόνο το κτίριο, αλλά μπορεί να καλύψει και το περιεχόμενο εφόσον το επιθυμείτε. Μέσα στους καλυπτόμενους κινδύνους του περιεχομένου, μπορεί να προστεθεί και αυτός της κλοπής ή ληστείας, ακόμη και με αντικλείδι. Επίσης, μπορούν να καλυφθούν και οι πιθανές ζημιές που θα κάνουν είτε στο κτίριο είτε στο περιεχόμενο του σπιτιού οι κλέφτες. Πρόσθετα, το περιεχόμενο μιας κατοικίας μπορεί να καλυφθεί τόσο από πυρκαγιά, όσο και από φυσικά φαινόμενα.

 1. Αξία αντικατάστασης με καινούριο:

Η ασφαλιζόμενη αξία μιας κατοικίας (κτίριο) είναι η κατασκευαστική αξία της. Δηλαδή, το κόστος που θα χρειαστεί ώστε να ξανά φτιαχτεί όπως ήταν, πριν επέλθει ο ασφαλιζόμενος κίνδυνος. Επίσης, στα περισσότερα ασφαλιστήρια συμβόλαια της αγοράς όσον αφορά την ασφάλιση περιεχομένου, η αξία αντικατάστασης σε περίπτωση κλοπής ή ζημιάς είναι αξία αντικατάστασης με καινούριο.

 

Στη Delta Insurance Consultants, συνεργαζόμαστε με τις περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες στην αγορά. Μπορούμε να σας παρέχουμε κάλυψη για τη δική σας κατοικία, σύμφωνα με τις ανάγκες σας.

9+1 λόγοι για να ασφαλίσετε το σπίτι σας σήμερα επικοινωνήστε μαζί μας

Ζητήστε μας σήμερα μια προσφορά ασφάλισης εδώ

 

Ομαδικά Προγράμματα ασφάλισης υγείας

Ομαδικά Προγράμματα ασφάλισης υγείας

Με τα ομαδικά προγράμματα ασφάλισης υγείας μπορεί να καλυφθεί μια ολόκληρη ομάδα ατόμων. Μέσα από την ασφάλιση αυτή καλύπτονται τα μέλη της ομάδας που εργάζονται σε μια επιχείρηση. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το κόστος της ομαδικής ασφάλισης είναι πολύ μικρότερο από αυτό που θα πλήρωναν οι εργαζόμενοι για παρόμοιο συμβόλαιο ατομικής ασφάλισης. Όσον αφορά τις βασικές ανάγκες των ατόμων στην ασφάλιση υγείας, τις καλύπτει η κοινωνική ασφάλιση. Η ομαδική ασφάλιση αναλαμβάνει τον ρόλο της και έρχεται να συμπληρώσει και να αναβαθμίσει τις βασικές ανάγκες των ατόμων. Τέλος, στην κορυφή της πυραμίδας της ασφάλισης υγείας, βρίσκεται η ατομική ασφάλιση η οποία καλύπτει εξατομικευμένες ανάγκες.

Ποια είναι τα οφέλη των Ομαδικών Προγραμμάτων ασφάλισης για τον Εργοδότη;

Ένας εργοδότης αποκομίζει σημαντικά οφέλη μέσω της ασφάλισης των εργαζομένων του. Ορισμένα από αυτά είναι:

 • Φοροαπαλλαγή (σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία)
 • Ανάπτυξη σύγχρονων πακέτων αμοιβών
 • Ενισχύει την παραγωγικότητα των υπαλλήλων, άρα και της επιχείρησης σαν σύνολο
 • Προσφέρει δυνατότητα προσέλκυσης και διατήρησης αξιόλογου ανθρώπινου δυναμικού
 • Παροχή ασφαλιστικών καλύψεων με χαμηλό κόστος και αύξηση κύρους εταιρείας

Ποια είναι τα οφέλη των Ομαδικών Προγραμμάτων για τον Εργαζόμενο;

 • Σημαντική οικονομική προστασία στις δύσκολες στιγμές
 • Εξασφάλιση της οικογένειας του εργαζομένου σε περίπτωση πρόωρης απώλειας ζωής (εφόσον υπάρχει ασφάλιση ζωής)
 • Πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας για τον εργαζόμενο και την οικογένειά του
 • Προσφέρει ασφάλεια και αίσθηση σιγουριάς
 • Δυνατότητα ασφάλισης της οικογένειας του εργαζομένου με εξίσου χαμηλό κόστος
 • Έμμεση βελτίωση αποδοχών

Πόσο ευέλικτα είναι τα ομαδικά προγράμματα ασφάλισης;

Τα ομαδικά προγράμματα ασφάλισης υγείας είναι αρκετά ευέλικτα, οπότε ανάλογα την επιχείρηση και τις ανάγκες της μπορεί να διαμορφωθεί συγκεκριμένο και μοναδικό πρόγραμμα για την εκάστοτε επιχείρηση. Επίσης, αναλόγως το πλήθος των ατόμων που συμπεριλαμβάνονται στο ομαδικό συμβόλαιο (εργαζόμενοι) διαμορφώνεται το κόστος, καθώς όσα περισσότερα άτομα υπάρχουν τόσο οικονομικότερη γίνεται η ασφάλιση κατά άτομο. Επιπλέον, δύναται η δυνατότητα να ασφαλιστούν στο ομαδικό ασφαλιστικό πρόγραμμα της επιχείρησης τα μέλη της οικογενείας των εργαζομένων ως εξαρτόμενα μέλη. Το κόστος για αυτά τα μέλη είναι εξίσου χαμηλό και υπάρχει η δυνατότητα το κόστος να το αναλάβει η επιχείρηση ή ο εργαζόμενος της επιχείρησης που επιθυμεί να ασφαλίσει την οικογένειά του. Συνήθως, στην ομαδική ασφάλιση δεν γίνεται προ ασφαλιστικός έλεγχος από τις ασφαλιστικές εταιρείες, όπως στα ατομικά συμβόλαια ασφάλισης ζωής και υγείας. 

Ενδεικτικές καλύψεις που περιλαμβάνουν τα ομαδικά προγράμματα ασφάλισης υγείας;

 • Ασφάλιση ζωής (πρόωρη απώλεια ζωής λόγω ατυχήματος/ ασθένειας)
 • Μόνιμη ολική ανικανότητα/ Μόνιμη μερική ανικανότητα
 • Νοσοκομειακή περίθαλψη από ασθένεια/ ατύχημα
 • Έξοδα Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) – ΜΑΦ
 • Κάλυψη ημερήσιας νοσηλείας/ χειρουργικής επέμβασης
 • Κάλυψη εξόδων νοσηλείας σε θέση έως και Α’ (μονόκλινο δωμάτιο)
 • Δυνατότητα κάλυψης εντός και εκτός Ελλάδος
 • Νοσοκομειακό/ χειρουργικό επίδομα
 • Κάλυψη ιατρικών αμοιβών
 • Ασφάλιση πρόσκαιρης ανικανότητας για εργασία από ατύχημα ή ασθένεια (απώλεια εισοδήματος)
 • Ιατροφαρμακευτικές δαπάνες από ατύχημα (εντός/ εκτός νοσοκομείου)
 • Επίδομα μητρότητας (φυσιολογικός τοκετός/ καισαρική/ αποβολή)
 • Επιδόματα σοβαρών ασθενειών & παθήσεων
 • Εξωνοσοκομειακές καλύψεις – Διαγνωστικές εξετάσεις
 • Επισκέψεις σε ιδιωτικούς ιατρούς (επιλογή του ασφαλισμένου)
 • Check up
 • Φάρμακα/ εμβολιασμοί
 • Κάλυψη φυσιοθεραπειών
 • Κάλυψη εξόδων επείγουσας μεταφοράς με κάθε μέσο
 • Έκτακτα και επείγοντα περιστατικά 24/7
 • Οφθαλμολογικές παροχές
 • Οδοντιατρικές παροχές
 • Κάλυψη προϋπάρχουσων παθήσεων (κατά περίπτωση)
 • Ταξιδιωτική ασφάλιση
 • Επιπλέων καλύψεις σύμφωνα με τις ανάγκες της επιχείρησης
 • Δυνατότητα ασφάλισης προσωπικού εταιρειών που έχουν γραφεία τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ομαδική ασφάλιση επικοινωνήστε μαζί μας

Ασφάλιση Πυρός για κατοικίες και επιχειρήσεις

Ασφάλιση Πυρός για κατοικίες και επιχειρήσεις

Δυστυχώς δε μπορούμε να αποφύγουμε μια καταστροφική κατάσταση, ωστόσο μπορούμε να αποφύγουμε τις οικονομικές συνέπειες μιας καταστροφικής κατάστασης. Τα τελευταία χρόνια έχουν παρατηρηθεί όλο και περισσότερα περιστατικά που έχουν αποδειχθεί καταστροφικά για την ανθρώπινη περιουσία. Τα περιστατικά αυτά οφείλονται σε έντονα φυσικά φαινόμενα (πυρκαγιά, σεισμό, πλημμύρα) ή στην ανάμειξη του ανθρώπινου παράγοντα (αμέλεια ή πρόθεση). Κάθε πυρκαγιά αποτελεί εν δυνάμει κίνδυνο τόσο για το φυσικό περιβάλλον όσο και για την ανθρώπινη περιουσία και ασφάλεια. Με την ασφάλιση πυρός για κατοικίες και επιχειρήσεις ο οικονομικός κίνδυνος μπορεί να μετριαστεί.

Σύμφωνα με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) έχουν καταγραφεί στατιστικά στοιχεία περιστατικών που έχουν ζημιώσει πολλαπλές περιουσίες. Η φωτιά στο Μάτι προκάλεσε συνολικά 835 ζημιές με ποσό πρώτης εκτίμησης για αποζημίωση της τάξης των 34,5 εκατ. €. Στη σεισμική ακολουθία στην Θεσσαλία δηλώθηκαν ζημιές σε ακίνητα όλων των κατηγοριών (κατοικίες, εμπορικές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις, ξενοδοχεία) με συνολική ασφαλισμένη αξία 458 εκατ. €. Το περιστατικό των έντονων χιονοπτώσεων “Μήδεια” όπου αναφέρονται 2.027 ζημιές, το ύψος των οποίων εκτιμήθηκε συνολικά σε 5,5 εκατ. €. Από αυτές, 1.014 ζημιές αφορούσαν τις ασφαλίσεις περιουσίας με την εκτίμηση των αποζημιώσεων να φθάνει τα 3,9 εκατ. €. Επίσης, από τα ακραία καιρικά φαινόμενα (βροχοπτώσεις – πλημμύρες) που επικράτησαν στην Κρήτη, 260 ζημιές αφορούσαν τις ασφαλίσεις περιουσίας. Η εκτίμηση των αποζημιώσεων που διεξήχθη άγγιζε τα 20,75 εκατ. €. Κατανοούμε, έτσι, πόσο σημαντική  είναι η ασφάλιση πυρός για κατοικίες και επιχειρήσεις.

Γι’ αυτό το λόγο, είναι πολύ σημαντικό να προλαμβάνουμε έναν κίνδυνο και να λαμβάνουμε μέτρα προστασίας. Ένα από τα μέτρα πρόληψης μιας πιθανής καταστροφής της περιουσίας μας, είναι αυτό της ασφάλισης. Μέσα από ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο πυρός, εξασφαλίζετε την αποζημίωση σας για ζημιές από φυσικές και μη καταστροφές. Έτσι, με την ασφάλιση πυρός για κατοικίες και επιχειρήσεις, ο ασφαλιζόμενος θα αποζημιωθεί για τυχόν οικονομικές απώλειες κατόπιν ζημιάς που μπορεί να προκληθεί στην περιουσία του.  

Γιατί είναι απαραίτητη η Ασφάλιση Πυρός;

Η ασφάλιση πυρός είναι απαραίτητη καθώς προστατεύει κατοικίες και επιχειρήσεις από απρόσμενα περιστατικά όπως πυρκαγιάς κλπ. κινδύνων. Ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο πυρός μπορεί να παρέχει ολοκληρωμένη προστασία έναντι τυχόν ζημιών που θα προκληθούν στην ασφαλιζόμενη περιουσία. Επίσης, μπορεί να περιλαμβάνει καλύψεις για ζημιές που θα προκληθούν και στο περιεχόμενο της ασφαλιζόμενης περιουσίας (έπιπλα, μηχανήματα, εμπορεύματα). Η ασφάλιση πυρός παρέχει αποζημίωση σε κατασκευαστική αξία ενός κτιρίου και συνήθως σε αξία καινούργιου, όσον αφορά το περιεχόμενο. Αποζημιώνει τον ασφαλισμένο, φέρνοντάς τον στην αρχική του οικονομική κατάσταση, πριν την έλευση της ζημιάς που υπέστη.

Ενδεικτικές καλύψεις στην ασφάλιση πυρός:

Η ασφάλιση πυρός μπορεί επίσης να παρέχει καλύψεις από:

 • Πυρκαγιά από δάσος
 • Πτώση κεραυνού
 • Καπνό
 • Βραχυκύκλωμα
 • Στάσεις, απεργίες, οχλαγωγίες
 • Τρομοκρατικές ενέργειες
 • Κακόβουλες πράξεις
 • Πλημμύρα – θύελλα – καταιγίδα
 • Χιόνι – χαλάζι – παγετός
 • Θραύση σωληνώσεων
 • Πτώση αεροσκαφών & αντικειμένων εξ αυτών
 • Πρόσκρουση οχήματος
 • Ζημιές κλεφτών στην οικοδομή
 • Κλοπή περιεχομένου
 • Θραύση καθρεπτών, κρυστάλλων θυρών και/ ή παραθύρων και φωτεινών επιγραφών
 • Αστική Ευθύνη του ασφαλισμένου για υλικές ζημιές σε ιδιοκτησίες τρίτων, από μετάδοση πυρκαγιάς
 • Αποκομιδή συντριμμάτων, κατεδάφισης, συνέπεια επέλευσης ενός εκ των καλυπτόμενων κινδύνων
 • Έξοδα αποτροπής & περιορισμού της ζημιάς
 • Πτώση δένδρων ή μερών αυτών, ηλεκτρικών ή τηλεφωνικών στύλων
 • Προστασία σε περίπτωση υπασφάλισης
 • Προσωπική και οικογενειακή αστική ευθύνη
 • Αξία αντικατάστασης με καινούργιο
 • Σεισμό
 • Απώλεια χρημάτων (μετρητών) συνέπεια ληστείας με άσκηση ή απειλή άσκησης βίας

Πόσο κοστίζει η ασφάλιση πυρός?

Το κόστος ασφάλισης μιας κατοικίας ή μιας επιχείρησης εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως:

 • Το έτος κατασκευής του κτιρίου
 • Την κατασκευαστική αξία ή την αξία βελτιώσεων του κτιρίου
 • Την αξία περιεχομένου ή εμπορεύματος
 • Τα τετραγωνικά μέτρα
 • Τον γεωγραφικό τόπο
 • Το ιστορικό ζημιών
 • Τα μέτρα προστασίας κ.α

Για να ζητήσετε πρόταση ασφάλισης της δικής σας κατοικίας ή επιχείρησης επικοινωνήστε μαζί μας.

Δημιουργία κεφαλαίου για παιδιά

Ως γονέας έχετε ως κύριο μέλημα να εξασφαλίσετε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά σας. Αυτό μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικά δύσκολο έργο λόγω του μεταβαλλόμενου τρόπου ζωής και των οικονομικών αλλαγών. Ωστόσο, αποταμιεύοντας τα χρήματά σας μπορείτε να κατοχυρώσετε την μελλοντική επιτυχία των παιδιών σας και την εκπλήρωση των μελλοντικών τους στόχων. Αυτό μπορεί εύκολα να επιτευχθεί μέσα από τη δημιουργία κεφαλαίου για παιδιά, μέσα από ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Είναι απαραίτητο να αποταμιεύετε τα χρήματά σας;

Η αποταμίευση των χρημάτων σας θα έχει τη δυνατότητα να διαμορφώσει την ποιότητα εκπαίδευσης των παιδιών σας και ασφαλώς να τα βοηθήσει στα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα. Θα αποφύγετε, έτσι, την οικονομική πίεση την περίοδο που το παιδί σας θα ενηλικιωθεί, καθώς θα έχετε ήδη προνοήσει για αυτά προσφέροντας τους ένα σημαντικό κεφάλαιο.

Βασικά λόγοι για τους οποίους πρέπει να αποταμιεύσετε για το μέλλον των παιδιών σας

Θα υπάρξουν διάφορα σημαντικά ορόσημα για τα οποία θα πρέπει να εξοικονομήσετε χρήματα. Η καλή εκπαίδευση είναι καθοριστική για την προετοιμασία των παιδιών σας για ένα επιτυχημένο μέλλον. Η επιλογή των σπουδών σε εγχώριο ή διεθνές επίπεδο απαιτεί κεφάλαιο. Εάν δεν αποταμιεύσετε από νωρίς, ίσως δυσκολευτείτε να τους το προσφέρετε όταν θα προχωρήσουν σε αυτό το στάδιο. Έχοντας ένα οικονομικό σχέδιο θα μπορέσετε εύκολα να επενδύσετε σε αυτό.
Επιπρόσθετα, θα έχετε εξασφαλίσει τη δυνατότητα να προχωρήσουν στα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα. Αυτό έχει να κάνει είτε με το ξεκίνημα μιας νέας επιχείρησης ή μιας μικρής επένδυσης, είτε των πρώτων του αναγκαίων αγορών διαβίωσης. Επίσης. θα μπορούσε να είναι η αγορά ενός αυτοκινήτου ή μιας κατοικίας.

Πώς λειτουργούν τα προγράμματα για δημιουργία κεφαλαίου για παιδιά;

Ένας εύκολος τρόπος εξοικονόμησης και επένδυσης χρημάτων είναι μέσω ενός ασφαλιστηρίου συμβολαίου για δημιουργία κεφαλαίου για παιδιά. Μέσα από αυτό μπορείτε να εξασφαλίσετε τη συστηματική αποταμίευση, με ποσά τα οποία οι ίδιοι επιλέγετε (ανάλογα με τις δυνατότητες σας) τα οποία στη λήξη τους θα αποφέρουν αναμφισβήτητα ένα κεφάλαιο στα παιδιά σας. Με αυτόν τον τρόπο, αποταμιεύοντας από μικρή ηλικία των παιδιών, εξοικονομείτε χρήματα, εφόσον επενδύονται μέσα από μια ασφαλιστική εταιρεία. Επίσης, μπορείτε να επιλέξετε ή να τροποποιήσετε τον τρόπο επένδυσης των χρημάτων σας προκειμένου να εξασφαλίσετε το καλύτερο αποτέλεσμα.

Γιατί να επιλέξετε να αποταμιεύσετε μέσω ενός ασφαλιστηρίου συμβολαίου;

Τα πλεονεκτήματα αποταμίευσης μέσω ενός ασφαλιστηρίου συμβολαίου υπερτερούν συγκριτικά με την αποταμίευση χρημάτων σε κάποιον τραπεζικό λογαριασμό. Ορισμένα από αυτά είναι:

 • Υπενθύμιση για αποταμίευση κάθε φορά που έχουμε επιλέξει να καταβάλλουμε ασφάλιστρα για το συμβόλαιο του παιδιού
 • Σταθερή δόση ασφαλίστρων ή αναπροσαρμοζόμενη, για προστασία από τον πληθωρισμό & συσσώρευση μεγαλύτερου κεφαλαίου
 • Υψηλότερο επιτόκιο σε σχέση με αυτά των τραπεζών
 • Ελεύθερη επιλογή πληρωμής δόσης κάθε μήνα (μηνιαίο – 3μηνο – 6μηνο – ετήσιο)
 • Υπάρχει η δυνατότητα τροποποίησης του ασφαλίστρου/ ασφαλισμένου ποσού
 • Παρέχεται δυνατότητα καταβολής πρόσθετου εφάπαξ ασφάλιστρου
 • Δυνατότητα πρόωρης – μερικής εξαγοράς για άμεση ρευστοποίηση

Στην εταιρεία μας Delta Insurance Consultants συνεργαζόμαστε με τις περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες, δίνοντάς σας την δυνατότητα να έχετε εναλλακτικές προτάσεις. Πάντα με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, θα σας προτείνουμε την καλύτερη δυνατή λύση. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δημιουργία κεφαλαίου για παιδιά επικοινωνήστε μαζί μας.

Ασφάλιση ζωής - Όλα όσα θέλετε να γνωρίζετε

Ασφάλιση ζωής – Όλα όσα θέλετε να γνωρίζετε

Τι είναι η ασφάλιση ζωής?

Η ασφάλιση ζωής, πολλές φορές, συγχέεται με την ασφάλιση υγείας. Ωστόσο, οι δύο αυτές έννοιες διαφοροποιούνται ως προς την κάλυψη που προσφέρουν. Η μεν ασφάλιση υγείας καλύπτει περιστατικά νοσηλείας από ένα ατύχημα ή μια ασθένεια. Η ασφάλιση ζωής καλύπτει τους δικαιούχους που έχουν οριστεί από τον ασφαλισμένο, σε περίπτωση πρόωρου θανάτου του. Το κεφάλαιο δίνεται εφάπαξ σε περίπτωση θανάτου είτε από ατύχημα είτε από ασθένεια. Η ασφάλεια ζωής, προσαρμόζεται ανάλογα με τις ανάγκες – υποχρεώσεις ή επιθυμίες που έχει ο κάθε ένας. Διαφοροποιείται προκειμένου να εξασφαλίσει τους αγαπημένους του έναντι οικονομικών συνεπειών που θα προκύψουν από την πρόωρη απώλεια ζωής του. Η ασφάλιση ζωής και όλα όσα θέλετε να γνωρίζετε, χωρίζεται κυρίως σε τρεις κατηγορίες: απλή, ισόβια και μικτή ασφάλιση ζωής.

Τι είναι η απλή ασφάλιση ζωής?

Η απλή ασφάλιση ζωής καλύπτει τον ασφαλισμένο με το κεφάλαιο που ο ίδιος έχει ορίσει για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (πχ 10 – 20 – 30 χρόνια). Εμπεριέχει είτε σταθερό ασφαλιζόμενο κεφάλαιο για όλα τα χρόνια ασφάλισης, είτε υφίσταται μείωση του κεφαλαίου κάθε χρόνο. Η περίπτωση μειούμενου κεφαλαίου απευθύνεται κυρίως στην ασφάλιση δανειοληπτών, οι οποίοι σε βάθος χρόνου θα έχουν μικρότερες ανάγκες ασφάλισης, αφού το δάνειό τους μειώνεται. Επιπρόσθετα, η ασφάλιση ζωής μειούμενου κεφαλαίου απευθύνεται και σε γονείς με μικρά παιδιά. Συνήθως έχουν ανάγκη για μεγαλύτερα κεφάλαια όσο τα παιδιά τους είναι μικρής ηλικίας και μικρότερα κεφάλαια όσο εκείνα μεγαλώνουν.

Τι είναι η ισόβια ασφάλιση ζωής?

Σε αντίθεση με την απλή ασφάλιση ζωής, όπου ο ασφαλιζόμενος ορίζει κατά την σύναψη του συμβολαίου τη διάρκεια ασφάλισής του, στην περίπτωση της ισόβιας ασφάλισης δεν ορίζεται η διάρκεια. Έτσι, το ασφαλιζόμενο κεφάλαιο δίνεται στους δικαιούχους του, όποτε και αν επέλθει η απώλεια ζωής του. Η ισόβια ασφάλιση ζωής, χωρίζεται σε δυο κατηγορίες, σε αυτή της ισόβιας ισοβίων καταβολών και σε αυτή της ισόβιας περιορισμένων καταβολών. Στην περίπτωση ισόβιας ισοβίων καταβολών, ο ασφαλιζόμενος πληρώνει τα ασφάλιστρα του συμβολαίου του όσο ζει. Στην περίπτωση ισόβιας περιορισμένων καταβολών, ο ασφαλιζόμενος έχει τη δυνατότητα να πληρώσει για ένα διάστημα (να προπληρώσει ουσιαστικά) τα ασφάλιστρα για το συμβόλαιό του και στη συνέχεια να σταματήσει να πληρώνει, ενώ το συμβόλαιο έχει και πάλι ισόβια διάρκεια.

Τι είναι η μικτή ασφάλιση ζωής?

Η μικτή ασφάλιση ζωής, αποδίδει στον ασφαλιζόμενο ή τους δικαιούχους που έχει ορίσει ο ίδιος, το ασφαλιζόμενο κεφάλαιο. Στη μικτή ασφάλιση ζωής, ο ασφαλιζόμενος ορίζει το ποσό αλλά και το διάστημα για το οποίο θα είναι ασφαλισμένος. Σε περίπτωση θανάτου του ασφαλιζόμενου, νωρίτερα από την ασφαλιζόμενη διάρκεια, οι δικαιούχοι του λαμβάνουν το ασφαλιζόμενο κεφάλαιο. Αν στη λήξη διάρκειας του συμβολαίου, ο ασφαλιζόμενος είναι εν ζωή, τότε το ασφαλιζόμενο κεφάλαιο το λαμβάνει ο ίδιος. Στην περίπτωση της μικτής ασφάλισης ζωής, το ασφαλιζόμενο κεφάλαιο δίνεται σε κάθε περίπτωση, είτε στον ίδιο τον ασφαλιζόμενο είτε στους δικαιούχους που έχει ορίσει. Για το λόγο αυτό, είναι ακριβότερη η ασφάλιση συγκριτικά με μια απλή ασφάλιση ζωής. Επιπροσθέτως, πολλοί επιλέγουν τη μικτή ασφάλιση για αποταμιευτικούς σκοπούς, εφόσον οι ίδιοι θα λάβουν το ασφαλιζόμενο κεφάλαιο σε περίπτωση που είναι εν ζωή κατά τη λήξη του συμβολαίου.

Ενδεικτικές καλύψεις που μπορούν να δοθούν με ένα συμβόλαιο ασφάλισης ζωής

Σε ένα συμβόλαιο ασφάλισης ζωής, εκτός από το ασφαλιζόμενο κεφάλαιο σε περίπτωση θανάτου, μπορούν να προστεθούν και άλλες καλύψεις όπως:

 • Απαλλαγή Πληρωμής Ασφαλίστρων: Η κάλυψη αυτή είναι γνωστή και ως Α.Π.Α. Ενεργοποιείται στην περίπτωση μόνιμης ανικανότητας από ατύχημα ή ασθένεια του ασφαλιζόμενου ή συμβαλλόμενου. Στην περίπτωση αυτή, η ασφαλιστική εταιρεία καλύπτει τα έξοδα των ασφαλίστρων για το συμβόλαιο.
 • Κεφάλαιο Μόνιμης Ανικανότητας: Η κάλυψη αυτή είναι γνωστή και ως Μ.Ο.Α. Η κάλυψη αυτή, αφορά κεφάλαιο το οποίο δίνεται στον ασφαλιζόμενο, σε περίπτωση που υποστεί μόνιμη ανικανότητα λόγω ατυχήματος ή ασθένειας.
 • Απώλεια Εισοδήματος: Η κάλυψη αφορά την πρόσκαιρη αναπλήρωση του εισοδήματος του ασφαλιζόμενου, σε περίπτωση ατυχήματος ή/και ασθένειας που θα υποστεί και δεν θα είναι ικανός να εργαστεί. Κυρίως απευθύνεται τους ελεύθερους επαγγελματίες.
 • Ιατροφαρμακευτικά έξοδα από ατύχημα: Σε περίπτωση ατυχήματος του ασφαλιζομένου, η κάλυψη του αποζημιώνει έξοδα που θα γίνουν εκτός νοσοκομείου.
 • Ασφάλιση Σοβαρών Ασθενειών: Σε περίπτωση διάγνωσης μιας σοβαρής ασθένειας, ο ασφαλιζόμενος λαμβάνει ένα ποσό που έχει ορίσει ο ίδιος στο συμβόλαιο του.
 • Νοσοκομειακό/ Χειρουργικό Επίδομα: Σε περίπτωση νοσηλείας ή σε περίπτωση χειρουργικής επέμβασης του ασφαλιζομένου, ο ίδιος λαμβάνει ένα ποσό αποζημίωσης που έχει συμφωνηθεί.

Σε ποιους απευθύνεται η ασφάλιση ζωής?

 Η ασφάλιση ζωής απευθύνεται σε όλους όσους η πρόωρη απώλεια ζωής τους θα επέφερε άμεσα οικονομικά προβλήματα στην οικογένειά τους, στην επιχείρησή τους ή σε τρίτους. Πιο συγκεκριμένα, η ασφάλιση ζωής μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε από ένα φυσικό πρόσωπο σε ένα άλλο φυσικό πρόσωπο είτε από ένα νομικό πρόσωπο σε ένα φυσικό πρόσωπο.

Ορισμένα παραδείγματα ασφάλισης:

 • Οικογένειες
 • Μονογονεϊκές οικογένειες
 • Επιχειρηματίες
 • Ιδιώτες με δάνεια
 • Συνέταιροι (ασφάλιση συνεταίρων)
 • Επιχειρήσεις που ασφαλίζουν ανθρώπους «κλειδιά»
 • Ασφάλιση ζωής ως προστασία από φόρους κληρονομίας και μεταβίβασης περιουσίας

Πόσο κοστίζει η ασφάλιση ζωής?

Το κόστος ασφάλισης ζωής εξαρτάται κυρίως από παράγοντες όπως: η ηλικία του ασφαλιζόμενου, το επάγγελμα, το πιθανό ιστορικό υγείας, το ασφαλιζόμενο κεφάλαιο, την ασφαλιστική εταιρεία και πιθανές άλλες καλύψεις που περιλαμβάνονται στο συμβόλαιο ασφάλισης.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ασφάλιση ζωής και όλα όσα θέλετε να γνωρίζετε για την ασφάλιση ζωής επικοινωνήστε μαζί μας

ΜΙΚΤΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου – Τι περιλαμβάνει?

Μια από τις πιο ολοκληρωμένες λύσεις στην ασφάλιση αυτοκινήτου είναι αυτή της μικτής ασφάλισης ή κάλυψη ιδίων ζημιών του οχήματος. Η μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου, περιλαμβάνει όλες τις δυνατές καλύψεις που μπορούν να δοθούν από ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο αυτοκινήτου. Με τη μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου, ο ιδιοκτήτης – οδηγός είναι καλυμμένος τόσο για την υποχρεωτική αστική ευθύνη όσο και για τις ζημιές που μπορεί να υποστεί το ίδιο το όχημα. Έτσι, σε περίπτωση ατυχήματος για το οποίο ευθύνεται ο οδηγός, το όχημα καλύπτει και τις ζημίες που προκλήθηκαν σε ιδιοκτησίες τρίτων αλλά και στο ίδιο το όχημα. Η μικτή ασφάλιση οχήματος συνήθως απευθύνεται σε οχήματα ηλικίας μέχρι 10 ετών. Παρ’ όλα αυτά μπορεί υπό συνθήκες να δοθεί και σε οχήματα μεγαλύτερης ηλικίας.

Ενδεικτικές καλύψεις που μπορούν να δοθούν με τη μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου:

 • Αστική Ευθύνη

Η υποχρεωτική κάλυψη βάσει νόμου που καλύπτει μέχρι 1.220.000€ ανά περιστατικό και ανά θύμα για υλικές ζημίες και σωματικές βλάβες.

 • Κάλυψη από ανασφάλιστο όχημα

Κάλυψη του οχήματος του ιδιοκτήτη σε περίπτωση που έρθει σε σύγκρουση με ένα ανασφάλιστο όχημα το οποίο ευθύνεται για το συμβάν. Τα ανασφάλιστα οχήματα στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι περίπου 700.000

 • Ολική κλοπή οχήματος

Καλύπτεται η τρέχουσα εμπορική αξία του οχήματος (ή η συμφωνημένη αξία) σε περίπτωση ολικής κλοπής του

 • Μερική κλοπή

Καλύπτεται η μερική κλοπή του οχήματος. Για παράδειγμα κλοπή μόνιμων προσδεμένων αντικειμένων απαραίτητων για την κυκλοφορία του οχήματος ή διάρρηξή του σε απόπειρα κλοπής

 • Θραύση κρυστάλλων

Καλύπτεται η θραύση κρυστάλλων ή και ηλιοροφών του οχήματος έως του ποσού που αναγράφεται στους όρους του συμβολαίου

 • Οδική βοήθεια

Μεταφορά με γερανό σε περίπτωση που το όχημα έρθει σε σύγκρουση με άλλο όχημα ή μεταφορά του οχήματος σε περίπτωση βλάβης του. Επίσης σε περίπτωση βλάβης του οχήματος, οδική βοήθεια μπορεί να εξυπηρετήσει τοπικά πχ αλλαγή ελαστικού ή εκκίνηση σε περίπτωση αδυναμίας της μπαταρίας του

 • Ζημιές από φυσικά φαινόμενα

Τα φυσικά φαινόμενα έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα λόγω της κλιματικής αλλαγής. Η κάλυψη από φυσικά φαινόμενα καλύπτει όλα τα καιρικά φαινόμενα ακόμη και εκείνο από χαλάζι

 • Ζημίες ιδίου οχήματος

Η βασικότερη κάλυψη της μικτής ασφάλισης, η κάλυψη ιδίων ζημιών του οχήματος, είτε ο οδηγός ευθύνεται είτε όχι σε περίπτωση σύγκρουσης με άλλο όχημα. Επίσης καλύπτονται και ζημιές του οχήματος ακόμη και σε περίπτωση που δεν έρθει σε σύγκρουση με άλλο όχημα. Η μικτή ασφάλεια καλύπτει τη ζημιά του οχήματος από ένα ποσό και επάνω, ανάλογα με το ποσό απαλλαγής ή συμμετοχής που έχει επιλέξει ο ασφαλισμένος

 • Αντικατάσταση οχήματος

Η αντικατάσταση οχήματος ενεργοποιείται σε περίπτωση κλοπής του (μέχρι την ημέρα της αποζημίωσης) ή σε περίπτωση πυρκαγιάς του, όταν η κάλυψη παρέχεται στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο

 • Αντικατάσταση κλειδιών

Η κάλυψη συνήθως ενεργοποιείται όταν τα κλειδιά του οχήματος κλαπούν από τον ιδιοκτήτη ή απωλεσθούν

 • Πυρκαγιά

Καλύπτεται η αξία του οχήματος κατόπιν πυρκαγιάς

 • Τρομοκρατικές ενέργειες

Καλύπτονται οι φθορές του οχήματος ή η ασφαλιζόμενή του αξία, σε περίπτωση που για της ζημιές του ευθύνεται κάποια τρομοκρατική οργάνωση η οποία αναλάβει την ευθύνη

 • Κακόβουλες πράξεις

Καλύπτονται οι φθορές του οχήματος ή η ασφαλιζόμενή του αξία, σε περίπτωση που υποστεί ζημιές από τρίτο λόγο δολιοφθοράς

 • Προσωπικό ατύχημα οδηγού

Καλύπτονται έξοδα προσωπικού ατυχήματος – νοσηλείας – ασφάλιση ζωής του οδηγού συνέπεια ατυχήματος έως του ποσού που αναφέρεται στους όρους του συμβολαίου

 • Προστασία αξίας οχήματος

Ορισμένες ασφαλιστικές εταιρείες δίνουν τη δυνατότητα στην ασφάλιση καινούργιων οχημάτων να ασφαλιστούν στην αξία αγοράς (αξία τιμολογίου) για ορισμένα χρόνια, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η μείωση αξίας λόγω ηλικίας του οχήματος

 • Απώλεια εγγράφων

Καλύπτονται τα έξοδα επανέκδοσης σε περίπτωση κλοπής ή απώλειας εγγράφων όπως δίπλωμα οδήγησης – ταυτότητα

 • Νομική προστασία

Σε περίπτωση που χρειαστεί νομική υπεράσπιση κατόπιν ατυχήματος

Μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου τιμές:

Πως υπολογίζεται η τιμή των ασφαλίστρων στη μικτή ασφάλεια? Η τιμή στη μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως: την ηλικία του οδηγού – τα έτη κατοχής διπλώματος οδήγησης – τον ΤΚ που κινείται συνήθως το όχημα – την αξία του οχήματος – την απαλλαγή που έχει επιλέξει ο ασφαλισμένος – την ασφαλιστική εταιρεία – τις καλύψεις που έχει επιλέξει ο ασφαλισμένος – τα κυβικά του οχήματος.

Στην Delta Insurance Consultants, συνεργαζόμαστε με τις περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες στην αγορά. Έτσι, μπορούμε να σας προτείνουμε το κατάλληλο ασφαλιστήριο συμβόλαιο για το δικό σας όχημα, ανάλογα με τις ανάγκες σας και τις οικονομικές σας δυνατότητες.

 

Ζητήστε σήμερα προσφορά μικτής ασφάλισης εδώ

 

 

15 λογοι για ιδιωτική ασφάλιση υγείας το 2021

15 λόγοι να αποκτήσεις ιδιωτική ασφάλιση υγείας το 2021

“Γιατί να έχω ιδιωτική ασφάλιση υγείας”; Είναι ένα ερώτημα που λαμβάνουμε συχνά. Γιατί να πληρώνω για επιπλέον κάλυψη υγείας, όταν έχω δωρεάν κάλυψη από τον κρατικό φορέα ασφάλισης; Είναι αλήθεια ότι παρέχεται κάλυψη υγείας από το κράτος, αλλά αυτή είναι η πιο βασική κάλυψη που μπορείς να λάβεις. Σκέψου το ως “ένα μπλουζάκι ενός μεγέθους”. Όσον αφορά την υγεία σου, η λύση “ένα μεγέθος για όλους” μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή. Είναι σημαντικό να λάβεις την κάλυψη υγείας που ταιριάζει σε εσένα και τον τρόπο ζωής σου. Παρακάτω αναλύονται 15 λόγοι να αποκτήσεις ιδιωτική ασφάλιση υγείας το 2021:

 1. Ασφαλέστερες υποδομές και εξυπηρέτηση χωρίς αναμονές σε ιδιωτικά νοσοκομεία

  Λόγω του ότι τα κρούσματα Κορονοϊού COVID 19 νοσηλεύονται σε Δημόσια νοσοκομεία αναφοράς βάσει οδηγιών του ΕΟΔΥ, η νοσηλεία σε ιδιωτικό νοσοκομείο αποτελεί μια πιο ασφαλή επιλογή για τους ασθενείς. Οι ασφαλισμένοι με ιδιωτικά προγράμματα ασφάλισης υγείας έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν το ιδιωτικό νοσοκομείο και τον ιατρό της επιλογής τους σε περίπτωση νοσηλείας. Η νοσηλεία μπορεί να είναι λόγω ατυχήματος – ασθενείας ή ακόμη μια προγραμματισμένη επέμβαση. Λόγω COVID 19 η διαθεσιμότητα κλινών που διαθέτουν τα Δημόσια νοσοκομεία είναι πάρα πολύ μικρή. Συνεπώς, σε περιπτώσεις σοβαρών περιστατικών που χρειάζεται νοσηλεία του ασθενούς σε ΜΕΘ (Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (για άλλους λόγους), η ιδιωτική ασφάλιση δίνει τη δυνατότητα στους ασφαλισμένους να έχουν ταχύτερη και ασφαλέστερη εξυπηρέτηση όταν την χρειάζονται.

 2. Συνδυασμός κρατικού φορέα ασφάλισης – ιδιωτικής ασφάλισης

  Ο κρατικός φορέας ασφάλισης, έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει στα έξοδα νοσηλείας που θα προκύψουν και σε ιδιωτικά νοσοκομεία βάσει των ΚΕΝ (Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλια). Έτσι, κάποιος που έχει κρατικό φορέα ασφάλισης, συνδυάζοντάς τον με ένα ιδιωτικό πρόγραμμα ασφάλισης υγείας, αναβαθμίζει τόσο την πρωτοβάθμια περίθαλψη (διαγνωστικές εξετάσεις – επισκέψεις σε ιατρούς) όσο και τη δευτεροβάθμια περίθαλψη (νοσηλεία). Επίσης, ο κρατικός φορέας ασφάλισης θα καλύψει μέρος ή ολόκληρη την απαλλαγή – συμμετοχή που έχει επιλέξει να έχει ο ασφαλισμένος σε ένα ατομικό πρόγραμμα ασφάλισης υγείας. Έτσι, συνδυάζοντας κρατικό φορέα ασφάλισης και ιδιωτικό πρόγραμμα ασφάλισης υγείας, μπορεί να εξασφαλίσει κανείς ακόμη και 100% κάλυψη εξόδων νοσηλείας σε ένα ιδιωτικό νοσοκομείο.

 3. Καλύψεις σύμφωνα με τις ανάγκες σου και τις οικονομικές σου δυνατότητες

  Σε αντίθεση με τις κρατικές παροχές που δίνονται μέσω της δημόσιας ασφάλισης, οι καλύψεις που δίνονται σε ένα ιδιωτικό πρόγραμμα ασφάλισης υγείας είναι σύμφωνα με τις ανάγκες και τις οικονομικές δυνατότητες του κάθε ασφαλισμένου. Έτσι, ο κάθε ασφαλισμένος μπορεί να έχει ακριβώς τις καλύψεις που χρειάζεται και εκείνες που μπορεί να πληρώνει, ενώ υπάρχει η δυνατότητα να τις τροποποιήσει στο μέλλον ανάλογα με τις μελλοντικές του ανάγκες ή τις μελλοντικές του οικονομικές δυνατότητες.

 4. Ελεύθερη επιλογή ιατρού – νοσοκομείου

  Ο ασφαλισμένος, έχει την ελευθερία να επιλέξει τον ιατρό και το νοσοκομείο στο οποίο θα νοσηλευτεί. Ένα ιδιωτικό συμβόλαιο υγείας θα καλύψει απευθείας ή απολογιστικά, όλα τα έξοδα ή μέρος αυτών ανάλογα με το πρόγραμμα που έχει επιλέξει. Επίσης, με ένα ιδιωτικό πρόγραμμα ασφάλισης υγείας ο ασφαλισμένος μπορεί να επιλέξει να νοσηλευτεί και στο εξωτερικό. Σε περίπτωση νοσηλείας στο εξωτερικό, το συμβόλαιό του δύναται να καλύψει τα έξοδα νοσηλείας και έξοδα ιατρού εξ ολοκλήρου ή το μεγαλύτερο μέρος, ανάλογα με το πρόγραμμα που έχει επιλέξει ο ασφαλισμένος.

 5. Επιλογή θέσης νοσηλείας

  Ο ασφαλισμένος με ένα ιδιωτικό πρόγραμμα ασφάλισης υγείας, έχει τη δυνατότητα να επιλέξει από πριν τη θέση που θα νοσηλευτεί αν χρειαστεί, μεταξύ μονόκλινου και δίκλινου δωματίου νοσηλείας. Έτσι, σε μια περίπτωση νοσηλείας έχει εξασφαλίσει ότι η θέση που θα νοσηλευτεί είναι προκαθορισμένη.

 6. Έκτακτα – επείγοντα περιστατικά

  Τα περισσότερα ασφαλιστήρια υγείας, δίνουν τη δυνατότητα στους ασφαλισμένους σε περίπτωση έκτακτου και επείγοντος περιστατικού να μεταβούν σε ιδιωτικό νοσοκομείο για πρώτες βοήθειες. Έτσι, οι ασφαλισμένοι σε περίπτωση ασθένειας ή ατυχήματος έχουν τη δυνατότητα να πάνε στο κοντινότερο συμβεβλημένο ιδιωτικό νοσοκομείο και χωρίς συμμετοχή να εξεταστούν από γιατρούς που εφημερεύουν στα εξωτερικά ιατρεία. Επίσης, αν κρίνεται αναγκαίο μπορούν να πραγματοποιηθούν και διαγνωστικές εξετάσεις λόγω του επείγοντος περιστατικού χωρίς κόστος ή ακόμη και ιατρικές πράξεις (πχ συρραφή τραύματος).

 7. Ένα συμβόλαιο για όλη την οικογένεια

  Δίνεται η δυνατότητα σε οικογένειες που θέλουν να ασφαλίσουν όλα τα μέλη τους με ιδιωτική ασφάλιση υγείας, να εκδοθεί ένα συμβόλαιο υγείας και όλα τα μέλη να έχουν ίδιες ή παρόμοιες καλύψεις. Επίσης, με ένα οικογενειακό πρόγραμμα ασφάλισης υγείας, καλύπτεται όλη η οικογένεια και κάθε μέλος λαμβάνει έκπτωση ασφαλίστρων.

 8. Προστασία περιουσιακών στοιχείων

  Με πολύ χαμηλό κόστος εξασφαλίζει κάνεις πολύ μεγάλα κεφάλαια κάλυψης για τον ίδιο και τα αγαπημένα του πρόσωπα. Έχοντας ένα ιδιωτικό πρόγραμμα ασφάλισης υγείας εξασφαλίζει κανείς ανά πάσα στιγμή ότι θα έχει την οικονομική δυνατότητα να ανταπεξέλθει σε μια περίπτωση νοσηλείας, είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα χρειαστεί να δανειστεί ή να ρευστοποιήσει μέρος της περιουσίας του προκειμένου να ανταπεξέλθει οικονομικά σε μια περίπτωση που θα χρειαστεί νοσηλεία σε ιδιωτικό νοσοκομείο στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.

 9. Κόστος ασφάλισης

  Το κόστος ιδιωτικής ασφάλισης είναι κάτι που εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Η ηλικία του ενδιαφερόμενου – η θέση νοσηλείας – το ασφαλιζόμενο κεφάλαιο – η ασφαλιστική εταιρεία – η απαλλαγή – το επάγγελμα – οι επιθυμητές καλύψεις – το ιστορικό υγείας είναι μερικοί από τους παράγοντες που επηρεάζουν τα ασφάλιστρα που καταβάλει ο ασφαλισμένος. Ενδεικτικά, το κόστος ασφάλισης ξεκινά περίπου από 1€/ημέρα και διαφοροποιείται σύμφωνα με τους παραπάνω παράγοντες.

 10. Επιδόματα – καλύψεις COVID 19

  Βάσει οδηγιών του ΕΟΔΥ, τα κρούσματα της Πανδημίας Κορονοϊού (COVID 19) νοσηλεύονται σε Δημόσια νοσοκομεία αναφοράς. Παρ’ όλα αυτά οι ασφαλισμένοι με ιδιωτικά ασφαλιστήρια συμβόλαια σε περίπτωση διάγνωσης COVID 19 και νοσηλείας τους σε Δημόσιο νοσοκομείο λαμβάνουν ημερήσιο νοσοκομειακό επίδομα (εφόσον παρέχεται από το νοσοκομειακό τους πρόγραμμα) για το διάστημα που νοσηλεύονται. Επίσης, τα περισσότερα ιδιωτικά προγράμματα ασφάλισης υγείας, καλύπτουν το τεστ κορονοϊού το οποίο επιβάλλεται να κάνει κάποιος πριν νοσηλευτεί λόγω ασθένειας ή ατυχήματος σε ιδιωτικό νοσοκομείο. Επιπροσθέτως, τα περισσότερα προγράμματα διαγνωστικών εξετάσεων (πρωτοβάθμιας περίθαλψης) καλύπτουν το διαγνωστικό τεστ κορονοϊού σε περίπτωση που υπάρχουν ενδείξεις. Τέλος, σε περίπτωση απώλειας ζωής από την πανδημία, τα ατομικά προγράμματα υγείας που διαθέτουν κεφάλαια απώλειας ζωής αποζημιώνουν τους δικαιούχους το ασφαλισμένο ποσό.

 11. Επιπλέον καλύψεις πέραν της νοσηλείας

  Σε ένα ιδιωτικό πρόγραμμα υγείας, εκτός από την κάλυψη νοσηλείας από ατύχημα ή ασθένεια μπορεί κάποιος να συμπεριλάβει και άλλες καλύψεις ανάλογα με τις ανάγκες του όπως: ασφάλιση ζωής – ασφάλιση προσωπικού ατυχήματος – κεφάλαια μόνιμης/ μερικής ανικανότητας – απώλεια εισοδήματος – απαλλαγή πληρωμής ασφάλιστρων – ασφάλιση σοβαρών ασθενειών – ασφάλιση πρωτοβάθμιας περίθαλψης (διαγνωστικές εξετάσεις/ επισκέψεις σε ιατρούς) – νοσοκομειακό ή χειρουργικό επίδομα κ.α. Έτσι, ο ασφαλισμένος με ένα ασφάλιστρο που καταβάλει, μπορεί εκτός από τη νοσοκομειακή περίθαλψη να εξασφαλίσει και άλλες ανάγκες του.

 12. Συνδυασμός ατομικής ασφάλισης – ομαδικής ασφάλισης

  Για εκείνους που τους παρέχεται μέσω της εργασίας τους ομαδική ασφάλιση, υπάρχει η δυνατότητα με πολύ χαμηλό κόστος να αποκτήσουν ένα ατομικό συμβόλαιο ιδιωτικής ασφάλισης, το οποίο θα λειτουργεί συνδυαστικά και ως επέκταση του ομαδικού τους. Έτσι, η κάλυψη σε περίπτωση νοσηλείας τους μπορεί να φτάσει και να ξεπεράσει το 1.000.000€, σε αντίθεση με τα όρια νοσηλείας που δίνονται συνήθως μέσω των ομαδικών ασφαλιστηρίων συμβολαίων, τα οποία συνήθως δεν ξεπερνούν τις 15 – 20.000€ ετησίως. Επίσης, τα ατομικά προγράμματα που συμπληρώνουν ομαδικά, δίνουν ακόμη την επιλογή σε περίπτωση αλλαγής εργασίας ή κατάργησης ομαδικής ασφάλισης από τον εργοδότη ή και συνταξιοδότησης, να συνεχίζονται χωρίς επανέλεγχο της υγείας του ασφαλισμένου, με μείωση της απαλλαγής που είχαν πριν ώστε να μπορούν να λειτουργούν στο μέλλον χωρίς την ανάγκη ύπαρξης ομαδικής ασφάλισης.

 13. Κάλυψη στο εξωτερικό

  Τα περισσότερα ατομικά ασφαλιστήρια συμβόλαια δίνουν τη δυνατότητα στον ασφαλισμένο, αν το επιθυμεί, να νοσηλευθεί στο εξωτερικό, σε νοσοκομείο που θα επιλέξει ο ίδιος. Μάλιστα, αρκετές ασφαλιστικές εταιρείες έχουν είτε συμβεβλημένα νοσοκομεία και στο εξωτερικό, είτε έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν απευθείας το κόστος νοσηλείας των ασφαλισμένων σε νοσοκομείο του εξωτερικού.

 14. Επείγουσα μεταφορά με κάθε μέσο σε έκτακτο περιστατικό

  Για τους ασφαλισμένους που διαμένουν μόνιμα σε δυσπρόσιτες ή νησιωτικές περιοχές της Ελλάδας, αλλά ακόμη και για αυτούς που περιστασιακά βρίσκονται για επαγγελματικούς λόγους ή αναψυχή σε δυσπρόσιτες περιοχές όπου δεν υπάρχει η κατάλληλη ιατρική υποδομή, τους δίνεται η δυνατότητα σε περίπτωση έκτακτου περιστατικού να μεταβούν στο κοντινότερο ιδιωτικό νοσοκομείο με κάθε μέσο. Έτσι, οι ασφαλισμένοι εξασφαλίζουν τη δυνατότητα να μεταβούν με κάθε μέσο, το καταλληλότερο κάθε φορά ανάλογα με την περιοχή που βρίσκονται, σε περίπτωση έκτακτου και επείγοντος περιστατικού στο κοντινότερο νοσοκομείο για περίθαλψη. Η μεταφορά μπορεί να γίνει με όλα τα διαθέσιμα μέσα: πλωτό – αεροπλάνο – ελικόπτερο – ασθενοφόρο κλπ.

 15. Κάλυψη 3ο βάθμιας περίθαλψης (περίθαλψη μετά από νοσηλεία ή εκτός νοσοκομείου)

  Τα τελευταία χρόνια, οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν εξελίξει τα ασφαλιστήρια συμβόλαια που παρέχουν στους ασφαλισμένους τους, προκειμένου εκτός από κάλυψη νοσηλείας εντός νοσοκομείου να έχουν και κάλυψη εκτός νοσοκομείου, μετά από τη νοσηλεία τους. Έτσι, δεν είναι λίγες οι εταιρείες που παρέχουν νοσηλεία στο σπίτι μετά από νοσηλεία στο νοσοκομείο, κάλυψη εξοπλισμού για νοσηλεία κατ’ οίκον, αποκατάσταση και αποθεραπεία σε ειδικά κέντρα αποκατάστασης και αποθεραπείας, ψυχολογική υποστήριξη κ.α.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ιδιωτική ασφάλισης υγείας επικοινωνήστε μαζί μας εδώ

generali life on

Νέες Λύσεις στην Ασφάλιση Υγείας από την Generali – Life On

Η Generali δημιούργησε τα νέα προγράμματα Ασφάλισης Υγείας Life On, τα οποία παρέχουν καλύψεις οι οποίες προσαρμόζονται στις ανάγκες σας. Το Ασφαλιστικό Πρόγραμμα Υγείας Life On δίνει την δυνατότητα στον ασφαλισμένο να φτιάξει ένα πρόγραμμα υγείας αποκλειστικά και μόνο για εκείνον και την οικογένεια του, με βάση τις πραγματικές του ανάγκες και δυνατότητες. Η ασφαλιστική πρόταση της Generali, Life On, έχει δύο καινοτόμα χαρακτηριστικά, την ευελιξία προσαρμογής στις ανάγκες κάθε ασφαλισμένου και την παροχή υπηρεσιών υγείας και ευ ζην.

Με το Life On μπορείτε να είστε σίγουροι ότι κάποιος θα σας φροντίζει καθημερινά, από την πρόληψη έως και την τριτοβάθμια περίθαλψη. Παράλληλα, έχετε στη διάθεσή σας πρωτοπόρες υπηρεσίες και εφαρμογές που περιβάλλουν κάθε σας στιγμή βελτιώνοντας την υγεία σας. Με βασικούς άξονες την πρόληψη, την εξωνοσοκομειακή κάλυψη, τη νοσοκομειακή περίθαλψη και την αποκατάσταση, το Life On βάζει εσάς στο επίκεντρο, παρέχοντάς σας μία πληθώρα επιλογών για να διαλέξετε εσείς, αυτές που ταιριάζουν στον δικό σας τρόπο ζωής.

Η βασική παροχή του προγράμματος Life On είναι η Πρόληψη, στην οποία συμπεριλαμβάνονται οι προληπτικοί έλεγχοι. Η Πρόληψη έχει τρία (3) πακέτα προληπτικού ελέγχου (check up) που μπορεί να επιλέξει κάποιος (Basic, Standard, Premium), αναλόγως τις ανάγκες του. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα επιλογής της κάλυψης Πρόληψη on Demand, κατά την οποία παρέχονται στον ασφαλισμένο επιπλέον προληπτικοί έλεγχοι καθώς και ενδοσκοπήσεις.

Στην συνέχεια, παρέχεται η προαιρετική κάλυψη Γιατροί & Εξετάσεις, με την οποία ο ασφαλισμένος είναι καλυμμένος όσον αφορά εξωνοσοκομιακές δαπάνες (πρωτοβάθμια περίθαλψη), τις ιατρικές επισκέψεις και τις διαγνωστικές εξετάσεις. Και σε αυτή την κάλυψη η Generali δίνει την επιλογή ανάμεσα σε 3 διαφορετικά πακέτα διαγνωστικών εξετάσεων Basic, Standard και Premium, καθώς επίσης της κάλυψης On Demand, η οποία παρέχει γυαλιά οράσεως – οδοντιατρικές θεραπείες – αισθητική ιατρική και φάρμακα χρόνιων παθήσεων.

Ακολουθεί η κάλυψη της Νοσηλείας (δευτεροβάθμια περίθαλψη), η οποία επίσης είναι προαιρετική. Υπάρχει η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε πρόγραμμα νοσηλείας Basic, Standard, Premium, καθώς επίσης δίνεται η δυνατότητα επιλογής του ποσού της απαλλαγής του ασφαλισμένου (συμμετοχή στα έξοδα νοσηλείας), της θέσης νοσηλείας (μονόκλινο – δίκλινο δωμάτιο) και του ανώτατου ορίου κάλυψης νοσηλείας (από 50.000€ έως 1.000.000€).

Επιπλέον, στην περίπτωση ασφάλισης οικογένειας δίνεται η επιλογή του πακέτου Νοσηλείας Family. Επιπροσθέτως, η Generali, παρέχει τις προαιρετικές καλύψεις Αμοιβή Plus (κάλυψη που αφορά τις αμοιβές ιατρών) και την δυνατότητα μείωσης της απαλλαγής έως και 2 κλίμακες χωρίς νέο ασφαλιστικό έλεγχο υγείας.

Basic: Νοσηλεία μόνο σε περίπτωση ατυχήματος

Standard: Νοσηλεία σε περίπτωση ατυχήματος ή ασθένειας

Premium: Πλήρης νοσοκομειακή κάλυψη με επιπλέον προνόμια & επιλογές

Family: Μια ενιαία λύση διαμοιραζόμενου κεφαλαίου για όλη την οικογένεια

Συνεχίζοντας, παρέχεται η δυνατότητα επιλογής της προαιρετικής κάλυψης Αποκατάσταση, η οποία για να επιλεχθεί πρέπει να έχει επιλεγεί η κάλυψη της Νοσηλείας. Η Αποκατάσταση αφορά την κάλυψη εξόδων αποκατάστασης και αποθεραπείας σε ειδικά κέντρα ή και φροντίδας στο σπίτι. Υπάρχει η δυνατότητα επιλογής από Basic, Standard και Premium. Επιπλέον, παρέχονται προαιρετικές καλύψεις όπως:

Φροντίδα μετά από ατύχημα (ιατροφαρμακευτικές δαπάνες συνέπεια ατυχήματος), Επίδομα Σοβαρών Ασθενειών, Επίδομα σε περίπτωση Μόνιμης Ολικής Ανικανότητας (από ατύχημα ή από ατύχημα/ασθένεια), Απώλεια Εισοδήματος, Απαλλαγή Πληρωμής Ασφαλίστρων λόγω Μόνιμης Ολικής Ανικανότητας και πολλά ακόμα.

Τέλος, δίνεται ως βασική κάλυψη η Ασφάλιση Ζωής στον ασφαλισμένο με δυνατότητα αύξησης του κεφαλαίου, καθώς επίσης ορισμένες έξτρα υπηρεσίες όπως:

 • My Generali: εφαρμογή διαχείρισης του συμβολαίου σε έξυπνες συσκευές και υπολογιστή
 • Ψυχολογική υποστήριξη: προνομιακές τιμές για ψηφιακές ή δια ζώσης συνεδρίες με έμπειρους ψυχολόγους & ψυχιάτρους
 • My eDoctor : ψηφιακή συνεδρία με διάφορες ιατρικές ειδικότητες/ πρώτη εκτίμηση συμπτωμάτων/ δημιουργία ψηφιακού ιατρικού φακέλου
 • Διατροφολογική συμβουλευτική: Εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής/ σωματικές μετρήσεις με σύγχρονα μέσα/ συμβουλευτική για διατροφή
 • My Health IQ: εφαρμογή για έξυπνες συσκευές για καταγραφή δραστηριοτήτων/ διατροφικών συνηθειών/ άρθρα και συμβουλές/ ψηφιακός coach
 • My eGym: πρόσβαση σε πλατφόρμα γυμναστικής/ live gym sessions/ καθοδήγηση από εξειδικευμένους trainers
 • Διατροφολογική συμβουλευτική: Εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής/ σωματικές μετρήσεις με σύγχρονα μέσα/ συμβουλευτική για διατροφή

Με το Life On μπορείτε να είστε σίγουροι ότι κάποιος θα σας φροντίζει καθημερινά, από την πρόληψη έως και την τριτοβάθμια περίθαλψη. Παράλληλα, έχετε στη διάθεσή σας πρωτοπόρες υπηρεσίες και εφαρμογές που περιβάλλουν κάθε σας στιγμή βελτιώνοντας την υγεία σας. Το Life On είναι πολύ παραπάνω από ένα κλασικό πρόγραμμα ασφάλισης υγείας.  Είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα παροχών, καλύψεων και υπηρεσιών που μπορείτε να συνθέσετε εσείς ώστε να διασφαλίσετε ότι ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας εδώ.

Περιβαλλοντική Αστική Ευθύνη – Μεταφορά ΜΗ επικίνδυνων αποβλήτων – απορριμμάτων

Σύμφωνα με τον νέο νόμο 4685/2020 – Άρθρο 85 «Εκσυγχρονισμός Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία των Οδηγιών 2018/844 και 2019/692», ο οποίος τέθηκε σε ισχύ από τις 07/05/2020 και απευθύνεται σε ιδιοκτήτες φορτηγών οχημάτων, που συλλέγουν και μεταφέρουν ΜΗ επικίνδυνα απόβλητα και θέτει προθεσμία εφαρμογής πέντε (5) μηνών, ήτοι την 7η Οκτωβρίου 2020.

Περιλαμβάνει την εκ του νόμου Αστική Ευθύνη του Ασφαλισμένου για ζημιές (Σωματικές Βλάβες/Θάνατο ή και Υλικές Ζημίες) τρίτων, που οφείλονται σε ατυχηματική Ρύπανση / Μόλυνση του περιβάλλοντος χώρου από υπαιτιότητα του Ασφαλισμένου, η οποία θα είναι συνέπεια ξαφνικού, απρόβλεπτου, τυχαίου, μη αναμενόμενου, αιφνίδιου και ακούσιου γεγονότος (ατυχήματος).

Η διάταξη αυτή καθιστά την ασφάλιση της αστικής ευθύνης υποχρεωτική για την εκτέλεση των παραπάνω εργασιών. Η συγκεκριμένη ασφάλιση θα αφορά κάλυψη ζημιών σε τρίτους και στο περιβάλλον, καθώς και την επαναφορά του περιβάλλοντος στην κατάσταση που βρισκόταν πριν να επέλθει η ζημιά. Ελάχιστο ποσό κάλυψης είναι οι 100.000 ευρώ.

Οι καλύψεις που προσφέρονται είναι η αστική περιβαλλοντική ευθύνη του ασφαλιζόμενου και των προστηθέντων του, από αιφνίδια/ξαφνική και απρόβλεπτη ρύπανση – μόλυνση του περιβάλλοντος κατά την διάρκεια της εκτέλεσης των εργασιών συλλογής, φόρτωσης, εκφόρτωσης και μεταφοράς ΜΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ – ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ. Η μόλυνση – ρύπανση πρέπει να είναι ατυχηματική.  Επίσης, οι καλύψεις περιλαμβάνουν τα έξοδα και τις δαπάνες που είναι αναγκαία για την απόκρουση οποιασδήποτε απαίτησης ή απαιτήσεων, καθώς και τα ποσά που καταλογίζονται με δικαστικές αποφάσεις εις βάρος του ασφαλισμένου. Συμπεριλαμβάνονται τα νομικά έξοδα.

Καλύπτονται οι σωματικές βλάβες ή οι υλικές ζημιές που θα προκληθούν σε τρίτους, συνέπεια διαφυγής, διασποράς, απελευθέρωσης ή εκπομπής κονιορτού, καπνού, ατμού, αιθάλης, αναθυμιάσεων, οξέων, αλκαλικών, τοξικών χημικών, στερεών, υγρών ή αέριων, αποβλήτων ή άλλων ερεθιστικών ουσιών που ρυπαίνουν ή μολύνουν τα εδάφη, την ατμόσφαιρα ή τις πηγές, τις λίμνες και τα υδάτινα ρεύματα.

Απαίτηση για να καλύψει η ασφαλιστική εταιρεία το κάθε γεγονός είναι το περιστατικό της μόλυνσης – ρύπανσης να είναι ξαφνικό, ατυχηματικό, απρόβλεπτο και ακούσιο, να έχει έναρξη εντός της περιόδου ασφάλισης και να έχει γνωστοποιηθεί στον ασφαλισμένο εντός 5 ημερολογιακών ημερών από την έναρξη του. Ακόμα, το περιστατικό πρέπει να έχει γνωστοποιηθεί εγγράφως από τον ασφαλισμένο στην ασφαλιστική εταιρεία εντός 30 ημερολογιακών ημερών από την ημέρα κατά την οποία έλαβε ή άρχισε να λαμβάνει χώρα το περιστατικό.

Επιπροσθέτως, ο ασφαλισμένος είναι υποχρεωμένος να τηρεί τους διεθνείς και εθνικούς κανονισμούς σχετικά με την μεταφορά, φορτοεκφόρτωση, στοιβασία και αποθήκευση επικίνδυνων φορτίων.  Πρέπει να γνωρίζει αν έχει στην κατοχή του επικίνδυνα φορτία και να το δηλώσει, τα υπό μεταφορά φορτία πρέπει να έχουν συσκευαστεί καταλλήλως και τυχόν διαφορετικά φορτία αποβλήτων – απορριμμάτων πρέπει να είναι διαχωρισμένα μεταξύ τους.

Επιπλέον, υπάρχει δυνατότητα κάλυψης ηθικής βλάβης και ψυχικής οδύνης, καθώς επίσης ευθύνη υπεργολάβων έναντι τρίτων

Δεν καλύπτονται περιπτώσεις σταδιακής – βαθμιαίας μόλυνσης του περιβάλλοντος, μεταφορά των αποβλήτων – απορριμμάτων δια θαλάσσης, κατεργασία, επεξεργασία, ανακύκλωση, αποθήκευση, απόρριψη, ενταφιασμός τοξικών ή επικίνδυνων αποβλήτων – απορριμμάτων. Δεν καλύπτονται από την συγκεκριμένη ασφάλιση ζημιές αυτοκινήτων της ασφαλιζόμενης επιχείρησης και του προσωπικού της και ζημιές σε όμορα. Τέλος, δεν καλύπτεται από το ασφαλιστήριο συμβόλαιο ζημιές που θα προκληθούν σε τρίτους από τις κτιριακές εγκαταστάσεις και τη λειτουργία των χώρων στους οποίους λαμβάνει χώρα η δραστηριότητα του ασφαλισμένου, συμπεριλαμβανομένων και των διαφημιστικών πινακίδων, εξωτερικών επιγραφών και τεντών. Τέτοιες ευθύνες για αποζημίωση μπορούν να καλυφθούν μόνο από τις αντίστοιχες καλύψεις των Ειδικών Όρων Αστικής Ευθύνης από την λειτουργία του χώρου που στεγάζει τις δραστηριότητες του ασφαλισμένου.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας εδώ