CYBER SECURITY CYBER INSURANCE

Βασικοί λόγοι που καθιστούν το Cyber Insurance επιτακτική ανάγκη

«Οι κυβερνοεπιθέσεις και οι πάσης φύσεως κίνδυνοι λόγω διαδικτύου και νέων τεχνολογιών δεν είναι μια πρόσκαιρη απειλή…αλλά η νέα κανονικότητα.

Όπως γίνεται αντιληπτό το cyber risk αφορά όλες τις εκφάνσεις της ζωής: από τα προσωπικά δεδομένα μέχρι τις εμπορικές, κοινωνικές και οικονομικές δραστηριότητες παγκοσμίως. Η συνεχής πρόοδος της τεχνολογίας και η σύνδεση της με κάθε δραστηριότητα δημιουργεί νέους πολυεπίπεδους κινδύνους οι οποίοι απειλούν κάθε είδους επιχείρηση ανεξαρτήτως μεγέθους και αντικειμένου. Μάλιστα με “αιχμή του δόρατος” την περαιτέρω ανάπτυξη του Internet of Things (IoT) και των νέων ασύρματων δικτύων 5G οι επιχειρήσεις γίνονται όλο και πιο ευάλωτες. Με τα σημερινά δεδομένα, από το συνεχώς μεταβαλλόμενο τοπίο των κυβερνοκινδύνων, τέσσερις είναι οι βασικές κατηγορίες επιθέσεων:

-από έφηβους, ιδιώτες, νέους hackers που δοκιμάζουν τις δυνατότητες τους

-από το οργανωμένο έγκλημα

-από παρακρατικές οργανώσεις

-από κινδύνους που απειλούν επιχειρήσεις. Σε αυτήν την περίπτωση διακρίνονται σε εξωγενείς και ενδογενείς: Hackers, ιούς, εκβιασμός για λύτρα, υποκλοπές στοιχείων ή αντίστοιχα από αμέλεια υπαλλήλων, σκιώδες IT, έλλειψη εκπαίδευσης, κακόβουλες ενέργειες υπαλλήλων κλπ.

Στο επίκεντρο ο ασφαλιστικός κλάδος

Οι ασφαλιστικές ζουν από την ανάληψη κινδύνων και η δημιουργία προϊόντων θεωρείται δεδομένη. Είναι γεγονός ωστόσο πως όποιο τεχνολογικό μέσο και να χρησιμοποιηθεί για την πρόληψη μιας κυβερνοεπίθεσης, πάντα θα παραμένει ο κίνδυνος αυτή να συμβεί, έστω και μικρός. Οι προσπάθειες τα τελευταία χρόνια εντείνονται σε όλα τα επίπεδα με νέες καλύψεις και καινοτόμα προϊόντα. Το πλαίσιο ωστόσο παραμένει μεταβαλλόμενο και ιδιαίτερα απαιτητικό. Πάνω από τα 23 δισ δολάρια αναμένεται να ανέλθει το ύψος της παγκόσμιας αγοράς cyber ασφαλίσεων, σύμφωνα με εκτιμήσεις. Στον αντίποδα,  διεθνείς μεγάλοι αντασφαλιστές δηλώνουν ότι μέχρι και σήμερα το ρίσκο δεν έχει επαρκώς οριστεί, καθώς δεν υπάρχουν ιστορικά δεδομένα σε ευρύ χρονικό φάσμα ενώ το cyber έγκλημα μεταλλάσσεται συνεχώς.

Είναι γεγονός πως οι εταιρείες/εμπορικές επιχειρήσεις πάσης φύσεως δεν ήταν έτοιμες να αντιμετωπίσουν αυτήν τη νέα μορφή απειλών και κινδύνου ωστόσο πλέον αποτελεί κορυφαία ανησυχία.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας της EY, CEO Imperative Study 2019, παγκόσμια πρόκληση που απειλεί την εταιρική ανάπτυξη και την παγκόσμια οικονομία στα επόμενα πέντε με δέκα χρόνια, αναγνωρίζουν οι διευθύνοντες σύμβουλοι (CEOs) ανά τον κόσμο την εθνική και εταιρική κυβερνοασφάλεια. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα το cyber risk έρχεται παραπάνω από προκλήσεις όπως οι ανακατατάξεις στην αγορά εργασίας εξαιτίας των αλλαγών στην τεχνολογία, οι ηθικές πτυχές της Τεχνητής Νοημοσύνης, οι εισοδηματικές ανισότητες και η κλιματική αλλαγή.

Βασικός φόβος των εταιρειών είναι διακοπή της επιχειρηματικής δραστηριότητας λόγω τέτοιων απειλών και προσπάθειες του ασφαλιστικού κλάδου για την κάλυψη τέτοιων αναδυόμενων κινδύνων συνεχίζεται. Ωστόσο άλλα σημεία ανησυχίας εντοπίζονται στην προσβολή της φήμης, στην απώλεια στοιχείων πελατών ή ακόμα και στην απώλεια χρημάτων, τεχνογνωσίας, πατεντών κ.λπ.

«Αχαρτογράφητα» παραμένουν τα νερά της νέας εποχής που φέρνει η άνθιση της υψηλής τεχνολογίας και αφορά όλες τις εκφάνσεις των σύγχρονων εμπορικών και οικονομικών δραστηριοτήτων.

Με καθυστέρηση, όπως είθισται σε πολλές περιπτώσεις, επιχειρήσεις, οργανισμοί και λοιπές οντότητες ανά τον κόσμο προσπαθούν να υιοθετήσουν τις σύγχρονες ανάγκες για την παροχή προϊόντων και υπηρεσιών. Την ίδια ώρα καλούνται να προστατεύσουν τον λειτουργικό τους περιβάλλον από εσωτερικούς και εξωτερικούς κυβερνοκινδύνους.

Το Cyber Insurance έρχεται να καλύψει επιχειρήσεις και οργανισμούς από πάσης φύσεως κινδύνους του κυβερνοχώρου. Αν και η «μάχη» με το κυβερνοέγκλημα πολλές φορές μπορεί να φαντάζει άνιση, η πρόληψη και η προστασία γλιτώνει τους οργανισμούς από μεγάλες και – καταστρεπτικές πολλές φορές – συνέπειες. Γιατί το cyber insurance είναι τόσο σημαντικό; Να, μερικοί λόγοι:

-Αρχικά δεν αφορά μόνο πολυεθνικές και μεγάλες επιχειρήσεις. Όλοι πλέον , ακόμα και μια ΜμΕ που έχει εντάξει στην καθημερινότητα λειτουργίες που σχετίζονται με το διαδίκτυο είναι ευάλωτες σε κινδύνους.

-Έρευνες δείχνουν πως το κυβερνοέγκλημα είναι το πιο ταχύτατο αναπτυσσόμενο έγκλημα και οι συνέπειες του δεν καλύπτονται από τα παραδοσιακά ασφαλιστήρια

-Το κόστος αν διακοπεί η δραστηριότητα πολλές φορές ίσως αποβεί μοιραία για την επιχείρηση. Η ομαλή λειτουργία των υπολογιστικών συστημάτων μιας επιχείρησης είναι κομβικής σημασίας. Και σε αυτήν την περίπτωση παραδοσιακά ασφαλιστήρια δεν είναι ικανά να καλύψουν πιθανές τέτοιες απώλειες.

-H cyber ασφάλιση βοηθά στην αποτελεσματική διαχείριση της φήμης σε περίπτωση περιστατικών απώλειας δεδομένων.

-Αυξάνεται ο κίνδυνος απώλειας σημαντικών δεδομένων μιας επιχείρησης λόγω κλοπής ή αμέλειας σε περιπτώσεις εταιρικών κινητών/συσκευών που χρησιμοποιούν εργαζόμενοι.»

Πηγή: insuranceworld

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Cyber Insurance – Ασφάλιση Κυβερνοεπιθέσεων πατήστε εδώ

Συμβουλές που θα βοηθήσουν τους πολυάσχολους γονείς

«Η εύρεση χρόνου για τον εαυτό σας είναι μια πρόκληση αν είστε ένας πολυάσχολος γονιός. Πριν το καταλάβετε, έχετε ολοκληρώσει μία μακροσκελή λίστα υποχρεώσεων  και είναι ώρα να πέσετε για ύπνο. Ωστόσο, η εύρεση χρόνου για τον εαυτό σας  είναι ζωτικής σημασίας για την ψυχική και σωματική σας υγεία και μπορεί να σας βοηθήσει να έχετε μια καλύτερη σχέση με τον εαυτό σας και την οικογένειά σας. Κι επειδή κάθε αρχή και δύσκολη, σας έχουμε  μερικές πρακτικές συμβουλές αυτό-φροντίδας.

Βρείτε χρόνο για τον εαυτό σας

Δεδομένου ότι μία μαμά έχει κατά μέσο όρο μόλις 17 λεπτά ελεύθερου χρόνου κάθε μέρα, η αυτό-φροντίδα αποτελεί σπάνια προτεραιότητα. Ωστόσο, η εύρεση προσωπικού χρόνου παραμένει σημαντική, ειδικά για τους πολυάσχολους γονείς. Η αυτό-φροντίδα σας βοηθάει να διατηρήσετε μια υγιή σχέση με τον εαυτό σας, ώστε να αισθάνεστε ευτυχισμένοι, θετικοί και ήρεμοι και λιγότερο επιρρεπείς στο στρες και το άγχος. Μερικές μικρές αλλαγές στην ημέρα σας μπορούν να κάνουν τη διαφορά για να απελευθερώσετε πολύτιμα λεπτά, που θα τα αφιερώσετε αποκλειστικά σε εσάς.

Ξεκινήστε γράφοντας μια λίστα με τις χρονοβόρες εργασίες που θα μπορούσατε να μεταθέσετε σε κάποιον άλλο, ή να ζητήσετε βοήθεια για να τις ολοκληρώσετε. Είτε πρόκειται για καθάρισμα ή μαγείρεμα, γιατί να μην μοιράσετε αυτές τις αγγαρείες στα μέλη της οικογένειας, χρησιμοποιώντας εφαρμογές όπως το OurHome; Είναι σημαντικό να είστε ευγενικοί με τον εαυτό σας, οπότε δεν είναι κακό να αναζητήσετε έναν οικιακό βοηθό ή να προστρέξετε στα μέλη της οικογένειάς σας για βοήθεια που και που. Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε τη δυνατότητα για ένα ευχάριστο διάλειμμα.

Βάλτε επαναλαμβανόμενες υπενθυμίσεις κάθε εβδομάδα, μήνα και τρίμηνο στο ημερολόγιό σας και προγραμματίσετε το χρόνο που θα αφιερώσετε στον εαυτό σας. Μοιραστείτε αυτό το ημερολόγιο με την οικογένειά σας, ώστε όλοι να γνωρίζουν πού βρίσκεστε και να σεβαστούν τον προσωπικό σας χρόνο. Εφαρμογές όπως το Todoist είναι χρήσιμες για τον προγραμματισμό του προσωπικού σας χρόνου, επιτρέποντάς σας να ορίζετε δραστηριότητες και να κάνετε την επισκόπηση της εβδομάδας ή του μήνα που έχετε μπροστά σας.

Ορίστε μια καθημερινή ρουτίνα για την οικογένειά σας τηρώντας συγκεκριμένες ώρες για το βραδινό οικογενειακό δείπνο και τις ώρες ύπνου. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέστε να θέσετε ένα καλύτερο χρονοδιάγραμμα και να εξοικονομήσετε χρόνο από την προετοιμασία του φαγητού και τις οικιακές εργασίες. Επωφεληθείτε αφιερώνοντας μία ή δύο ώρες σε μια δραστηριότητα που σας ευχαριστεί, όπως η ανάγνωση ενός βιβλίου, η παρακολούθηση της αγαπημένης σας σειράς, η προσωπική σας φροντίδα ή ακόμη και ένα σύντομο καφέ με κάποιον φίλο σας. Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε κάτι ευχάριστο να περιμένετε, γεγονός που θα σας γεμίζει κουράγιο τις κουραστικές μέρες της εβδομάδας και θα σας ανταμείψει γεμίζοντάς σας ανακούφιση, την κατάλληλη στιγμή.

Άλλες τακτικές για να εξοικονομήσετε χρόνο είναι να πραγματοποιείτε on-line τα ψώνια της εβδομάδας, να μαγειρεύετε μερίδες φαγητού για όλη την εβδομάδα, ώστε να έχετε πάντα φαγητό στην κατάψυξη ή το ψυγείο για το σχολείο, ή τη δουλειά καθώς και να μοιράζεστε τα δρομολόγια για τις δραστηριότητες των παιδιών με άλλους γονείς. Αυτές οι αλλαγές στις καθημερινές αλλά χρονοβόρες υποχρεώσεις μπορούν πραγματικά να μεταμορφώσουν την καθημερινότητά σας!

Φροντίδα εξπρές!

Ως πολυάσχολος γονιός, το μυαλό σας μπορεί γρήγορα να γεμίσει με μια μακροσκελή λίστα με καθημερινές υποχρεώσεις. Αφιερώστε πέντε ή δέκα λεπτά κάθε πρωί και κάθε βράδυ, σταματήστε να σκέφτεστε ό,τι σας αγχώνει, πάρτε μια βαθιά αναπνοή και διαλογιστείτε. Εφαρμογές όπως το Headspace ή το Calm μπορεί να αποδειχτούν  πολύτιμες, επιτρέποντάς σας να ξεκινάτε και να ολοκληρώνετε την ημέρα σας νιώθοντας ήρεμοι και έχοντας τον έλεγχο.

Γράψτε μια λίστα με τους αγαπημένους σας τρόπους χαλάρωσης και χωρίστε τους σε δραστηριότητες που μπορείτε να πραγματοποιήσετε άμεσα και εκείνες που απαιτούν προγραμματισμό. Για παράδειγμα, γρήγορες ιδέες αυτό-φροντίδας θα μπορούσαν να είναι να διαβάσετε ένα περιοδικό, να παρακολουθήσετε ένα μάθημα γιόγκα ή να ψήσετε ένα κέικ. Οι δραστηριότητες που απαιτούν έναν καλύτερο προγραμματισμό μπορεί να είναι η επίσκεψη σε ένα σπα, ένα ραντεβού για μανικιούρ ή μια έξοδος με φίλους.

Βάλτε τουλάχιστον μια δραστηριότητα αυτό-φροντίδας που δεν απαιτεί προγραμματισμό στο ημερολόγιό σας κάθε εβδομάδα και προγραμματίστε μία άλλη  κάθε μήνα ή τρίμηνο. Το να έχετε πάντα κάτι να ανυπομονείτε, θα τονώσει την ψυχολογία σας.

Εκτός από τα χόμπι και το χρόνο για ανάπαυση, η διατροφή, ο ύπνος και η άσκηση είναι ζωτικής σημασίας για ένα υγιές σώμα και πνεύμα. Αυξάνοντας την πρόσληψη φρούτων και λαχανικών, μειώνοντας την καφεΐνη και το αλκοόλ και βάζοντας την άσκηση στην ζωή σας, έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι μπορεί να βελτιώσει τη διάθεσή σας. Και ενώ ο ύπνος μπορεί να μοιάζει με πολυτέλεια, η έλλειψή του μπορεί να επιβαρύνει σημαντικά την υγεία σας. Μελέτες δείχνουν ότι οι ώρες που κοιμάστε πριν τα μεσάνυχτα είναι οι πιο πολύτιμες, οπότε να είστε αυστηροί στο χρονοδιάγραμμα του ύπνου σας. Θα μπορούσατε για παράδειγμα να πάτε για ύπνο λίγο νωρίτερα και να περάσετε λίγο χρόνο στο κρεβάτι διαβάζοντας ένα βιβλίο για να χαλαρώσετε!

Τέλος, να θυμάστε ότι δεν πρέπει να γίνουν όλα τώρα και δεν πρέπει να τα κάνετε όλα μόνοι σας. Μοιράζοντας τα καθήκοντα μεταξύ των μελών της οικογένειας, δημιουργώντας μια αυστηρή καθημερινή ρουτίνα και προγραμματίζοντας τακτικά διαλείμματα για την προσωπική σας φροντίδα, θα νιώσετε πιο ευτυχισμένοι και θα έχετε πολύ περισσότερη ενέργεια. Κι αυτό θα είναι μακροπρόθεσμα μια υπόθεση win-win για εσάς και τους ανθρώπους που αγαπάτε.

Ασφαλιστικό Tip: Για να μπορείτε να ανταποκρίνεστε στα καθήκοντά σας, να μην αμελείτε τη φροντίδα της υγείας σας. Με το πρόγραμμα Health Keeper μπορείτε να εστιάσετε στην πρόληψη θωρακίζοντας την υγεία σας με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο!»

Πηγή: Generali

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Health Keeper επικοινωνίστε μαζί μας εδώ

DAS Hellas: Πολύτιμος σύμμαχος στα προβλήματα των εκμισθωτών με ενοικιαστές

» Το φθινόπωρο και ειδικά ο Σεπτέμβριος είναι παραδοσιακά περίοδος που παρουσιάζεται έντονη κινητικότητα στο real estate. Ένα μεγάλο τμήμα του real estate, αφορά στην ενοικίαση ακινήτων, δραστηριότητα που συχνά φέρνει πονοκέφαλο σε όσους συμμετέχουν σε αυτή, ειδικά από την πλευρά του εκμισθωτή. Η D.A.S. Hellas με το πρόγραμμα Νομικής Προστασίας Εκμίσθωσης Ακινήτου, αποτελεί πολύτιμο σύμμαχο για να αντιμετωπιστούν σοβαρά θέματα που προκύπτουν για τους εκμισθωτές και μάλιστα με μεγάλη συχνότητα.

Νούμερο ένα πρόβλημα είναι η μη καταβολή ή καθυστέρηση στην καταβολή του ενοικίου.

Ο εκμισθωτής που κατέχει πρόγραμμα Νομικής Προστασίας απευθύνεται στην εταιρεία για να αναγγείλει την υπόθεσή του, μπορεί να επιλέξει δικηγόρο της αρεσκείας του και ο δικηγόρος αυτός αναλαμβάνει τον χειρισμό της υπόθεσης μέχρι το τελικό αποτέλεσμα.

Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση που ο εκμισθωτής ανακαλύψει ζημιές που προκάλεσε ο ενοικιαστής και ο τελευταίος αρνείται να τον αποζημιώσει για αυτές. Και στις δύο περιπτώσεις ο κάτοχος του προγράμματος Νομικής Προστασίας δεν επιβαρύνεται με κανένα έξοδο σχετικό με τις διεκδικήσεις αυτές.

Η Νομική Προστασία αναλαμβάνει επίσης την υπεράσπιση του ιδιοκτήτη σε ποινικά δικαστήρια για τυχόν αδικήματα εξ αμελείας που σχετίζονται με το ακίνητό του –  για παράδειγμα, τραυματισμό περαστικού από δομικό υλικό που αποκολλήθηκε.

Και αν τέτοιου είδους περιστατικά ευτυχώς δεν συμβαίνουν συχνά, το παρακάτω συμβαίνει συνέχεια: διένεξη με συνεργεία επισκευών και συντήρησης της εκμισθωμένης κατοικίας όπως παραδείγματος χάρη το συνεργείο ελαιοχρωματισμού δεν τελειώνει το βάψιμο του ακινήτου στο χρόνο που έχει συμφωνηθεί.

Επίσης, το συγκεκριμένο πρόγραμμα καλύπτει ακόμη και διαφορές του ασφαλισμένου εκμισθωτή με την ασφαλιστική του εταιρεία που καλύπτει το ακίνητο με συμβόλαιο περιουσίας. Για παράδειγμα, αν η ασφαλιστική εταιρεία που καλύπτει το ακίνητο με συμβόλαιο πυρός αρνείται ή περιορίζει την αποζημίωση μετά από ζημιές λόγω φωτιάς, σεισμού κλπ.

Επιπλέον, σε κάθε ασφαλισμένο εκμισθωτή παρέχονται και νομικές συμβουλές για θέματα που σχετίζονται με όσα καλύπτει το πρόγραμμα ασφάλισης.

Σε κάθε περίπτωση παρέχεται η δυνατότητα εξωδικαστικής επίλυσης της διαφοράς του ασφαλισμένου πριν την προσφυγή στη δικαιοσύνη.

Η ομάδα των έμπειρων συνεργατών της εταιρείας παρακολουθεί πάντα την εξέλιξη της υπόθεσης, ενώ -όπως ειπώθηκε ήδη- ο εκμισθωτής έχει το δικαίωμα να επιλέξει εκείνος τον δικηγόρο που θα τον εκπροσωπήσει.

Ειδικότερα, η D.A.S. Hellas – πέρα από την αμοιβή του δικηγόρου και δικαστικά έξοδα- καλύπτει τις νόμιμες αποζημιώσεις μαρτύρων και πραγματογνωμόνων και τη δικαστική δαπάνη του αντίδικου, εφόσον έχει επιδικαστεί σε βάρος του ασφαλισμένου.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, πρόκειται για μια ιδιαίτερα ωφέλιμη ασφάλιση. Τα υψηλά δικαστικά έξοδα αποτρέπουν πολλούς πολίτες από το να προσφύγουν στη δικαιοσύνη για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα καλύπτει την ανάγκη αυτή, προσφέροντας σε κάθε πολίτη πρόσβαση στη δικαιοσύνη.

Τελικά, το κόστος ασφάλισης σε συνδυασμό με τις παροχές και καλύψεις που προσφέρει, καθιστούν τη Νομική Προστασία Εκμίσθωσης Ακινήτου όχι πολυτέλεια, αλλά μοναδική ευκαιρία και σύμμαχο του εκμισθωτή.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας, το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα δημοφιλές και τραβά την προσοχή των καταναλωτών, οι οποίοι αναζητούν συχνά περισσότερες πληροφορίες.»

Πηγή: underwriter

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη νομική προστασία εκμίσθωσης ακινήτου επικοινωνήστε μαζί μας.

Τι είναι η Ασφάλιση Σοβαρών Ασθενειών και ποιες περιπτώσεις καλύπτονται?

Η ασφάλιση σοβαρών ασθενειών, πολλές φορές ονομάζεται και Α.Σ.Α, είναι η οικονομική ενίσχυση που λαμβάνει ο ασφαλισμένος κατόπιν διάγνωσής του με μια σοβαρή ασθένεια –σοβαρό ατύχημα ή μια σοβαρή κατάσταση που απειλεί ή μπορεί να απειλήσει τη ζωή του.

Με την οικονομική ενίσχυση που θα λάβει ο ασφαλισμένος με ένα συμβόλαιο ασφάλισης σοβαρών ασθενειών, εξασφαλίζει τόσο τα άμεσα έξοδα διαβίωσης που θα να προκύψουν για τον ίδιο και την οικογένειά του, όσο και τα μελλοντικά έξοδα που θα προκύψουν, τα οποία προκλήθηκαν από την επέλευση της σοβαρής κατάστασης της υγείας του.

Μπορεί η Ασφάλιση Σοβαρών Ασθενειών να είναι μια κάλυψη από μόνη της?

Η ασφάλιση σοβαρών ασθενειών μπορεί να συνδυαστεί με ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο ζωής/ υγείας, χωρίς αυτό να είναι και απαραίτητο. Ένα συμβόλαιο ασφάλισης σοβαρών ασθενειών, μπορεί να είναι ξεχωριστό συμβόλαιο, μόνο του, χωρίς την ανάγκη ύπαρξης άλλου συμβολαίου (πχ ασφαλιστήριο ζωής/ υγείας). Η οικονομική ενίσχυση που λαμβάνει ο ασφαλισμένος μέσω της ασφάλισης σοβαρών ασθενειών, καταβάλλεται ανεξάρτητα από το αν πραγματοποιηθούν άλλα έξοδα για την αποκατάσταση της υγείας του.

Ποιες σοβαρές περιπτώσεις καλύπτονται με ένα συμβόλαιο Ασφάλισης Σοβαρών Ασθενειών?

Οι περιπτώσεις που καλύπτονται μέσα από ένα συμβόλαιο ασφάλισης σοβαρών ασθενειών ενδεικτικά είναι: καρκίνος, καρδιακή προσβολή, χειρουργική επέμβαση αορτοστεφανιαίας παράκαμψης (by pass), χειρουργική επέμβαση καρδιακής βαλβίδας, χειρουργική επέμβαση αορτής, σοβαρή στεφανιαία νόσος, εγκεφαλικό επεισόδιο, νεφρική ανεπάρκεια, απλαστική αναιμία, τύφλωση, πνευμονική νόσος σε τελικό στάδιο, ηπατική ανεπάρκεια σε τελικό στάδιο, κώμα, κώφωση (απώλεια της ακοής), απώλεια της φωνής, σημαντικά εγκαύματα, μεταμόσχευση σημαντικού οργάνου, σκλήρυνση κατά πλάκας, παράλυση (απώλεια της χρήσης των άκρων), νόσος του Parkinson, νόσος του Alzheimer/ σοβαρή άνοια (πριν την ηλικία των 60 ετών), κεραυνοβόλος ηπατίτιδα, πρωτοπαθής πνευμονική υπέρταση, καλοήθης όγκος εγκεφάλου, εγκεφαλίτιδα, πολιομυελίτιδα, βακτηριακή μηνιγγίτιδα, μείζον τραύμα κεφαλής, σύνδρομο απαντητικού αρνητισμού, προϊούσα σκληροδερμία, συστηματικός ερυθηματώδης λύκος με νεφρίτιδα του λύκου κ.α.

Τι κεφάλαιο κάλυψης δίνεται στην Ασφάλιση Σοβαρών Ασθενειών?

Το κεφάλαιο κάλυψης καθορίζεται από τον ασφαλισμένο, αναλόγως τις ανάγκες του και την οικονομική του δυνατότητα. Ενδεικτικά, η κάλυψη μπορεί να ξεκινά από 15.000€ και μπορεί να φτάσει και 1.000.000€.

Ποιες ηλικίες μπορούν να ασφαλιστούν με ένα συμβόλαιο Ασφάλισης Σοβαρών Ασθενειών?

Οι ηλικίες που ασφαλίζονται με ένα συμβόλαιο ασφάλισης σοβαρών ασθενειών είναι συνήθως από 18 μέχρι 65 ετών, με μέγιστη ηλικία έναρξης τα 55 έτη. Υπάρχει η δυνατότητα να δοθεί κάλυψη και σε παιδία από 1 έτους μέχρι 17 ετών.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ασφάλιση σοβαρών ασθενειών πατήστε εδώ ή επικοινωνήστε μαζί μας εδώ.

Συμμετοχή του Ασφαλιστικού Συμβούλου Δαρζέντα Λουκά στο ετήσιο συνέδριο MDRT 2019 στο Miami

26 Ελληνίδες και Έλληνες ασφαλιστές συμμετήχαν στο Παγκόσμιο συνέδριο του MDRT που πραγματοποιήθηκε στο Miami της Florida, 9-12 Ιουνίου 2019.

Όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της η Επιτροπή Επικοινωνίας Μελών MDRT Ελλάδος 2018-2019, οι 26 Ελληνίδες και Έλληνες ασφαλιστές βρέθηκαν μαζί με 15.000 από τους καλύτερους συναδέλφους τους από 60 χώρες.

Οι  Ελληνίδες και Έλληνες ασφαλιστές που συμμετήχαν στο Ετήσιο συνέδριο είναι:

 • Βελόνα Σπυριδούλα
 • Γαϊτατζή Ειρήνη
 • Γουργούλη Θεοδώρα
 • Δαρζέντας Λουκάς
 • Επιτροπάκη Σταυρούλα
 • Ζερβουδάκη Σοφία
 • Καλοκαιρινός Κωνσταντίνος
 • Καραΐσκος Παναγιώτης
 • Καστανάκης Κωνσταντίνος
 • Κολοκυθά Ορσαλία
 • Κρητικός Παύλος
 • Λελεδάκης Παναγιώτης
 • Μαρκουίζος Κάρολος
 • Μπελντέκου Ζωή
 • Νικολάου Μαρία
 • Παπαμιχαήλ Μιχαήλ
 • Σαββαπετράκης Πέτρος
 • Σακελλαρίου Ευάγγελος
 • Τελίδης Περικλής
 • Τουρνατζής Λουκάς
 • Χαραλαμπίδου Κατερίνα
 • Χατζάκης Γιάννης
 • Χατζηθεοδοσίου Αναστάσιος
 • Χατζηστεφάνου Κυριάκος
 • Χατζόγλου Αθανάσιος
 • Ψυχουντάκη Στέλλα.

Πηγή: Ασφαλιστική Αγορά

 

Τι ρόλο παίζει η ιδιωτική ασφάλιση στο νέο κανονισμό ΕΟΠΥΥ για Μαγνητική – Aξονική Τομογραφία και Μαστογραφία?

«Τέθηκε σε εφαρμογή από 1η Ιουλίου 2019 η νέα κατηγοριοποίηση συστημάτων Μαγνητικής και Αξονικής Τομογραφίας και Μαστογραφίας του ΕΟΠΥΥ.

Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι με την απόφαση 553 του ΕΟΠΥΥ (δείτε εδώ την απόφαση) καθορίζεται νέο όριο/πλαφόν των αποζημιoύμενων εξετάσεων ανά μηχάνημα Μαγνητικής και Αξονικής Τομογραφίας και Μαστογραφίας ανά διαγνωστικό κέντρο στον ιδιωτικό τομέα και μείωση της τιμής αποζημίωσης για κάθε απεικονιστική εξέταση.

Κατά συνέπεια ο/η ασφαλισμένος/η ενδέχεται να αντιμετωπίσει δυσκολία στην εξεύρεση διαθέσιμου μηχανήματος για τις παραπάνω εξετάσεις την χρονική στιγμή που το επιθυμεί και επιπλέον ενδέχεται να καταβάλλει περισσότερα χρήματα για την διενέργεια των εν λόγω εξετάσεων. Σημειώνεται πως μετά την συμπλήρωση του ορίου των αποζημιούμενων εξετάσεων όπως ορίστηκε με τον νέο κανονισμό του ΕΟΠΥΥ, το εκάστοτε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο θα συνεχίζει να διενεργεί απεικονιστικές εξετάσεις αλλά η πληρωμή του θα γίνεται με ιδιωτική δαπάνη του/ης ασφαλισμένου/ης.

Σύμφωνα με το Ethnos.gr εάν σε ένα διαγνωστικό κέντρο δεν υπάρχει διαθέσιμο μηχάνημα με τον ΕΟΠΥΥ για διενέργεια εξετάσεων ο/η ασφαλισμένος θα πρέπει να αναζητά κάποιο άλλο διαγνωστικό κέντρο που δεν θα έχει συμπληρώσει το όριο πλαφόν του ΕΟΠΥΥ. Σε αντίθετη περίπτωση ο/η ασφαλισμένος/η θα  πληρώνει με ιδιωτική δαπάνη. Συνεπώς με τα νέα δεδομένα προκύπτει το ερώτημα πόσο γρήγορα θα εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι για την διενέργεια μιας εξέτασης και με ποιο κόστος.

Δείτε εδώ το σχετικό απόσπασμα της απόφασης 553 του ΕΟΠΥΥ:
(τα μηχανήματα διενέργειας εξετάσεων κατηγοριοποιούνται σύμφωνα με συγκεκριμένα  χαρακτηριστικά και η αποζημίωση διαφοροποιείται ανά κατηγορία)

 

Κανείς ποτέ δεν γνωρίζει πως μπορεί να εξελιχθεί η υγεία του ή η υγεία των μελών της οικογένειάς του. Γνωρίζει όμως εκ των προτέρων τυχόν προβλήματα που ενδέχεται να συναντήσει κατά την διάρκεια της εξυπηρέτησης του/ης από την κοινωνική ασφάλιση και πως για να εξυπηρετηθεί γρήγορα και αποτελεσματικά θα πρέπει να βάλλει βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Σύμφωνα με το Protothema.gr και με στοιχεία της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας στην Ελλάδα υπάρχουν 20 μαγνητικοί τομογράφοι 0,5 Τesla (T), 45 μαγνητικοί τομογράφοι 0,6 έως 1,4 Τ, 218 μαγνητικοί τομογράφοι 1,5 έως 2,9 Τ και 14 μηχανήματα 3 Τ και άνω. Και ποιος/α δεν έχει βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να ζητάει ο γιατρός άμεσα μια αξονική τομογραφία και να μην υπάρχει διαθέσιμο μηχάνημα για την επόμενη ημέρα που να συμβάλλεται με τον ΕΟΠΥΥ (ώστε ο/η ασθενής να πληρώσει μόνο την συμμετοχή του/ης) και να αναγκάζεται να καταβάλλει ένα σημαντικό χρηματικό ποσό για την διενέργειά της εξέτασης. Με τις συνεχείς αλλαγές στην δημόσια περίθαλψη κάθε παροχή ή συμβόλαιο ιδιωτικής ασφάλισης αποτελεί την καταλληλότερη λύση.

Ένα συμβόλαιο πρωτοβάθμιας περίθαλψης περιλαμβάνει συνήθως απεριόριστο αριθμό ιατρικών επισκέψεων σε γιατρούς όλων των ειδικοτήτων δωρεάν ή με μια ελάχιστη συμμετοχή π.χ. 10,15, 20 κ.α. ευρώ, επισκέψεις ιατρών κάτοικόν, ετήσιο προληπτικό έλεγχο ανά ηλικία, ιατρικές πράξεις, εξυπηρέτηση στα εξωτερικά ιατρεία ιδιωτικών θεραπευτηρίων έως συγκεκριμένου ποσού, διαγνωστικές εξετάσεις με ανώτατο όριο ετησίως π.χ. 1500, 1800, 2500 κ.α ή απεριόριστες και ανάλογα το πακέτο και την εταιρεία. Ο/η ασφαλισμένος/η συμμετέχει συνήθως στα έξοδα των εξετάσεων με ένα ελάχιστο ποσοστό π.χ. 10%,15% κ.α σε χρήση ειδικού τιμολογίου ή δεν συμμετέχει καθόλου όταν δηλώνει και το κοινωνικό του ταμείο ή όταν προβλέπεται από τις παροχές του συμβολαίου και ανάλογα το πακέτο και την εταιρεία.»

Πηγή: Nextdeal

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πρωτοβάθμια περίθαλψη και κάλυψη διαγνωστικών εξετάσεων πατήστε εδώ

EFICERT

European Insurance Intermediaries: Οι πρώτοι Έλληνες Διαμεσολαβητές πιστοποιημένοι από την EFICERT

Τα ονόματα των πρώτων Ελληνίδων και Ελλήνων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, European Insurance Intermediaries της EFICERT, κοσμούν πλέον την κατάλληλη ενότητα της ιστοσελίδας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφαλιστικών και Χρηματοοικονομικών Πιστοποιήσεων, EFICERT (European Financial Certification Organisation). 

Η EFICERT, υπεύθηνη για την εναρμόνιση της ευρωπαϊκής αγοράς, θέτει ομοιόμορφα πρότυπα στην επαγγελματική εκπαίδευση στον τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών. H EFICERT θέτει τα πρότυπα στον κλάδο ασφάλισης ζωής και συνταξιοδότησης. Το σύστημα πιστοποίησης βασίζεται σε εθνικές εξετάσεις στον τομέα της ασφάλισης  ζωής και της σύνταξης, που ανταποκρίνονται στα πρότυπά της. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Χρηματοοικονομικής Πιστοποίησης EFICERT, ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 2002. Τα μέλη του EFICERT είναι ενώσεις και ινστιτούτα που εκπροσωπούν ενεργά τα εκπαιδευτικά ενδιαφέροντα και ιδανικά του κλάδου στις αντίστοιχες χώρες.

Οι εν λόγω συνάδελφοι Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές είναι οι πρώτοι που λαμβάνουν την πιστοποίηση European Insurance Intermediary του εγκυρότατου αυτού Ευρωπαϊκού Οργανισμού, κατόπιν επιτυχούς αποφοίτησής τους από το Πρόγραμμα Σπουδών Financial Planning και Συμβουλευτικών Πωλήσεων και, ειδικότερα, της Εκπαιδευτικής Ενότητας SQF (3) European Insurance Intermediary της EFICERT.

Το εν λόγω Πρόγραμμα Σπουδών υλοποιείται κατ΄ έτος από το Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών (ΕΙΑΣ), σε ακαδημαϊκή συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και υπό την πιστοποιητική αιγίδα της EFICERT.

Μάλιστα, ακόμη εξήντα (60) απόφοιτοι του Προγράμματος, αναμένεται να έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες απόκτησης της επίζηλης αυτής επαγγελματικής ιδιότητας, λίαν συντόμως.

Συγχαρητήρια σε όλους!!

 

ΛΙΣΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ ΤΗΣ EFICERT - ΔΑΡΖΕΝΤΑΣ ΛΟΥΚΑΣ - CERTIFIED INSURANCE INTERMEDIARY

 

Asfalisinet

Insurance EEA

Insurance world

Insurance Daily

Underwriter

Στιγμιότυπα απο τη βράβευση του Ασφαλιστικού Συμβούλου Δαρζέντα Λουκά στο ετήσιο συνέδριο Mega Brokers

Η MEGA γιόρτασε τα 30 της χρόνια με μια μεγαλοπρεπή εκδήλωση

Με μια μεγαλοπρεπή και ταυτόχρονα συγκινητική εκδήλωση παρουσία των ιδρυτών, εκπρόσωπων  των ασφαλιστικών εταιρειών, συνεργατών και στελεχών η MEGA, νούμερο 1 εταιρεία ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στην Ελλάδα, γιόρτασε τα 30 χρόνια λειτουργίας της την Παρασκευή 5 Απριλίου στην Αθήνα.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 700 άτομα, οι προσκεκλημένοι παρακολούθησαν τον κ. Ιωάννη Χατζηθεοδοσίου ως Πρόεδρο και τον κ. Τάσο Χατζηθεοδοσίου ως Γενικό Διευθυντή, να αναδεικνύουν τις υψηλές αξίες, τον επαγγελματισμό, την προσήλωση στο στόχο, τη μέριμνα για γνώση, ως αναλλοίωτα στοιχεία συνδεδεμένα με την εταιρεία, από την εκκίνησή της έως σήμερα.

Οι συνεργάτες ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές, τιμήθηκαν δημοσίως με την αναγνώριση του ρόλου τους στην πορεία της εταιρείας, έλαβαν τη διαβεβαίωση του κ. Τάσου Χατζηθεοδοσίου ότι η εταιρεία «κρατά την προσωπική επαφή με τους ανθρώπους της με ανανεωμένο όραμα, αισιοδοξία, εμπιστοσύνη στους συνεργάτες και τη βεβαιότητα για ένα ακόμη πιο δημιουργικό μέλλον, με καινοτόμα σχέδια, νέες προοπτικές, σημαντικά «εργαλεία» και παροχές για την εξέλιξη τους»

Η  κορύφωση της βραδιάς ήρθε τη στιγμή που η Διοίκηση και τα στελέχη της MEGA βράβευσαν συνολικά 35 συνεργάτες για τα εξαιρετικά παραγωγικά αποτελέσματά τους το 2018, ενώ η ανακοίνωση του Νέου Διαγωνισμού Πωλήσεων στο μαγευτικό Μπαλί ενθουσίασε το κοινό.

Η εκδήλωση έκλεισε με κεντρικό μήνυμα από την παρουσιάστρια της βραδιάς δημοσιογράφο, Μπάγια Αντωνοπούλου «δε φαντάζεστε πόσα μακριά θα φτάσουμε μαζί» και την υπόσχεση τα 30 χρόνια MEGA να είναι μόνο η αρχή και το ταξίδι να είναι εξίσου συναρπαστικό στην συνέχεια που ακολουθεί.

Περισσότερα στο δελτίο τύπου εδώ

Ακολουθούν φωτογραφίες απο τη βράβευση του Ασφαλιστικού Συμβούλου Δαρζέντα Λουκά – «Νέα συνολική παραγωγική δραστηριότητα 2018»

GDPR

Ο GDPR αναγκάζει τις επιχειρήσεις να γίνουν πελατοκεντρικές

«Σήμερα ένα μικρό μέρος των ελληνικών εταιρειών έχει κάνει έργα συμμόρφωσης με τη βοήθεια εξωτερικών συμβούλων και περίπου 2.000 εταιρίες έχουν ορίσει Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων (Data Protection Officer). To σύνολο των Ελληνικών εταιριών με 50 εργαζόμενους και άνω ανθρώπινο δυναμικό είναι 4.500. Οι εταιρείες αυτές είναι και οι πρώτες που θα ενσωματώσουν το Γενικό Κανονισμό στις διαδικασίες λειτουργίας τους. Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει δεν είναι μόνο στην Ελλάδα τα ποσοστά συμμόρφωσης μικρά, τα ίδια ισχύουν και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις είναι η εσωτερική αντίσταση σε οτιδήποτε επιφέρει αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας τους, είναι η αλλαγή κουλτούρας η αλλαγη της οποίας είναι ένας συνεχής αγώνας οποίος ξεκίνησε την 25.05.2018. Γενικά, το 2018 μπορεί να θεωρηθεί έτος του πελάτη γιατί εκτός από το θέμα του Κανονισμού έχουμε και την IDD και την Directive NIS η οποία αφορά τις κρίσιμες υποδομές και επηρεάζει και την ασφαλιστική αγορά, συνεπώς ήταν ένα έτος κανονιστικής συμμόρφωσης των εταιρειών»

Τα οφέλη για τις εταιρείες από την εναρμόνισή τους

Ο Γενικός Κανονισμός είναι μια διαδικασία αποτύπωσης του τρόπου λειτουργίας μιας επιχείρησης, του τρόπου αντιμετώπισης των δικαιωμάτων του πελάτη, της προστασίας των υποδομών της και της εξασφάλισης της ομαλής συνέχισης λειτουργίας της. Πολλές εταιρείες μετά τη διαδικασία αποτύπωσης των διαδικασιών τους και των ροών των δεδομένων τους ανακάλυψαν ότι έκαναν πράγματα τα οποία έπρεπε να αλλάξουν ή να καταργήσουν για να διαχειριστούν καλύτερα τον κίνδυνο. Επίσης η διαχείριση των τριών βασικών στοιχείων της πληροφορίας τα οποία είναι η εμπιστευτικότητα, η ακεραιότητα και η διαθεσιμότητα, τις ανάγκασε να ελέγξουν τι κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα διέθεταν ανάλογα με τη φύση της πληροφορίας που διαχειρίζονταν και τι επιπλέον μέτρα έπρεπε να λάβουν.

Οι επιχειρήσεις σε δεύτερη φάση θα πρέπει να εκμεταλλευτούν τη δυνατότητα που τους δίνει ο Γενικός Κανονισμός να πιστοποιηθούν ως προς την τήρηση των διαδικασιών τους, η πιστοποίηση των διαδικασιών τους αυξάνει την εμπιστοσύνη των πελατών σε αυτές.

Παράλληλα η υιοθέτηση του Γενικού Κανονισμού αναγκάζει τις επιχειρήσεις να γίνουν πελατοκεντρικές και αυξάνει την πιστότητα (loyalty) των πελατών σε αυτές κάτι που μακροπρόθεσμα θα επηρεάσει και το δείκτη διατηρησιμότητας των πελατών τους. Ας μην ξεχνάμε ότι η διατηρησιμότητα των καλών πελατών εξασφαλίζει την κερδοφορία μιας επιχείρισης. Η εφαρμογή του Γενικού Κανονισμού προστατεύει και τα συμφέροντα των μετόχων μιας επιχείρησης και είναι ένας παράγοντας αξιολόγησης των μεγάλων εταιριών από τους Οίκους Αξιολόγησης.

Πώς μπορεί η ασφάλιση cyberinsurance να συμβάλλει στη θωράκιση των εταιρειών

Η διαδικασία ανάληψης κινδύνου (Underwriting) από μια ασφαλιστική εταιρεία αποτελεί στην ουσία έναν δωρεάν έλεγχο του επιπέδου ασφάλειας του συστήματος διαχείρισης της πληροφορίας που έχει μια επιχείρηση και είναι κάτι που οι επιχειρήσεις πρέπει να κάνουν σε συνεργασία με τον ασφαλιστή που θα επιλέξουν. Μετά τις 25.05.2018 αυτό που είδαμε στην Ευρωπαϊκή αγορά της ασφάλισης Cyber Insurance είναι μια μεγάλη αύξηση του αριθμού των προσφορών που ζητήθηκαν από επιχειρήσεις χωρίς να συνοδευτεί με αντίστοιχο αριθμό ασφαλιστηρίων συμβολαίων.

Οι εταιρείες μετά τη λήψη της προσφοράς συνέχισαν τις εργασίες συμμόρφωσης λαμβάνοντας υπόψη και τις παρατηρήσεις των ασφαλιστών. Παρατηρώντας τους λόγους για τους οποίους αγοράζει κάποια εταιρία cyber insurance σύμφωνα με την έρευνα “2018 Survey of Cyber Insurance Market Trends” της PartnerRe θα δει ότι ο τρίτος λόγος είναι η απαίτηση των πελατών τους.

Η ασφάλιση των επιχειρήσεων γίνεται πλέον απαίτηση της αγοράς και εμπορική πρακτική που θα επιβάλλεται από τις επιχειρήσεις στις μεταξύ τους εμπορικές σχέσεις.

Πιο απλά αν δεν έχει μια επιχείρηση ασφάλιση Cyber Insurance δεν θα μπορεί να συμμετάσχει σε κάποιες εμπορικές συμφωνίες. Επιπλέον η ασφάλιση Cyber Insurance κάνει λειτουργικό το Πλάνο Αντιμετώπισης Περιστατικών (Incident Response Plan) της επιχείρησης παρέχοντας πρόσβαση σε ειδικούς διαχείρισης περιστατικών παραβίασης ασφάλειας (δικηγόρους, πραγματογνώμονες ηλεκτρονικού εγκλήματος, επικοινωνιολόγους κ.λπ.) οι οποίοι έχουν αντιμετωπίσει πλήθος περιστατικών.

Δεν είναι εύκολο για μια επιχείρηση να βρει εξειδικευμένους στη διαχείριση περιστατικών παραβίασης ασφάλειας τη στιγμή που τους χρειάζεται χωρίς την ύπαρξη ασφάλισης cyber insurance. Η αγορά της ασφάλισης Cyber Insurance είναι μία δυναμική αγορά που συνεχώς προσφέρει νέες ασφαλιστικές καλύψεις, όπως την κάλυψη περιστατικών social engineering (κοινωνική μηχανική), στα περιστατικά αυτά οι διαβασμένοι κυβερνοεγκληματίες σπαταλούν χρόνο να μάθουν περισσότερα για την εταιρεία επιλέγουν έναν άνθρωπο-κλειδί, κατά κύριο λόγο από το οικονομικό τμήμα ή κάποιο βασικό προμηθευτή της εταιρείας. Στη συνέχεια, αποστέλλεται ένα email το οποίο υπογράφει ο CEO ή ο CFO της εταιρείας-στόχου ή ο προμηθευτής, στην προσπάθεια να πείσει εντέχνως τον υπάλληλο που διαχειρίζεται τις συναλλαγές, να προχωρήσει σε κατάθεση χρημάτων σε λογαριασμούς των κυβερνοεγκληματιών, εκτός από τις ασφαλιστικές καλύψεις προσφέρουν και υπηρεσίες διαχείρισης κινδύνου.

Στην ελληνική αγορά τα περισσότερα περιστατικά παραβίασης ασφάλειας αφορούν περιστατικά social engineering και ransomware (Λογισμικό κλειδώματος εταιρικών αρχείων και καταβολής λύτρων για την επανάκτησή τους). Περισσότερες πληροφορίες για την προετοιμασία της επιχείρησής σας στην αντιμετώπιση περιστατικών παραβίασης ασφάλειας μπορείτε να βρείτε στη βραβευμένη από την αγορά των Lloyd’s εκπαιδευτική μηχανή (https://www. cyberinsurancequote.gr/insurance/incident-plan/).»

Πηγή: Ασφαλιστικό Marketing Φεβρουαρίου 2019 – του Νίκου Γεωργόπουλου cyRM, MBA, CDPO, Cyber Risks Insurance Advisor, Cromar Coverholder at Lloyds

 

Περισσότερα σχετικά με την ασφάλιση Cyber Insurance μπορείτε να δείτε εδώ