CYBER INSURANCE ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΥΒΕΡΝΟΕΠΙΘΕΣΕΩΝ

Cyber Insurance – Ασφάλιση κυβερνοεπιθέσεων

Τί είναι το Cyber Insurance (Ασφάλιση Kυβερνοεπιθέσεων)?

 Η Ασφάλιση κυβερνοεπιθέσεων (Cyber insurance) είναι ένα επιπρόσθετο μέτρο κάλυψης που μπορεί να λάβει κάθε επιχειρηματίας, ανεξαρτήτως όγκου και κατηγορίας της επιχείρησής του, προκειμένου να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητά της και τα περιουσιακά της στοιχεία, πέρα απ τα παραδοσιακά ασφαλιστήρια που μπορεί ήδη να έχει για την ασφάλιση της επιχείρησής του. Βάσει έρευνας, ένας απ τους μεγαλύτερους κινδύνους που ανησυχεί τους επιχειρηματίες οι οποίοι έχουν ήδη ασφαλίσει τις επιχειρήσεις τους από παραδοσιακούς κινδύνους (Περιουσίας/ Αστική Ευθύνη/ Απώλεια κερδών/ D&O/ Νομικής προστασίας/ Ασφάλιση πιστώσεων κλπ) είναι αυτός της επίθεσης σε ηλεκτρονικά δεδομένα της εταιρείας και σε υπολογιστικά συστήματα. Σκοπός μιας επίθεσης είναι συνήθως η εκβίαση χρηματικού ποσού, προσβολή της φήμης της επιχείρησης και διακοπή των εργασιών της μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημα των κακοποιών. Επίσης, η ασφάλιση Cyber Insurance, είναι ένα επιπρόσθετο μέτρο που μπορεί να πάρει ο επιχειρηματίας, μετά την 25η Μαΐου 2018 ημέρα κατά την οποία ο διεθνής κανονισμός προσωπικών δεδομένων GDPR τέθηκε σε εφαρμογή, πέραν των εξόδων που μπορεί να έχουν γίνει ώστε η επιχείρησή του να είναι εναρμονισμένη με τον κανονισμό προσωπικών δεδομένων. Η κάλυψη Cyber insurance, εξασφαλίζει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα στον επιχειρηματία, έναντι του ανταγωνισμού του, σε περίπτωση που δεχτεί μια απειλή/ επίθεση από το διαδίκτυο.

Σε ποιους απευθύνεται η Ασφάλιση Κυβερνοεπιθέσεων (Cyber Insurance):

 Η ασφάλιση κυβερνοεπιθέσεων (Cyber Insurance) απευθύνεται σε όλες τις επιχειρήσεις που έχουν φυσική παρουσία ή όχι (e –shops), διατηρούν και επεξεργάζονται προσωπικά δεδομένα, αριθμούς λογαριασμών – τραπεζικών δεδομένων (πιστωτικές/ χρεωστικές κάρτες), παρέχουν υπηρεσίες υγείας, εταιρείες ενέργειας – καυσίμων κλπ και στηρίζουν μεγάλο ποσοστό των εργασιών τους στης τηλεπικοινωνίες και το διαδίκτυο.
Ειδικότερα, εταιρείες που είναι πιο ευάλωτες σε επιθέσεις του διαδικτύου μπορεί να είναι: τουριστικές μονάδες, ναυτιλιακές εταιρείες, αεροπορικές εταιρείες, εταιρείες επεξεργασίας δεδομένων, εμπορικά καταστήματα, e-shops, εταιρείες πληροφορικής – λογισμικού, κλινικές – νοσοκομεία – διαγνωστικά κέντρα, εταιρείες παροχής υπηρεσιών, εταιρείες τηλεπικοινωνιών, μεταφορικές εταιρείες, εταιρείες logistics, εκπαιδευτικά ιδρύματα και σχολεία, εταιρείες στοιχημάτων, λιμάνια – αεροδρόμια, φαρμακευτικές εταιρείες και φαρμακοβιομηχανίες, δικηγορικές εταιρείες, εταιρείες ανεύρεσης προσωπικού (HR), κατασκευαστικές εταιρείες, βιομηχανίες και εργοστάσια, call centers, εταιρείες καυσίμων, χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί – τράπεζες – επενδυτικές εταιρείες κλπ.

Τι καλύπτει ένα συμβόλαιο Cyber Insurance:

 Τις καλύψεις που συναντάμε σε ένα συμβόλαιο ασφάλισης κυβερνοεπιθέσεων (Cyber Insurace) δεν τις συναντάμε σε ένα παραδοσιακό ασφαλιστήριο συμβόλαιο περιουσίας επιχειρήσεων ή ένα συμβόλαιο κατά παντός κινδύνου. Ενδεικτικά, οι καλύψεις που παρέχονται με ένα συμβόλαιο Cyber Insurance είναι:

 • Έξοδα άμεσης αντιμετώπισης περιστατικών επίθεσης από hacker 24/7/365
 • Τεχνικές – συμβουλευτικές υπηρεσίες από εξειδικευμένο team
 • Έξοδα νομικών και ειδικών στη διαπραγμάτευση σε περίπτωση απειλής & εκβιασμού
 • Κάλυψη «λύτρων» εκβιασμού (είτε σε νόμισμα είτε σε κρυπτονόμισμα)
 • Κάλυψη αστικής ευθύνης της εταιρείας έναντι τρίτων των οποίων τα στοιχεία διέρρευσαν στο διαδίκτυο
 • Έξοδα διακοπής εργασιών της εταιρείας
 • Έξοδα ηλεκτρονικού εγκλήματος (Cyber crime)
 • Κάλυψη ψηφιακών μέσων
 • Κάλυψη εξόδων ανάκτησης δεδομένων
 • Έξοδα γνωστοποίησης περιστατικού βάσει κανονισμού GDPR
 • Έξοδα αποκατάστασης της φήμης – brand name μετά την επέλευση περιστατικού

 Πόσο κοστίζει ένα συμβόλαιο Cyber Insurance:

 Το κόστος ενός συμβολαίου Cyber Insurance καθορίζεται από το ύψος ετήσιου κύκλου εργασιών της προς ασφάλιση επιχείρησης, τη φύση και το είδος της επιχείρησης και το ύψος κεφαλαίου που επιθυμεί να ασφαλιστεί ο επιχειρηματίας. Επίσης, για τον υπολογισμό των ασφαλίστρων λαμβάνεται υπόψη αν η επιχείρηση διατηρεί και επεξεργάζεται δεδομένα τραπεζικών λογαριασμών – καρτών, αν είναι ηλεκτρονικό κατάστημα (e-shop), τα μέτρα ασφαλείας που έχει λάβει η επιχείρηση για κάλυψη από κινδύνους του διαδικτύου (antivirus – firewalls) κα.Ενδεικτικά, μια επιχείρηση με ετήσιο κύκλο εργασιών (τζίρο) μέχρι 1.000.000€ και ύψος κάλυψης μέχρι 100.000€, τα ασφάλιστρα ξεκινούν απ τα 600€ κατ έτος.

 Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.  

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Τα πιο τρελά αιτήματα για αποζημίωση στην ταξιδιωτική ασφάλιση

«Από ειδύλλιο που δε στέριωσε και τουρίστα που πέφτει πάνω σε στάση λεωφορείου επειδή χάζεψε αιθέριες υπάρξεις με μπικίνι μέχρι πιθήκους που κλέβουν ρούχα και άντρα που παθαίνει καρδιακή προσβολή ενώ βρισκόταν σε οίκο ανοχής, δεν είναι λίγες οι φορές που ασφαλιστικές εταιρείες έζησαν το θέατρο του παραλόγου, αφού κλήθηκαν να αποζημιώσουν πελάτες τους επειδή στις διακοπές τους, αυτό που τους συνέβη, μάλλον συμβαίνει μία φορά στις χίλιες.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η ασφαλιστική αποζημίωσε τον ταλαιπωρημένο από τα βάσανα της ζωής πελάτη της, ενώ σε άλλες δεν το έκανε καθώς δεν πληρούνταν οι απαραίτητες προϋποθέσεις.

Αιτήματα για αποζημίωση με… happy end

Δύο παιδιά από το Κόρνγουολ έθαψαν την βιντεοκάμερα των γονιών τους στην άμμο για να έχουν σίγουρο το κεφάλι τους ότι όσο κολυμπάνε δε θα τους την κλέψει κάποιος επιτήδειος, όμως, μετά δε θυμούνταν που ακριβώς την είχαν θάψει με αποτέλεσμα οι γονείς να στραφούν στην ασφαλιστική τους και να αποζημιωθούν για τα άτακτα παιδιά τους.

Βρετανός τουρίστας χάζεψε με Βρετανίδες τουρίστριες με μπικίνι με αποτέλεσμα να πέσει πάνω σε στάση λεωφορείου και να σπάσει τη μύτη του. Τα νοσοκομειακά έξοδα που προέκυψαν ευτυχώς καλύφτηκαν.

Κατά τη διάρκεια των διακοπών του στη Μαλαισία ένα ζευγάρι γυρνώντας στο καταφύγιο όπου έμενε, ανακάλυψε ότι πίθηκοι είχαν «κλέψει» τα ρούχα τους και τα είχαν σκορπίσει στο δάσος. Το αίτημά τους για αποζημίωση βρήκε ανταπόκριση.

Ο γάμος των ονείρων της στην Καραϊβική παραλίγο να καταλήξει σε τραγωδία για μία νεαρή γυναίκα όταν το νυφικό της άρπαξε φωτιά από το μπάρμπεκιου. Ευτυχώς ο λίγων λεπτών σύζυγός της επέδειξε γρήγορα αντανακλαστικά, την πέταξε μέσα στη θάλασσα και την έσωσε. Τα ρούχα και των δύο καταστράφηκαν, αλλά με την αποζημίωση που πήραν μάλλον δε θα προβληματίστηκαν ιδιαίτερα.

Μία γυναίκα έκανε διακοπές στη Σρι Λάνκα όταν έπεσε μια καρύδα στο κεφάλι της, ενώ ήταν ξαπλωμένη στη σκιά και διάβαζε το βιβλίο της. Ευτυχώς, βρήκε το δίκιο της.

Όταν το πορτοφόλι ενός απρόσεκτου Βρετανού έπεσε σε αποχέτευση στο Ισραήλ, εκείνος ζήτησε αποζημίωση όχι επειδή έχασε τις πιστωτικές κάρτες και τα μετρητά που κουβαλούσε πάνω του, αλλά για τα ιατρικά έξοδα που αναγκάστηκε να κάνει μετά από δάγκωμα σκορπιού.

Ανεκπλήρωτα… αιτήματα για αποζημίωση

Μία κοπέλα από την Αυστραλία αξίωσε αποζημίωση επειδή ένα αποτυχημένο ειδύλλιο στη Γαλλία της κατέστρεψε το ταξίδι, αλλά η ασφαλιστική της δε συγκινήθηκε από το ερωτικό της δράμα, οπότε δεν πήρε φράγκο.

Οικογένεια έκανε κάμπινγκ στην Ουαλία όταν ένας αλεξιπτωτιστής από κοντινή αεροπορική βάση έπεσε πάνω στη σκηνή τους με αποτέλεσμα να τους διαλύσει τον εξοπλισμό. Ατυχία διπλή αφού το αίτημά τους δε βρήκε ανταπόκριση από την ασφαλιστική τους.

Αφού ταλαιπωρήθηκε από ψύλλους για δύο ολόκληρες μέρες στο Παρίσι, ένα νεαρό ζευγάρι Βρετανών γύρισε στο Λονδίνο, έκαψε όλα τα ρούχα του και ζήτησε αποζημίωση για να τα αντικαταστήσει, αλλά τελικά τα πλήρωσαν μόνοι τους.

Όταν μία σκιέρ έφτασε σε θέρετρο στις Άλπεις με σκοπό να ευχαριστηθεί το σκι, ανακάλυψε ότι το χιόνι μάλλον δεν έφτανε. Γυρνώντας στην πατρίδα της τη Βρετανία, αξίωσε αποζημίωση για τον εξοπλισμό που είχε αγοράσει εν όψει του ταξιδιού της χωρίς, όμως, επιτυχία.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στη Δυτική Αφρική, ένας άντρας έπαθε καρδιακή προσβολή. Η ασφαλιστική του εταιρεία συμφώνησε να του καλύψει τα ιατρικά έξοδά του, όμως, αρνήθηκε να τον αποζημιώσει για τα λεφτά που πλήρωσε στον οίκο ανοχής όπου βρισκόταν την ώρα που υπέστη την καρδιακή προσβολή. Το επιχείρημά του ότι δεν έλαβε τελικά τις υπηρεσίες για τις οποίες πλήρωσε πέρασε και δεν ακούμπησε.

Όταν η πραγματικότητα ξεπερνά τη φαντασία…

Για τις περιπτώσεις που ακολουθούν μπορεί να μη γνωρίζουμε αν αποζημιώθηκαν ή όχι οι παθόντες, όμως, μπροστά στο τι τους συνέβη, αυτό μάλλον αποτελεί μια ασήμαντη λεπτομέρεια. Αναλυτικότερα:

Ένας πατέρας ζήτησε αποζημίωση επειδή η κόρη του έκανε ένα αποτυχημένο κούρεμα κατά τη διάρκεια των οικογενειακών διακοπών τους στην Ισπανία με αποτέλεσμα να χαλάσει η διάθεσή της και να καταστρέψει τις διακοπές όλων.

Δύο παραθεριστές στο Ντέβον ζήτησαν αποζημίωση επειδή μια αγέλη αγελάδων το έγλυψε και κατέστρεψε το χρώμα.

Συνταξιούχιος έκανε εμετό ενώ επέβαινε σε κρουαζιερόπλοιο με αποτέλεσμα να του πέσει η μασέλα στη θάλασσα και ζήτησε αποζημίωση για «χαμένη αποσκευή».

Όταν ένα γκρουπ παγιδεύτηκε ανάμεσα σε δύο καμηλοπαρδάλεις που τσακώνονταν και όταν η μία εκ των δύο έκανε πίσω, δημιουργήθηκε ένα μεγάλο βαθούλωμα στο βαν που μετέφερε το γκρουπ.

Και το καλύτερο για το τέλος, «Ελάφι χτύπησε μετωπικά με το παρμπρίζ του αυτοκινήτου μου αφού σάστισε από χρωματιστό πανί που είδε κολλημένο πάνω του».»

Πηγή: underwriter

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ταξιδιωτική ασφάλιση πατήστε εδώ ή επικοινωνίστε μαζί μας.

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ERASMUS

Συμβουλές και Ασφάλιση για προγράμματα Erasmus

«Η εμπειρία του Erasmus είναι μοναδική! Αξίζει να τη ζήσει κανείς παρά τις διάφορες θυσίες που ίσως χρειαστεί να κάνει. Με το Erasmus μπορεί κανείς να σπουδάσει ή να κάνει την πρακτική του άσκηση σε Επιχειρήσεις, Ερευνητικά Κέντρα και Πανεπιστήμια της Ευρώπης, να εξοικειωθεί με μία ξένη γλώσσα και έναν διαφορετικό πολιτισμό, να κάνει νέους φίλους, να αποκτήσει εμπειρίες, να νοιώσει πολίτης της ενωμένης Ευρώπης. Οι σπουδές και η πρακτική άσκηση στο εξωτερικό αναγνωρίζονται πλήρως ενώ τα μαθήματα που δε θα δώσει κατά τη διάρκεια της περιόδου Erasmus, θα έχει τη δυνατότητα να τα δώσει στην εξεταστική Σεπτεμβρίου ή ακόμη και σε κάποια άλλη εξεταστική. Υπάρχουν δηλαδή λύσεις!

Ταυτόχρονα με την εμπειρία, πρόσφατες έρευνες έχουν αποδείξει ότι οι προοπτικές εύρεσης εργασίας αυξάνονται αισθητά για κάποιον που έχει περάσει κάποιο χρονικό διάστημα στο εξωτερικό. Πρώην φοιτητές του Erasmus και κυρίως όσοι έμειναν για μεγάλο διάστημα έξω (6-12 μήνες), συχνά επιτυγχάνουν βρίσκοντας εργασία που σχετίζεται με ικανότητες που αποκτώνται ή ενισχύονται κατά τη διάρκεια των σπουδών τους στο εξωτερικό, όπως για παράδειγμα γλωσσικές δεξιότητες, γνώσεις για το σύστημα της χώρας που τους φιλοξενούσε, πολύ καλή εξοικείωση με την κουλτούρα και τον πολιτισμό της χώρας υποδοχής.

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να πάει κανείς Erasmus;

 • Επιτυχής περάτωση των σπουδών του πρώτου έτους
 • Καλή ακαδημαϊκή επίδοση
 • Πολύ καλή γνώση της γλώσσας διδασκαλίας του ιδρύματος υποδοχής (υποβάλλεται σχετικό πιστοποιητικό ή/και γίνονται εξετάσεις)
 • Υψηλά κίνητρα για συμμετοχή στο Πρόγραμμα
 • Αν υπάρχουν περισσότεροι υποψήφιοι από τις προσφερόμενες θέσεις σε κάποιο από τα πανεπιστήμια υποδοχής, τότε επιλέγεται ο υποψήφιος με την καλύτερη ακαδημαϊκή επίδοση. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι μπορούν να γίνουν δεκτοί στο πανεπιστήμιο της επόμενης επιλογής τους.

Τί ενέργειες μπορώ να κάνω όσο είμαι στην Ελλάδα πριν φύγω για Erasmus ώστε να με διευκολύνουν στην παραμονή μου στο εξωτερικό;

 • Να έχετε φροντίσει για τα απαραίτητα έγγραφα (π.χ. learning agreement, ταυτότητα, διαβατήριο, φωτογραφίες)
 • Να έχετε βγάλει Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθένειας από τον ασφαλιστικό σας φορέα για να έχετε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στο εξωτερικό.
 • Μερικές εβδομάδες πριν φύγετε να έχετε ενημερωθεί για τις κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα επιλογής σας για να επιλέξετε σωστά τα ρούχα που θα πάρετε μαζί σας. Βέβαια, αρκετές φορές μπορείτε να προμηθευτείτε κατάλληλα ρούχα από τη χώρα που θα πάτε, γλιτώνοντας έτσι πρόσθετα κιλά από τις βαλίτσες σας.
 • Η κατοχή χρεωστικής και πιστωτικής κάρτας καθώς και κωδικοί για χρήση e-banking θα διευκολύνουν τις χρηματοοικονομικές σας συναλλαγές στο εξωτερικό.
 • Να αναζητήσετε νωρίς διαμονή γιατί σε πολλές περιπτώσεις το σύστημα λειτουργεί με σειρά προτεραιότητας.
 • Φωτογραφική μηχανή και lap top θα είναι χρήσιμα (όχι όμως απαραίτητα)
 • Επιπλέον, χρήσιμο θα ήταν να προμηθευτείτε ένα headset σε συνδυασμό με ένα λογαριασμό skype ώστε να επικοινωνείτε με φίλους και συγγενείς δωρεάν.
 • Τέλος, μαθήματα μαγειρικής και συνταγές από το σπίτι θα σας φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα! Ειδικά τις πρώτες μέρες…»

Πηγή: http://erasmus.duth.gr/node/270

Μπορώ να ασφαλιστώ και ιδιωτικά για το διάστημα που θα βρίσκομαι στο εξωτερικό με το πρόγραμμα Erasmus?

Είναι πολύ πιθανό να σας ζητηθεί να έχετε και ιδιωτική ασφάλιση για το πρόγραμμα Erasmus, πέραν των δωρεάν καλύψεων που σας παρέχει η Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθενείας. Μια ιδιωτική ασφάλιση θα σας παρέχει τόσο καλύψεις υγείας όσο και Αστική Ευθύνη. Πιο αναλυτικά, η ιδιωτική ασφάλιση για προγράμματα Erasmus στο εξωτερικό μπορεί να σας παρέχει μεταξύ άλλων:

 • Ιατροφαρμακευτικά έξοδα σε περίπτωση ατυχήματος ή ασθενείας
 • Nοσοκομειακή περίθαλψη λόγω ατυχήματος ή ασθενείας
 • Επαναπατρισμό
 • Ασφάλεια ζωής και Μόνιμης ολικής/ μερικής ανικανότητας από ατύχημα
 • Αστική Ευθύνη για υλικές ζημιές ή/και σωματικές βλάβες σε τρίτους

Πόσο κοστίζει η ιδιωτική ασφάλιση για Erasmus?

Το κόστος για την ασφάλιση Erasmus καθορίζεται κυρίως από τη διάρκεια παραμονής στο εξωτερικό (3 – 6 – 9 – 12 μήνες κλπ.) αλλά και τον προορισμό που θα διαμείνετε (πχ Ευρώπη – Εκτός Ε.Ε – Αμερική κλπ.). Ενδεικτικά, τα συνολικά ασφάλιστρα κατ’ άτομο για χρονικό διάστημα έως και 3 μήνες ξεκινούν από 75 Ευρώ εντός Ε.Ε.

Ποια είναι η διαδικασία έκδοσης ενός συμβολαίου ιδιωτικής ασφάλισης για Erasmus και πόσο καιρό παίρνει για να εκδοθεί?

Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Απ τη στιγμή που μας ενημερώσετε για το διάστημα και τον προορισμό που ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε κάποιο πρόγραμμα Erasmus, σας αποστέλλουμε ηλεκτρονικά (με email) την αίτηση ασφάλισης, τη συμπληρώνετε και μας την αποστέλλετε πίσω. Έπειτα καταβάλετε τα ασφάλιστρα που αναλογούν στο διάστημα και στον προορισμό που επιθυμείτε να πάτε και εντός 2 ημερών έχετε το συμβόλαιο σας. Υπάρχει η δυνατότητα να σας δοθεί και πιστοποιητικό ιδιωτικής ασφάλισης, ώστε να προσκομιστεί όπου σας ζητηθεί.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.

Σύνταξη

Όλη η αλήθεια για τις μειώσεις στις κρατικές συντάξεις

Εξαπλό είναι το σοκ που φέρνουν σε 2 εκατομμύρια συνταξιούχους, με κύρια ή και επικουρική σύνταξη, οι πληρωμές του Δεκεμβρίου του 2018. Το θέμα των συντάξεων αναδεικνύεται πλέον στο υπ’ αριθμόν ένα πολιτικό πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ και αναμένεται να τα «δώσει όλα» κατά το κοινώς λεγόμενο στους επόμενους μήνες, όχι για να ακυρώσει αυτά που ψήφισε, αλλά για να μετριάσει τις επιπτώσεις τους έστω και με κάλπικες υποσχέσεις γιατί έτσι έχει αποδείξει ότι συμπεριφέρεται στο μέχρι τώρα κυβερνητικό του βίο.

Η αλήθεια για τις συντάξεις όμως δεν κρύβεται πλέον. Και οι μειώσεις δεν θα είναι έως 18%, αλλά και πάνω από 18%, ακόμη και έως 30%. Και δεν θα πιάσουν μόνον όσους έχουν πάνω από 1.000 ευρώ (κατά την αντίληψη της κ. Φωτίου), αλλά ακόμη και συντάξεις των 400 ευρώ που θα πάνε στα 340 ευρώ.

Τα έξι σοκ στις συντάξεις που έρχονται στις πληρωμές του Δεκεμβρίου και δεν έχουν πλήρως αναλυθεί στους πολίτες αποκαλύπτει σήμερα με στοιχεία και ενδεικτικούς πίνακες ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής.

Τα νέα ποσά πληρωμών έχουν ήδη βγει, παρότι απομένουν επτά μήνες για την εφαρμογή στην πράξη του επανυπολογισμού των συντάξεων και της κατάργησης των προσωπικών διαφορών, από την πρώτη σύνταξη του 2019 που πληρώνεται Δεκέμβριο του 2018.

Την υπογραφή για αυτές τις άγριες μειώσεις την έβαλαν οι βουλευτές και υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ. στο νόμο 4472 τον Μάιο του 2017. Ενα χρόνο πριν από τον Μάιο του 2016, ψήφιζαν το νόμο Κατρούγκαλου (ν. 4387) και τότε έλεγαν ότι «μπορεί να είναι χαμηλότερες οι νέες συντάξεις για όσους αποχωρούν από 13/5/2016 και μετά, αλλά, όσον αφορά στις παλιές, όσων βγήκαν μέχρι 12/5/2016, το μόνο που θα πάθουν είναι ότι θα τις ξαναϋπολογίσουμε χωρίς να τις μειώσουμε»!

Πράγματι, αυτά έλεγε ο νόμος Κατρούγκαλου στο άρθρο 14 με τη διαφορά ότι εν γνώσει τους έλεγαν όλοι ψέματα! Αποδείχτηκε τον Μάιο του 2017 με το νόμο 4472 όπου η παράγραφος 2β του άρθρου 1 που τροποποίησε το άρθρο 14 του ν. 4387, προβλέπει κατάργηση των προσωπικών διαφορών από 1/1/2019 και πλαφόν μείωσης συντάξεων το 18%.

Στον ίδιο νόμο μπήκε όμως και άλλη μία διάταξη- βόμβα (άρθρο 1 παράγραφος 1 ν. 4472) που λέει ότι καταργούνται και τα οικογενειακά επιδόματα, συζύγου ή και τέκνων, στις συντάξεις τα οποία θα καταβάλλονται έως 31/12/2018. Από 1/1/2019 και μετά θα μπορεί να επαναχορηγηθεί μόνον το επίδομα τέκνου και μόνο με τους όρους και τα χαμηλά εισοδηματικά κριτήρια που ισχύουν για τα επιδόματα τέκνων του ΟΓΑ.

Πόσα κόβονται από συντάξεις γήρατος, αναπηρίας, θανάτου και τι προβλέπεται για τους διπλοσυνταξιούχους

Ολες οι συντάξεις επανυπολογίστηκαν. Για έξι κατηγορίες τα αποτελέσματα δείχνουν μεγάλες μειώσεις, ακόμη και στα ποσά των 480 ευρώ που γίνονται 393 ευρώ τον Δεκέμβριο. Ο επανυπολογισμός αφορά:

1 Κύριες συντάξεις γήρατος (ένα Ταμείο). Σε ΙΚΑ, Δημόσιο, ΟΑΕΕ, ΔΕΚΟ και άλλα Ταμεία, ο επανυπολογισμός βγάζει τη νέα σύνταξη έως και 40% χαμηλότερη από την καταβαλλόμενη σήμερα. Ομως, η διαφορά αυτή θα περιοριστεί στο -18% με την πληρωμή του Δεκεμβρίου.

Για παράδειγμα και σύμφωνα με επίσημα (πραγματικά) στοιχεία επανυπολογισμού που δημοσιεύει ο «Ε.Τ.» της Κυριακής:

• Κύρια σύνταξη ΙΚΑ σήμερα από τα 480,12 € (προ φόρου) πέφτει στα 335,99 ευρώ με τον επανυπολογισμό (μείωση 30%). Λόγω του πλαφόν 18% μειώνεται στα 393,69 € (προ φόρου) τον Δεκέμβριο του 2018. Η τελική μείωση είναι 86,43 ευρώ.

• Κύρια σύνταξη ΙΚΑ σήμερα από τα 927,52 € (προ φόρου) πέφτει στα 795,85 € με τον επανυπολογισμό (μείωση 131,67 ευρώ ή -14,19%). Η τελική σύνταξη από Δεκέμβριο 2018 θα έχει μείωση 14,19% γιατί είναι κάτω από το πλαφόν 18% και το ποσό σύνταξης θα είναι 795,85 €.

• Κύρια σύνταξη ΙΚΑ σήμερα από τα 692,88 € (προ φόρου) πέφτει στα 584,08 € με τον επανυπολογισμό (μείωση 108,8 ευρώ ή -15,70%). Η τελική σύνταξη από Δεκέμβριο 2018 θα έχει μείωση 15,70% γιατί είναι κάτω από το πλαφόν 18% και το ποσό σύνταξης θα είναι 584,08 €.

• Συνταξιούχος Δημοσίου που ανήκει σε ειδικό μισθολόγιο (κατηγορία ΠΕ καθηγητής) βγήκε με 35 έτη και παίρνει σήμερα 1.539 ευρώ προ φόρου. Με τον επανυπολογισμό η σύνταξή του αναπροσαρμόζεται στα 1.156 ευρώ, δηλαδή έχει προσωπική διαφορά-μείωση κατά 383 ευρώ ή κατά 25%. Με το πλαφόν, όμως, που ισχύει για τις μειώσεις στις παλιές, έως 12/5/2016 καταβαλλόμενες συντάξεις, η περικοπή θα σταματήσει στο 18% και τον Δεκέμβριο του 2018 θα πάρει 1.262 ευρώ αντί 1.539 ευρώ σήμερα (1.539-18%=1.262). Η μείωση θα είναι κατά 277 ευρώ. Η μείωση ισοδυναμεί με απώλεια εισοδήματος 3.324 ευρώ για το 2019, δηλαδή είναι απώλεια δύο και πλέον σημερινών συντάξεων!

• Συνταξιούχος ΤΕΒΕ με 30 χρόνια ασφάλισης παίρνει σήμερα 1.122 ευρώ προ φόρου. Με τον επανυπολογισμό που έγινε και έχει το υπουργείο Εργασίας, η νέα σύνταξη για τα 30 έτη είναι 663 ευρώ. Εχει προσωπική διαφορά (μείωση) 458 ευρώ ή -40,8%. Με το πλαφόν 18%, η μείωση περιορίζεται στα 202 ευρώ και το πληρωτέο ποσό τον Δεκέμβριο του 2018 είναι 920 ευρώ. Τα 202 ευρώ μείωσης είναι απώλεια 2.424 ευρώ σε ετήσια βάση, δηλαδή φεύγουν 2 συντάξεις των 1.122 ευρώ μέσα στο 2019!

2 Διπλοσυνταξιούχοι (Δημόσιο-ΤΣΑΥ-ΤΣΜΕΔΕ, Νομικών). Θα έχουν επανυπολογισμό και στα δύο ποσά (Δημοσίου και του Ταμείου τους). Κατά κανόνα θα έχουν μικρότερη σύνταξη. Θα πάρουν μια εθνική σύνταξη, αλλά κρύβεται παγίδα γιατί δεν είναι καθαρό ποια εθνική σύναξη θα χρεώσει το υπουργείο ανάλογα με τα έτη που έχουν. Για παράδειγμα, ένας συνταξιούχος ΤΣΑΥ που παίρνει σήμερα 900 ευρώ και είχε και ασφάλιση στο Δημόσιο απ’ όπου παίρνει άλλα 400 ευρώ (1.200 ευρώ σύνολο) με τον επανυπολογσμό θα έχει ανταποδοτική σύνταξη ΤΣΑΥ στα 600 ευρώ και δεύτερη ανταποδοτική σύνταξη για την ασφάλιση στο Δημόσιο στα 200 ευρώ. Αν όμως στο Δημόσιο είχε 15 χρόνια και στο ΤΣΑΥ 30, τότε ως εθνική σύνταξη που δικαιούται μπορεί να του δώσουν τα 345 ευρώ, που αντιστοιχούν στα 15 έτη του Δημοσίου και όχι τα 384 ευρώ που αναλογούν στα 30 έτη του ΤΣΑΥ.

3 Συντάξεις αναπηρίας. Ο επανυπολογισμός γίνεται βάσει των νέων ποσοστών αναπηρίας για τη χορήγηση της εθνικής σύνταξης. Για αναπηρία 50% έως 66,9% η εθνική σύνταξη είναι 192 ευρώ, για αναπηρία από 67% έως 79,9% είναι 288 ευρώ και για αναπηρία από 80% και άνω είναι 384 ευρώ. Η εγκύκλιος λέει ότι όσοι είχαν πάρει αναπηρική σύνταξη έως 12/5/2016 θα έχουν επανυπολογισμό, αλλά θα κρατήσουν το ποσό της εθνικής σύνταξης με βάση το αν η σύνταξη που είχαν ήταν πλήρης ή μειωμένη αναλόγως Ταμείου. Το ΙΚΑ δίνει μειωμένη σύνταξη με αναπηρία 67%, ενώ ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ δίνουν πλήρες ποσό ανεξαρτήτως ποσοστού αναπηρίας. Με τον επανυπολογισμό λοιπόν ένας συνταξιούχος αναπηρίας από το ΙΚΑ με 67% θα πάρει 288 ευρώ από την εθνική σύνταξη, ενώ με το ίδιο ποσοστό (67%) ένας συνταξιούχος αναπηρίας ΟΑΕΕ-ΕΤΑΑ θα πάρει 384 ευρώ. Από εκεί και μετά, το υπόλοιπο κομμάτι σύνταξης θα συμπληρωθεί από τα ένσημα που έχουν. Στις αναπηρικές συντάξεις με λίγα χρόνια εργασίας (10-15) το συμπλήρωμα σύνταξης δεν θα υπερβαίνει τα 120 ευρώ. Τα επιδόματα, ωστόσο, παραμένουν.

4 Συντάξεις χηρείας. Οι παλαιοί δικαιούχοι (με σύνταξη έως 12/5/2016) διατηρούν το 70% της σύνταξης του θανόντος. Με τον επανυπολογισμό, αυτό που θα αλλάξει και θα μειωθεί είναι η σύνταξη του θανόντος. Οπότε το 70% της σύνταξης που θα παίρνει πλέον η χήρα ή ο χήρος θα είναι μικρότερο. Για παράδειγμα:

• Σύνταξη χηρείας ΙΚΑ (καταβαλλόμενη έως 12/5/2016) στα 400 ευρώ. Η σύνταξη θανόντος ήταν 571 ευρώ. Με τον επανυπολογισμό τα 571 ευρώ μειώνονται κατά 15% στα 486 ευρώ και η νέα σύνταξη χηρείας με το 70% πέφτει στα 340 ευρώ.

• Σύνταξη χηρείας Δημοσίου (καταβαλλόμενη έως 12/5/2016) στα 700 ευρώ. Η σύνταξη θανόντος ήταν 1.000 ευρώ. Με τον επανυπολογισμό τα 1.000 ευρώ που είχε ο θανών μειώνονται κατά 20% στα 800 ευρώ και η νέα σύνταξη χηρείας με το 70% πέφτει στα 560 ευρώ, με μείωση 20%. Επειδή είναι πάνω από το πλαφόν, η περικοπή θα σταματήσει στο -18% και η νέα σύνταξη χηρείας θα είναι 18% κάτω από τα σημερινά 700 ευρώ, δηλαδή στα 574 ευρώ, από την πληρωμή του Δεκεμβρίου του 2018.

ΚΑΚΑ ΜΑΝΤΑΤΑ ΓΙΑ 800.000 ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ

Τέλος οι προσωπικές διαφορές για 100.000 νέους απόμαχους της εργασίας

5 Επικουρικές. Μειώσεις έως και 18% θα έχουν περίπου 800.000 συνταξιούχοι που έχουν άθροισμα κάτω των 1.300 ευρώ με την κύρια και δεν μπήκαν στον «κόφτη» Κατρούγκαλου το 2016. Η απόφαση της 7ης Ιουνίου 2016 προβλέπει επανυπολογισμό σε όλες τις επικουρικές με ψαλίδι σε δύο φάσεις. Η πρώτη μείωση έγινε από Ιούνιο 2016 σε 350.000 δικαιούχους επικουρικής με άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης πάνω από 1.300 ευρώ και η δεύτερη φάση των περικοπών είναι την 1η/1/2019 και αφορά 800.000 δικαιούχους με άθροισμα κάτω των 1.300 ευρώ. Σε όλες έχει γίνει επανυπολογισμός και βγάζει προσωπικές διαφορές ίσες και με τη μισή σημερινή σύνταξη.

Για παράδειγμα:

• Συνταξιούχος παίρνει επικουρική 202 ευρώ σήμερα από το ΙΚΑ, αλλά με τον επανυπολογισμό η νέα επικουρική είναι 99 ευρώ και η προσωπική διαφορά είναι 102 ευρώ. Στην πράξη η νέα επικουρική είναι σχεδόν 50% μικρότερη. Τον Ιανουάριο του 2019 θα έχει μείωση 18% και όχι 50%, δηλαδή θα παίρνει 165 ευρώ, αντί 202 ευρώ.

• Επικουρική αναπηρίας ΙΚΑ στα 92 ευρώ σήμερα. Με επανυπολογισμό, η νέα επικουρική πάει στα 17 ευρώ!!! Το αναπηρικό επίδομα κατεβαίνει στα 28 ευρώ και μένει προσωπική διαφορά στα 45 ευρώ. Η μείωση θα είναι 18% και τα 92 ευρώ γίνονται 75 ευρώ από 1/1/2019.

6 Νέοι συνταξιούχοι. Περίπου 100.000 έχουν αποχωρήσει με το νόμο Κατρούγκαλου (από 13/5/2016). Ο νόμος λέει ότι αν έχουν μείωση άνω του 20% τότε έως το τέλος του 2018 θα έχουν ένα δίχτυ προστασίας και θα χρεώνονται με μικρότερη μείωση, ενώ θα λαμβάνουν την υπόλοιπη περικοπή ως προσωπική διαφορά. Η προστασία αυτή καταργείται και τον Δεκέμβριο του 2018 καταργούνται οι προσωπικές διαφορές. Αυτό σημαίνει μειώσεις από 20% έως και 35%.

Για παράδειγμα:

• Συνταξιούχος μετά το νόμο Κατρούγκαλου βγήκε το 2016 με αρχική σύνταξη 800 ευρώ, ενώ με το παλιό καθεστώς θα είχε 1.200 ευρώ. Η μείωση είναι 400 ευρώ, δηλαδή 33,3%. Λόγω της ρήτρας προστασίας θα χρεωθεί με τη μισή περικοπή και, αντί 33,3%, θα έχει μείωση 16,6%. Μέχρι και τον Νοέμβριο 2018 θα παίρνει 1.000 ευρώ. Ομως στην πληρωμή Δεκεμβρίου 2018 η ρήτρα προστασίας καταργείται και η σύνταξη θα έχει όλη τη μείωση του 33,3% και θα είναι 800 ευρώ, χωρίς προσωπική διαφορά. Η κατάργηση προσωπικών διαφορών για νέους συνταξιούχους μπήκε ως προσθήκη και την ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ στο άρθρο 2 του ν. 4472, όπου λέει ότι: «Οι ανωτέρω προσωπικές διαφορές (των άρθρων 6 και 94 του ν. 4387) καταβάλλονται έως 31.12.2018».

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος – 13/5/2018

 

Στη Delta Insurance Consultants, μπορούμε να σας περέχουμε εγγυημένη σύνταξη, μέσα απο τις συνεργασίες μας με τις περισσότερες ασφαλιστικές εταιρίες. Για περισσότερες πληροφορίες για το πως μπορείτε να εξασφαλίσετε ιδιωτικά τη σύνταξη σας πατήστε εδώ

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΔΑΝΕΙΟΥ

Έχετε ενυπόθηκο δάνειο? Μάθετε πώς μπορείτε να πληρώνετε λιγότερα ασφάλιστρα για το δάνειό σας.

Η απόκτηση κατοικίας αποτέλεσε τις τελευταίες δεκαετίες βασικό τομέα επένδυσης και στόχο ζωής για τον Έλληνα πολίτη, κάτι που επιτεύχθηκε με εργασία και αποταμίευση. Γι’ αυτό, άλλωστε, και τα ποσοστά της ιδιοκατοίκησης στην Ελλάδα φθάνουν στο 75% – 80%. Ωστόσο, η απόκτηση κατοικίας δεν ταυτίστηκε και με την ασφαλιστική της προστασία, αρχικά λόγω της ελλιπούς ενημέρωσης γύρω από τα προγράμματα ασφάλισης κατοικίας, και στη συνέχεια λόγω της οικονομικής ύφεσης και της μείωσης του διαθέσιμου εισοδήματος των καταναλωτών.

Σήμερα στην Ελλάδα το ποσοστό των ασφαλισμένων κατοικιών είναι κάτω από 20% στο σύνολο και το ποσοστό αυτό, λόγω της υποχρεωτικής ασφάλισης δανειοδοτημένων κατοικιών από τις τράπεζες. Πολλοί είναι εκείνοι που έχουν αγοράσει την κατοικία τους μέσω δανείου από κάποια τράπεζα, με αποτέλεσμα εκτός της δόσης να πρέπει να καταβάλουν και χρήματα για την ασφάλιση του κεφαλαίου που έχουν δανειστεί, ή/και να διατηρούν συμβόλαιο προστασίας δανείου (ασφάλεια ζωής). Συνήθως, οι τράπεζες ζητούν να ασφαλιστεί μόνο το ύψος του δανείου που έχουν εκδώσει, με ελάχιστες καλύψεις και χωρίς το ασφαλισμένο κεφάλαιο να ανταποκρίνεται στην αξία της κατοικίας, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρή υπασφάλιση. Ο πιστωτικός οργανισμός που εκδίδει ένα δάνειο, έχει τη δυνατότητα να προτείνει και την ασφάλισή του, δεν είναι υποχρεωτικό όμως ότι θα αναλάβει και την ασφάλιση του δανείου, βάση απόφασης της Τράπεζας της Ελλάδος.

Για όσους επιθυμούν να έχουν τις απολύτως απαραίτητες καλύψεις για το δάνειο της κατοικίας τους, σε συνεργασία με μεγάλες και αξιόπιστες ασφαλιστικές εταιρίες, έχουμε σχεδιάσει προγράμματα ασφάλισης υποθηκευμένης κατοικίας. Ενώ έχουμε τη δυνατότητα να προτείνουμε και προγράμματα πλήρους ασφάλισης κατοικίας, για εκείνους που επιθυμούν να καλύψουν και το περιεχόμενο της κατοικίας τους από πιθανούς κινδύνους πέρα από τις βασικές καλύψεις που ζητά η τράπεζα, με ελάχιστο επιπλέον κόστος.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ασφάλιση κατοικίας πατήστε εδώ.

Επίσης, ειδικά για δανειολήπτες μπορούμε να προσφέρουμε και την κάλυψη προστασίας δανείου, η οποία κάθε έτος μειώνεται ανάλογα με το ύψος του δανείου που έχει λάβει ο ασφαλισμένος. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ασφάλιση δανειολειπτών πατήστε εδώ

 

Μια νέα υπηρεσία από την Delta Insurance Consultants, για όσους δεν συνεργάζονται ακόμη μαζί μας!!

Μια νέα υπηρεσία από την Delta Insurance Consultants, για όσους δεν συνεργάζονται ακόμη μαζί μας!!

Στην Delta Insurance Consultants δημιουργήσαμε μια νέα υπηρεσία μελέτης, οργάνωσης και διαχείρισης ασφαλιστηρίων συμβολαίων για όλους.
Η νέα υπηρεσία μελέτης και οργάνωσης ασφαλιστηρίων συμβολαίων, απευθύνεται τόσο σε ιδιώτες όσο και επιχειρήσεις και αφορά όλα τα είδη ασφάλισης.

Τι παρέχεται μέσω της υπηρεσίας μελέτης – οργάνωσης και διαχείρισης ασφαλιστηρίων συμβολαίων:

Μέσα από τη νέα μας υπηρεσία, δίνουμε την δυνατότητα σε όποιον το επιθυμεί (φυσικό ή νομικό πρόσωπο) να γνωρίσει τις καλύψεις που παρέχονται μέσα από υπάρχοντα συμβόλαια, καθώς επίσης να γνωρίσει τους όρους ασφάλισης του συμβολαίου του, ανεξαρτήτως του είδους ασφάλισης (πχ. αυτοκινήτου – ζωής – ασφάλισης κατοικίας κλπ.) και ανεξαρτήτως της ασφαλιστικής του εταιρίας. Επίσης, μέσα από τη μελέτη που γίνεται για την ανάλυση του συμβολαίου, προκύπτει αν οι καλύψεις που του παρέχονται από το υφιστάμενο συμβόλαιο καλύπτουν τις ανάγκες του ασφαλισμένου. Έτσι, επιτυγχάνει ο ασφαλισμένος να είναι βέβαιος αφ’ ενός για τις παροχές και τους όρους που του δίνει το συμβόλαιό του, αφ’ ετέρου αν το συμβόλαιο δεν καλύπτει τις ανάγκες του, να είναι σε θέση να γνωρίζει τι βελτιώσεις χρειάζεται να γίνουν ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες του.

Ποιο είναι το κόστος για την παροχή υπηρεσίας μελέτης οργάνωσης και διαχείρισης:  

Το κόστος της υπηρεσίας εξαρτάται από τον αριθμό ασφαλιστηρίων συμβολαίων και τον τύπο του ασφαλιστηρίου συμβολαίου που θα μελετηθεί. Αν μετά από τη μελέτη και ανάλυση του συμβολαίου του, ο ασφαλισμένος αποφασίσει να συνεργαστεί με την Delta Insurance Consultants για την εξυπηρέτηση του συμβολαίου του, τότε δεν χρεώνεται το κόστος για τη μελέτη.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας εδώ.

Drone

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα drones;

Τα τελευταία χρόνια τα drones κατακτούν όλο και περισσότερο κόσμο και η χρήση τους έχει συνεχώς αυξητική τάση σε αρκετούς τομείς της καθημερινότητας. Drones για ψυχαγωγική χρήση, drones για επαγγελματική χρήση στη γεωργία, στις ένοπλες δυνάμεις, στη διαχείριση καταστροφών, στον έλεγχο υποδομών, στη μεταφορά εμπορευμάτων κ.α. Η αυξητική αυτή όμως τάση συνεπάγεται και συγκεκριμένους κανονισμούς και περιορισμούς, ώστε η πτήση να είναι ασφαλής και να μην υπάρχουν δυσάρεστα συμβάντα.

Η Ατλαντική Ένωση, η οποία παρέχει ολοκληρωμένα προγράμματα ασφάλισης drones, ενημερώνει σχετικά με τους κανονισμούς που ισχύουν με βάση την ελληνική νομοθεσία, αλλά και για το τι πρέπει να προσέχουν οι χειριστές τους.

– Οι κύριες κατηγορίες που υπάρχουν και αφορούν είτε ψυχαγωγική είτε επαγγελματική χρήση είναι:

 • Α0 drones: μέχρι 1 kg,
 • A1 drones: από 1 kg έως 4 kg,
 • Α2 drones: από 4 kg έως 25 kg

– Το βάρος αφορά τη συνολική μάζα κατά την απογείωση, ενώ υπάρχει και ειδική κατηγορία βάρους άνω των 25 kg, όπου αφορά μόνο επαγγελματική χρήση.

– Άδεια χειριστή δεν χρειάζεται για τις κατηγορίες Α0 και Α1 όταν πρόκειται για ψυχαγωγική χρήση, ενώ απαραίτητη είναι για την κατηγορία Α2 εάν πρόκειται για επαγγελματική χρήση.

– Άδεια χειριστή χρειάζεται για όλες τις κατηγορίες που αφορούν επαγγελματική χρήση.

– Οποιοδήποτε drone έχει εμβέλεια τηλεχειρισμού άνω των 50 μέτρων είναι υποχρεωτικό να εγγραφεί στο ειδικό ηλεκτρονικό μητρώο της ΥΠΑ, στην ιστοσελίδα της www.ypa.gr.

– Πετάμε μόνο όταν οι καιρικές συνθήκες είναι κατάλληλες, αποφεύγουμε πχ πολύ ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασίες πέρα από τα όρια του drone.

– Δεν πετάμε πάνω από τα 400 πόδια δηλαδή 120 m. από το έδαφος ή την θάλασσα, εκτός και αν έχουμε ειδική άδεια για καθορισμένα σημεία και ύψη από την  Υ.Π.Α.

Μέτρα ασφαλείας και συμβουλές της ΕΛ.ΑΣ ενόψει Πάσχα

Σταδιακά αναπτύσσονται σε όλη τη χώρα τα αυξημένα μέτρα ασφάλειας, αστυνόμευσης και τροχαίας που εφαρμόζει η Ελληνική Αστυνομία σε όλη τη χώρα, ενώ πρόκειται να κορυφωθούν τις επόμενες μέρες, ενόψει της εορταστικής περιόδου του Πάσχα, όπως επισημαίνει το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με την αστυνομία, σε όλο το διάστημα της εορταστικής περιόδου έχει προγραμματιστεί η εντατικοποίηση των πεζών και εποχούμενων περιπολιών τάξης και ασφάλειας για την πρόληψη και καταστολή εγκληματικών ενεργειών, ιδίως ληστειών και κλοπών – διαρρήξεων.

Φεύγοντας από το σπίτι:

 • Πριν φύγετε για διακοπές βεβαιωθείτε ότι οι πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού σας είναι καλά ασφαλισμένα.
 • Ενημερώστε για την απουσία σας μόνο συγγενικά και φιλικά σας πρόσωπα ή τους γείτονές που εμπιστεύεστε, για να επιβλέπουν την οικία σας και αν υπάρχουν ιδιαίτερα σοβαροί λόγοι και το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής σας.
 • Μην αφήνετε σημειώματα για το πότε πρόκειται να επιστρέψετε ή για το πόσο καιρό θα απουσιάζετε.
 • Μην αφήνετε μηνύματα έξω από την πόρτα ή γραμματοκιβώτια υπερπλήρη από έντυπα και περιοδικά στο κεφαλόσκαλο. Είναι «κράχτες» της απουσίας σας. Αποφύγετε επίσης να αφήνετε σκάλες, έπιπλα ή άλλα ογκώδη πράγματα στον κήπο σας, που θα βοηθήσουν τον επίδοξο δράστη στην αναρρίχησή του.
 • Το σπίτι ή το διαμέρισμά σας να μη δείχνει «εντελώς κλειστό», υποδηλώνοντας έτσι την απουσία σας
 • Τοποθετήστε, εάν είναι δυνατόν, χρονοδιακόπτη αυτόματου φωτισμού.
 • Ενεργοποιήστε, εάν υπάρχει, το σύστημα συναγερμού.
 • Μην αφήνετε μεγάλα χρηματικά ποσά ή αντικείμενα αξίας στο σπίτι σας.
 • Σε περίπτωση που ενημερωθείτε από γείτονες, φιλικά ή συγγενικά σας πρόσωπα ότι παρατηρούν κάτι ύποπτο στην οικία σας, μη διστάσετε να ειδοποιήσετε το «100» ή το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής σας.
 • Σε περίπτωση κλοπής, ειδοποιήστε το «100» ή το Τμήμα Ασφαλείας της περιοχής σας

(Πατήστε εδώ για να μάθετε περισσότερα για την ασφάλιση κατοικίας)

Στο ταξίδι:

 • Μην αφήνετε ποτέ εκτεθειμένα τσάντα, πορτοφόλι, χρήματα, πιστωτικές κάρτες, κλειδιά μηχανής ή αυτοκινήτου, όπου κι αν βρίσκεστε.
 • Μην αφήνετε ποτέ ασυνόδευτες τις αποσκευές σας, παρά μόνον όταν μπορείτε να τις ασφαλίσετε σε κάποιο χώρο υποδοχής.
 • Σε περίπτωση μετακινήσεών σας με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, μην έχετε μαζί σας μεγάλα χρηματικά ποσά.
 • Να πραγματοποιείτε τις συναλλαγές σας στα Μηχανήματα Ανάληψης Χρημάτων (ΑΤΜ) με μεγάλη προσοχή και διακριτικότητα.
 • Στην περίπτωση που χρησιμοποιείτε δικό σας μεταφορικό μέσο (αυτοκίνητο ή μηχανή), μην αφήνετε πολύτιμα αντικείμενα σ’ αυτό ή τοποθετήστε αυτά σε μη ορατό σημείο.
 • Μην αφήνετε ποτέ τα κλειδιά της μηχανής ή του αυτοκινήτου σας επάνω σ’ αυτά, ακόμη και εάν πρόκειται να λείψετε για ελάχιστο χρόνο.
 • Να φροντίζετε πάντοτε να παρκάρετε σε οδούς, εάν είναι δυνατόν καλά φωτιζόμενες τις νυκτερινές ώρες και ποτέ σε ερημικά μέρη. Σε κάθε περίπτωση, μην ξεχνάτε να ενεργοποιείτε το σύστημα συναγερμού, εφόσον διαθέτετε.

(Πατήστε εδώ για να μάθετε περισσότερα για ταξιδιωτική ασφάλιση )

Οδηγώ με ασφάλεια σημαίνει:

 • Μαθαίνω και εφαρμόζω τον Κ.Ο.Κ.
 • Δεν οδηγώ όταν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά
 • Σέβομαι τα όρια ταχύτητας
 • Δεν κάνω αντικανονικά προσπεράσματα
 • Δεν παραβιάζω τον κόκκινο σηματοδότη
 • Σταματώ στο STOP και δίνω προτεραιότητα
 • Δίνω προτεραιότητα στους πεζούς και στα άτομα με ειδικές ανάγκες
 • Σέβομαι τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων
 • Φορώ πάντοτε ζώνη ασφαλείας
 • Τοποθετώ τα παιδιά στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου και τους φορώ ζώνη ασφαλείας
 • Σε περίπτωση που οδηγώ ή είμαι συνεπιβάτης σε μοτοσυκλέτα, φορώ πάντα κράνος
 • Πριν ξεκινήσω για ταξίδι, ελέγχω το όχημα που θα οδηγήσω

(Πατήστε εδώ για να μάθετε περισσότερα για ασφάλιση οχήματος)

Στη διαμονή:

 • Να ασφαλίζετε κατά την έξοδό σας, το δωμάτιο του ξενοδοχείου ή το ενοικιαζόμενο δωμάτιο – διαμέρισμα όπου διαμένετε, ακόμη και εάν λείψετε για ελάχιστο χρόνο.
 • Να εξασφαλίζετε την τοποθέτηση σε ασφαλές μέρος, στο χώρο της διαμονής σας, των χρημάτων ή των αντικειμένων αξίας που δεν θα χρειαστείτε στην έξοδό σας.

 

 

Πηγή: CNN

 

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ - ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ - ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ - ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΜΗΧΑΝΗΣ - ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΣ

Λήγει η προθεσμία για τα ανασφάλιστα οχήματα και ξεκινούν οι έλεγχοι

Στις 23 Μαρτίου εκπνέει η προθεσμία μέσα στην οποία οι κάτοχοι των ανασφάλιστων οχημάτων έχουν τη δυνατότητα να ασφαλίσουν τα αυτοκίνητά τους, αφού ξεκινάει από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ο έλεγχος για όσους από τους ιδιοκτήτες τους δεν το έχουν κάνει.

Οι κάτοχοι ανασφάλιστων οχημάτων κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα από 100 έως 250 ευρώ, με αφαίρεση διπλώματος οδήγησης και άδειας κυκλοφορίας, αλλά και με ποινικές κυρώσεις.

Επισημαίνεται ότι η ΑΑΔΕ ανακοίνωσε ότι, μετά το πέρας 30 ημερών από την έκδοση του Πληροφοριακού Οδηγού, θα διενεργήσει την επόμενη ηλεκτρονική διασταύρωση, σε ημερομηνία που δεν θα ανακοινωθεί εκ των προτέρων. Εφεξής, τηρώντας τις απαιτήσεις του νόμου 4141/2013, θα διενεργεί τουλάχιστον δυο ηλεκτρονικές διασταυρώσεις κάθε έτος, σε ημερομηνίες που επίσης δεν θα ανακοινώνονται εκ των προτέρων.

Από τις 24 Μαρτίου και μετά συνεπώς, (ο Πληροφοριακός οδηγός για τα ανασφάλιστα δημοσιοποιήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου) αρχίζει να τρέχει ο χρόνος που η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θα ξεκινήσει ένα νέο γύρο διασταυρώσεων προκειμένου να εντοπίσει τα οχήματα που κυκλοφορούν ανασφάλιστα στους ελληνικούς δρόμους.

Το ύψος του χρηματικού προστίμου έχει καθοριστεί σε 100 ευρώ για δίκυκλα οχήματα έως 250 κυβικά εκατοστά, 150 ευρώ για δίκυκλα από 251 κυβικά και άνω, 200 ευρώ για αυτοκίνητα έως 1.000 κυβικά και 250 ευρώ για αυτοκίνητα από 1.001 κυβικά και άνω.

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ κατά το διάστημα που μεσολάβησε από τον Ιούνιο του 2017, οπότε και διενεργήθηκε η πρώτη διασταύρωση, οι ασφαλίσεις οχημάτων αυξήθηκαν κατά 510.000 σε σχέση με τα προηγούμενα έτη, αγγίζοντας, για πρώτη φορά, το ιστορικό μέγεθος των 6,26 εκατ. ασφαλισμένων οχημάτων στη χώρα.

Πώς θα δείτε αν το όχημά σας είναι ασφαλισμένο?

Το Επικουρικό Κεφάλαιο Ασφάλισης Ευθύνης από ατυχήματα αυτοκινήτων, έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα του μια ηλεκτρονική εφαρμογή που ενημερώνει τους οδηγούς όχι μόνο για το αν είναι ή όχι ασφαλισμένο το όχημα αλλά ακόμη και για το ποια εταιρεία το έχει ασφαλίσει και μέχρι πότε.  Το μόνο που χρειάζεται για να δουν αν είναι δηλωμένο το όχημα, είναι ο αριθμός της πινακίδας κυκλοφορίας και ο ΑΦΜ του ιδιοκτήτη (ελέγξτε εδώ).

Εν τω μεταξύ δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση ΠΟΛ.1046.2018 με την οποία τροποποιείται η ΠΟΛ.1033/28.1.2016 σχετικά με τον εντοπισμό ανασφάλιστων αυτοκινήτων οχημάτων και την επιδίωξη συμμόρφωσης των ιδιοκτητών αυτών μέσω της επίσπευσης της διαδικασίας επιβολής διοικητικών και ποινικών κυρώσεων, όπως ισχύει. Με τη νέα τροποποίηση δεν θα επιβάλλεται το πρόστιμο των ανασφάλιστων οχημάτων, εφόσον ο αγοραστής προβεί στη σύναψη συμβολαίου εντός επτά εργασίμων ημερών από την ημερομηνία αγοράς (αντί τριών που ίσχυε).

Ειδικότερα, η εγκύκλιος αναφέρει τα εξής:

Η περίπτωση γ΄ της παραγράφου 4 του άρθρου 3 αντικαθίσταται ως εξής:

«γ) από τον αγοραστή, αν απέκτησε όχημα έως την ημερομηνία της εκάστοτε διασταύρωσης και από τη μεταβίβασή του σε αυτόν έως τη σύναψη ασφαλιστηρίου συμβολαίου δεν παρήλθε χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των επτά εργασίμων ημερών».

Πηγή: Nextdeal

Για να ασφαλίσετε το όχημα σας γρήγορα και εύκολα, πατήστε εδώ

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

Πόσο καλά έχετε προστατέψει την περιουσία σας ;

Οι μεγαλύτερες καταστροφικές συνέπειες που μπορεί να υποστεί η περιουσία κάποιου, έρχονται συνήθως μετά από φωτιά – έκρηξη, σεισμό ή πλημμύρα.

Κάνοντας μια ανασκόπηση σε μερικές από τις μεγαλύτερες ζημιές, από φυσικά φαινόμενα, που έπληξαν την χώρα μας την περασμένη χρονιά 2017, μπορούμε να διαπιστώσουμε τα κεφάλαια που καταβλήθηκαν από ασφαλιστικές εταιρίες για την επισκευή των ζημιών.  Μερικές από τις  μεγαλύτερες καταστροφές στη χώρα μας ήταν: στην Κω τον Ιούλιο του 2017 μετά από σεισμική ακολουθία, στην Κρήτη τον Οκτώβριο του 2017 από βροχοπτώσεις & πλημμύρα και τέλος στην Δυτική Αττική το Νοέμβρη του 2017 από ακραία φαινόμενα βροχόπτωσης και πλημμύρας. Τα στατιστικά στοιχεία για την εκτίμηση των ζημιών, καθώς και τα χρήματα που καταβλήθηκαν στους ασφαλισμένους πληγέντες αναλύθηκαν από την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος.

 • Ζημιές που καταγράφηκαν σε Ασφαλισμένες κατοικίες:

Πιο αναλυτικά, μπορούμε να δούμε πως για τις ζημιές μετά από το σεισμό της Κω, ο αριθμός των ασφαλισμένων κατοικιών που επλήγησαν ανέρχεται στις 66, ενώ οι ζημιές που καταγράφηκαν στο σύνολο αυτών ήταν 577.084 Ευρώ.  Όσον αφορά το μέσο όρο ζημιάς της κάθε ασφαλισμένης κατοικίας, αυτός ανέρχεται στις 8.744 Ευρώ.

Όσον αφορά τις ζημιές από την ακραία βροχόπτωση & πλημμύρα που δηλώθηκαν προς αποζημίωση από τις ασφαλισμένες κατοικίες στην Κρήτη, τον Οκτώβρη του 2017, ο αριθμός αυτών ανήλθε στις 24 κατοικίες, το σύνολο των ζημιών των κατοικιών ανήλθε στις 320.562 Ευρώ, ενώ ο μέσος όρος ζημιάς της κάθε κατοικίας ήταν 13.357 Ευρώ.

Όσον αφορά τις ζημιές που καταγράφηκαν στις ασφαλισμένες κατοικίες στη Δυτική Αττική το Νοέμβρη του 2017, αυτές ανήλθαν στις 78 με συνολικό κόστος ζημιάς 710.963 Ευρώ, ενώ ο μέσος όρος ζημιάς 9.1115 Ευρώ.

Πολλοί θεωρούν ότι η ασφάλιση κατοικίας κοστίζει αρκετά χρήματα γι’ αυτό και ο μεγαλύτερος αριθμός κατοικιών στη χώρα μας, αν δεν υπάρχει ενυπόθηκο ενδιαφέρον,  παραμένει ανασφάλιστος. Πόσο όμως κοστίζει πραγματικά η ασφάλιση μιας κατοικίας? Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

 • Ζημιές που καταγράφηκαν σε Ασφαλισμένες επιχειρήσεις – ξενοδοχεία:

Αναλύοντας τις ζημιές των ασφαλισμένων επιχειρήσεων στην Κω, βλέπουμε ότι στο σύνολο 51 ασφαλισμένων επιχειρήσεων, το σύνολο των ζημιών από το σεισμό ανέρχεται στα 2.832.415 Ευρώ, ενώ ο μέσος όρος ζημιάς της κάθε επιχείρησης ανέρχεται στις 55.538 Ευρώ. Όσον αφορά τις ζημιές που υπέστησαν από ξενοδοχειακές μονάδες στο νησί, από το σύνολο 23, οι ζημιές ανήλθαν στα 6.103.000 Ευρώ, ενώ ο μέσος όρος ζημιάς ήταν 265.348 Ευρώ.

Όσον αφορά τις ζημιές που δηλώθηκαν στις ασφαλισμένες επιχειρήσεις και τα ξενοδοχεία στην Κρήτη τον Οκτώβριο του 2017 από τις ακραίες βροχοπτώσεις αυτές ήταν: 72 σε επιχειρήσεις με συνολικό κόστος ζημιάς 1.881.721 Ευρώ, με μέσο όρο 26.135 Ευρώ, ενώ όσον αφορά τις ξενοδοχειακές μονάδες δηλώθηκαν ήταν 44 με συνολικό κόστος ζημιάς 2.687.910 Ευρώ, με μέσο όρο ζημιάς 61.089 Ευρώ.

Όσον αφορά τις ζημιές που δηλώθηκαν στις ασφαλισμένες επιχειρήσεις στη Δυτική Αττική το Νοέμβριο του 2017, αυτές ήταν: 18 βιομηχανικές επιχειρήσεις με συνολικό κόστος ζημιών 5.271.000 Ευρώ με μέσο όρο ζημιάς 292.833 Ευρώ, ενώ οι εμπορικές επιχειρήσεις ανήλθαν στις 81 με συνολικό κόστος ζημιάς 5.670.504 Ευρώ και μέσο όρο ζημιάς τις 70.006 Ευρώ

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ασφάλιση επιχειρήσεων από κάθε κίνδυνο πατήστε εδώ, ενώ για ξενοδοχειακές μονάδες πατήστε εδώ.

 • Ζημιές που καταγράφηκαν σε Ασφαλισμένα οχήματα

Σχετικά με τις ζημιές που καταγράφηκαν σε ασφαλισμένα οχήματα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα στη Δυτική Αττική το Νοέμβρη του 2017, τα οχήματα ανήλθαν στα 149 με συνολικό κόστος ζημιών 651.196 Ευρώ, ενώ ο μέσος όρος ζημιάς σε κάθε όχημα ανήλθε στις 4.370 Ευρώ.

Δυστυχώς πολλά από τα οχήματα που υπέστησαν ζημιές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, δεν είχαν προβλέψει την κάλυψη από φυσικά φαινόμενα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ασφάλιση οχημάτων από κάθε κίνδυνο καθώς και το κόστος ασφάλισης πατήστε εδώ.

 

 

Πηγές στατιστικών στοιχείων:

Ζημιές Κω
Ζημιές Κρήτη
Ζημιές Δυτικής Αττικής