Τι είναι η “Αποκομιδή Συντριμμάτων” ?

01 Δεκ
ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΣΥΝΤΡΙΜΜΙΩΝ

Τι είναι η “Αποκομιδή Συντριμμάτων” ?

Τι είναι η “Αποκομιδή Συντριμμάτων” που εμφανίζεται στους όρους ασφάλισης περιουσίας?

“Οι πρόσφατες πλημμύρες σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας βύθισαν στην λάσπη δεκάδες ακίνητα και δημιούργησαν αμέτρητες υλικές ζημιές και συντρίμματα, σε κατοικίες και επιχειρήσεις. Οι κάτοικοι εκτός των άλλων προσπαθούν και με τα δικά τους μέσα να καθαρίσουν την λάσπη και να απομακρύνουν τυχόν ερείπια από το εσωτερικό και εξωτερικό μέρος των ακινήτων τους. Αυτό συμβαίνει πάντα μετά από καταστροφές, από πυρκαγιές και σεισμούς και είναι ένα επακόλουθο με πολλά προβλήματα και σημαντικό κόστος. Η εικόνα μετά τις πλημμύρες στη Μάνδρα Αττικής αναδεικνύει το πρόβλημα που εμφανίζεται μετά από μεγάλες ζημιές, για αυτό και το nextdeal.gr κάνει αναφορά ευρύτερα στην παροχή αποκομιδής συντριμμάτων.
Η παροχή «Αποκομιδή Συντριμμάτων» δίδεται μέσα από τα συμβόλαια ασφάλισης περιουσίας όλων των εταιρειών για κατοικίες και επιχειρήσεις και αποζημιώνει τον ασφαλισμένο για έξοδα καθαρισμού της περιουσίας, αποκομιδής ερειπίων, απομάκρυνσης υπολειμμάτων-συντριμμάτων κ.α συνήθως έως ενός συγκεκριμένου ποσού ή και ποσοστού επί του ασφαλιζόμενου κεφαλαίου που θα προκύψουν έπειτα από ζημιά συνέπεια καλυπτόμενων κινδύνων του συμβολαίου και ανάλογα το συμβόλαιο και την εταιρεία. Το κόστος της παροχής συνήθως συμπεριλαμβάνεται στο συνολικό ασφάλιστρο ενός συμβολαίου περιουσίας.”

Πηγή: NextDeal

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ασφάλιση κατοικιών πατήστε εδώ, ενώ για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ασφάλιση επιχειρήσεων εδώ.