Τι κοινό μπορεί να έχει ένας ποδοσφαιριστής, ένας ιατρός και ένας τραγουδιστής?

19 Νοέ
ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ, ΜΟΝΙΜΗ ΟΛΙΚΗ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ, ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ

Τι κοινό μπορεί να έχει ένας ποδοσφαιριστής, ένας ιατρός και ένας τραγουδιστής?

Η απάντηση είναι πως και οι τρεις, έχουν ανάγκη να ασφαλίσουν αυτό το οποίο τους εξασφαλίζει την οικονομική τους διαβίωση μέσα από την επαγγελματική τους δραστηριότητα.

Μπορεί ένας ποδοσφαιριστής, να ασφαλίσει τα πόδια του? Ένας χειρουργός, να ασφαλίσει τα χέρια του? Ένας τραγουδιστής, να ασφαλίσει τη φωνή του? Ένας πιλότος, να ασφαλίσει την όρασή του? Ένα μανεκέν, να ασφαλίσει την εμφάνισή του? Η απάντηση είναι πως, ναι και μάλιστα στην Ελλάδα!

Ένα καινοτόμο ασφαλιστικό προϊόν έρχεται να δώσει κάλυψη σε επαγγελματίες στους οποίους μια πρόσκαιρη ή μόνιμη ασθένεια ή ένα ατύχημα, θα κόστιζε οικονομική καταστροφή για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, εφόσον θα τους καθιστούσε ανίκανους να ασκήσουν το επάγγελμά τους. Πρόκειται για το Profesco, ένα ασφαλιστικό προϊόν το οποίο δημιουργήθηκε από συνδικάτα των Lloyds στο Λονδίνο και έρχεται να δώσει κάλυψη σε περίπτωση μόνιμης ανικανότητας από ατύχημα ή από ασθένεια, ή πρόσκαιρη ανικανότητα από ατύχημα/ ασθένεια ώστε να ασκήσουν το επάγγελμά τους, μέχρι και 2 χρόνια. Το πρόγραμμα Profesco παρέχει εξασφάλιση του επιπέδου ζωής των επαγγελματιών, όταν ένα απρόβλεπτο γεγονός, όπως μία σοβαρή ασθένεια ή ένα ατύχημα, τους στερήσει τα εισοδήματά τους. Ο ασφαλισμένος αποζημιώνεται με βάση τις δεξιότητες που απαιτεί η επαγγελματική του δραστηριότητα και όχι με βάση τα ποσοστά ανικανότητας για εργασία των δημοσίων ασφαλιστικών ταμείων, εξασφαλίζοντας στον ίδιο κεφάλαια κάλυψης μέχρι και 1.000.000€.

Σε τι διαφέρει το Profesco από τα υπόλοιπα συμβόλαια κάλυψης μόνιμης ανικανότητας της ασφαλιστικής αγοράς?

Η πλειοψηφία των συμβολαίων που προσφέρουν κάλυψη μόνιμης ολικής ανικανότητας, περνούν από επιτροπή (Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας ΚΕΠΑ). Προκειμένου να αποζημιώσουν τον ασφαλισμένο χρειάζεται το ποσοστό της αναπηρίας να φτάνει το 67%, ενώ θα πρέπει κάθε χρόνο ο ασφαλισμένος να περνά την επιτροπή αναπηρίας ώστε να πιστοποιείται πάλι το ποσοστό αναπηρίας. Επίσης, θα πρέπει ο ασφαλισμένος να μην μπορεί να ασκήσει κανένα άλλο επάγγελμα. Τέλος, το κεφάλαιο ασφάλισης καταβάλλεται σε 2 ή και περισσότερες δόσεις. Σε αντίθεση, το Profesco έχει διαφορετική αντιμετώπιση στην αποζημίωση, εφόσον δεν απαιτείται επιτροπή πιστοποίησης ανικανότητας παρά δυο διαιτητές (ένας ιατρός και ένα επαγγελματίας του ίδιου επαγγέλματος). Επιπλέον, η καταβολή του ασφαλισμένου κεφαλαίου γίνεται άμεσα και σε μια δόση. Το Profesco, προσφέρεται ως ανεξάρτητο ασφαλιστήριο συμβόλαιο και δεν χρειάζεται βασική ασφάλιση (ασφάλιση ζωής) ή κάποιο νοσοκομειακό συμβόλαιο.

Σε ποιους απευθύνεται το Profesco?

Το Profesco απευθύνεται κυρίως σε ελεύθερους επαγγελματίες υψηλών εισοδημάτων, οι οποίοι προβλέπεται να χάσουν το μεγαλύτερο μέρος του ετησίου εισοδήματος τους σαν συνέπεια ενός ατυχήματος ή μιας ασθένειας, τα οποία θα τους καταστήσουν ανίκανους να ασκήσουν μόνιμα πλέον ή και προσωρινά το συγκεκριμένο επάγγελμα που ασκούσαν πριν το τυχαίο γεγονός. Πιο αναλυτικά απευθύνεται κυρίως σε: ιατρούς (χειρουργούς κυρίως), οδοντιάτρους, δικηγόρους, δικαστές, αρχιτέκτονες, μηχανικούς, πολιτικούς μηχανικούς, εργολάβους, προγραμματιστές, τεχνικούς, ηλεκτρολόγους – ηλεκτρονικούς, χειριστές αεροσκαφών – πλοίων – οχημάτων – μηχανημάτων, αθλητές (ποδοσφαιριστές – μπασκετμπολίστες – στίβου κλπ), καλλιτέχνες, ζωγράφους, γλύπτες, σχεδιαστές, συγγραφείς, ποιητές, ηθοποιούς, μουσικούς, μουσικούς παραγωγούς, συνθέτες, τραγουδιστές, χορευτές, παρουσιαστές, διασκεδαστές, μανεκέν, ασφαλιστικούς συμβούλους, συμβούλους επιχειρήσεων, δημοσιογράφους, διαφημιστές, σεφ, coaches, οδηγούς κ.α.

Τι καλύπτεται με το Profesco?

Με το Profesco μπορεί ο ασφαλισμένος να καλυφθεί για:

  • Κεφάλαιο σε περίπτωση μόνιμης ανικανότητας από ατύχημα ή ασθένεια από 100.000€ μέχρι και 1.000.000€ (δυνατότητα και για μεγαλύτερο ποσό από 1.000.000€ κατόπιν έγκρισης)
  • Πρόσκαιρη ανικανότητα (απώλεια εισοδήματος) από ατύχημα μέχρι και 5.000€/ την εβδομάδα με μέγιστο χρονικό διάστημα τα 2 έτη
  • Πρόσκαιρη ανικανότητα (απώλεια εισοδήματος) από ασθένεια μέχρι και 5.000€/ την εβδομάδα με μέγιστο χρονικό διάστημα τα 2 έτη
  • Κάλυψη θανάτου από ατύχημα από 100.000€ μέχρι και 1.000.000€ (δυνατότητα και για μεγαλύτερο ποσό από 1.000.000€ κατόπιν έγκρισης)
  • Ιατροφαρμακευτικές δαπάνες από ατύχημα μέχρι και 1.800€ (εφόσον καλυφθεί η πρόσκαιρη ανικανότητα)

Πόσο κοστίζει η ασφάλιση μόνιμης/ πρόσκαιρης ανικανότητας για εργασία Profesco?

Το κόστος ασφάλισης μόνιμης/ πρόσκαιρης ανικανότητας για εργασία Profesco, υπολογίζεται κυρίως βάσει του κεφαλαίου κάλυψης που επιθυμεί να λάβει ο ασφαλισμένος σε περίπτωση ανικανότητας, ανάλογα την ηλικία και βάσει του επαγγέλματος που ασκεί. Ενδεικτικά, τα ασφάλιστρα για κάλυψη μόνιμης ανικανότητας από ατύχημα για 100.000€ κεφάλαιο κάλυψης ξεκινούν από 200€/ έτος, ενώ  για κάλυψη από ατύχημα και ασθένεια ξεκινούν από 300€/ έτος.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας, ή ζητήστε μας να σας καλέσουμε.